«Я хочу, щоб молодь залишалась у селі», – кандидатка у депутати Рожищенської міськради Ірина Прох

11 Жовтня 2020, 10:19
4741

Люди часто шукають кращої долі, виїжджають родинами за кордон або до міста. Непрості життєві обставини змушують селян приймати такі рішення.
Інакше склалася доля Ірини Прох, яка балотується у депутати до ради Рожищенської міської ОТГ.

Прох Ірина Іванівна народилася 4 січня 1990 року у селі Крижівка. Там і закінчила місцеву школу. Після закінчення школи поступила до Волинського державного університету імені Лесі Українки. По завершенню навчання отримала диплом за спеціальністю «Облік і аудит». Тоді, здавалося, що Ірина порине у світ бухгалтерських паперів та фінансових звітів, але доля розпорядилася по- іншому.

З любов’ю до своєї малої Батьківщини розлучитися не вдалося. Ірина одружилася та залишилася жити у Крижівці. Разом з чоловіком почали займатися городництвом та ягідництвом. На сьогодні сімейне господарство Ірини вирощує розсаду, огірки, помідори. Крім того, полуницю та малину. Уже має дев’ять сортів полуниці різної селекції.

«Я маю дружні стосунки з селекціонерами майже всієї України, ділимося один з одним досвідом роботи, обмінюємося посадковим матеріалом», – розповідає Ірина.

«Мої старші сини зараз у всьому допомагають мені з чоловіком. Хочу, щоб вони залишилися жити й працювати тут, на рідній землі. Адже треба комусь підіймати село, та й взагалі знищувати стереотип, що село повинно залишатися на другому плані інтересів і пріоритетів центральної та місцевої влад», – підсумовує Ірина.

На її думку, на сьогодні, чим більше працюючої молоді на селі, тим більше надходжень у бюджет. Якщо створені умови для життя і розвитку молоді, молодих сімей, то і розвивається сама громада.

Отже, при умові створення достатньої кількості робочих місць або наявності можливостей розпочати власну справу, – молодь залишатиметься в селі.
Село, як душа українського народу, повинне жити! А кожен депутат має докласти до цього максимум зусиль.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024