Програма та команда «Європейської Солідарності» на виборах до Рожищенської міськради

09 Жовтня 2020, 10:13
5907

Команда кандидатів у депутати до Рожищенської міської ради від «Європейської Солідарності» – це команда досвідчених людей, які не словом, а ділом уже продемонстрували свою ефективність, щоб спільно працювати для успішного розвитку новоствореної територіальної громади й послідовно, відповідально виконувати те, що обіцяють громаді. 

 

Пріоритети команди

 

Інфраструктура

Потрібно прибрати та покосити узбіччя вулиць населених пунктів Рожищенської громади, доглядати кладовища, пам’ятні місця та висаджувати квіти на клумбах, сортувати та вивозити побутове сміття. Ця проста, але важлива, робота повинна проводитись постійно та системно спеціалізованим комунальним підприємством, а не перед черговими виборами.

Капітального ремонту потребують комунальні заклади громади, а саме садочки, школи, заклади культури та охорони здоров’я. Потрібно провести їх модернізацію та ремонт з метою ефективного витрачання коштів на їх опалення та подальше утримання. Ми повинні забезпечити нашим дітям комфортні умови навчання та відпочинку, а старшому поколінню доступ до якісних соціальних та медичних послуг.

Кожен мешканець громади, особливо сільської місцевості, заслуговує на те, аби ходити по асфальтованій та освітленій дорозі. Цьому питанню буде приділена особлива увага, оскільки ремонт доріг – найбільша фінансова інвестиція, якої потребуватиме новостворена громада.

 

Доступність влади

Мерія Рожища – сервісна служба для мешканців громади. Наша команда готова змінити систему доступу звичайних мешканців громади до місцевої влади. Потрібно відкрити сучасний Центр надання адміністративних послуг, в якому необхідно запровадити електронні сервіси та сервіси прямого народовладдя. Працівники ЦНАПу будуть також працювати й у сільських населених пунктах, щоб наблизити адміністративні послуги до людей.

Електронні послуги унеможливлять корупцію. Чиновник має лише виконувати свої функції, обслуговувати інтерактивні програми, а не брати участь у вирішенні питань. Рішення прийматиме Громада через новообраних депутатів.

Ми запровадимо Бюджетний Регламент, який дасть можливість кожному керівнику комунального закладу починаючи із липня місяця формувати та відстоювати свої бюджетні потреби на наступний рік. Однією із основоположних бюджетних програм громади стане програма соціального захисту населення та програма бюджетної участі (можливість ініціативним мешканцям громади отримувати бюджетні кошти на реалізацію громадських проєктів).

У кожній сільській громаді буде ініційовано створення сільського комітету, який повинен стати голосом громади у визначенні пріоритетності вирішення проблем свого населеного пункту. 

 

Економіка

Рожищенська міська об’єднана територіальна громада об’єднає міську, селищну та тринадцять сільських рад. Це об’єднання є шансом економічного розвитку громади. Чому це так важливо? Розширення території дає перспективу розвитку та перспективи, якими слід грамотно скористатись.

Уже створена Схема планування території Рожищенського району, яка чітко накреслила можливості місцевих рад по відведенню земельних ділянок під комерційне використання, які потрібно робити та пропонувати їх потенційним інвесторам.

Цьому має допомогти Стратегія розвитку Рожищенської міської громади, пріоритетом якої буде залучення інвестицій та ремонт й розбудова інфраструктури. Ми повинні розуміти, що зможемо потратити лише те, що заробимо.

Вимоги часу такі, що потрібно шукати інвестора та підтримувати розвиток малого та середнього бізнесу в громаді. Ми готові особисто відстоювати інтереси чесних платників податків перед органами  державної влади в рамках чинного законодавства. 

Не даймо «зробити себе», а працюймо з толком та совістю!








26/04/2024 Четвер
25.04.2024