«Щоб не було соромно дивитися в очі внукам», – кандидат у депутати Рожищенської міськради Юрій Богун

09 Жовтня 2020, 09:05
6824

Богун Юрій Олександрович – кандидат в депутати від «Об’єднання «Самопоміч» у виборчому окрузі № 2 (застирна частина Рожища, Дубище та деякі села).

Чоловік народився 16 листопада 1966 року в селі Єлизаветині. У 1984 році закінчив школу № 1 міста Рожище. Далі вступив до Луцького національного технічного університету та обрав спеціальність інженера-механіка. Згодом пішов до армії, тому лише у 1993 році закінчив навчання.

Надалі працював головним енергетиком, начальником енергомеханічної дільниці, виконував обов’язки головного механіка, працював майстром асфальтно-бетонного заводу. У 90-х потрапив під скорочення, тому вирішив почати свій бізнес, аби працювати самому на себе. Наразі чоловік займається підприємницькою діяльністю: надає послуги з перевезення вантажів.

Юрій Богун уже є членом «Об’єднання «Самопоміч» та чинним депутатом Рожищенської районної ради. Чоловік говорить, що депутатською діяльністю вирішив зайнятися через пораду людей, які побачили його активну життєву позицію та прагнення змінювати щось на краще.

«Усе вийшло спонтанно. Років п'ять тому був величезний скандал: по вулиці Промисловій масово їздили великогабаритні вантажівки. Це заважало жителям прилеглих будинків. В домівках усе трусилося, було чути гуркіт. Одним словом – жах! Я разом з іншими людьми організовували мітинги, перекривали вулицю, аби звернути увагу влади на цю проблему. І ми домоглися свого! Це припало на період виборів, тому люди самі запропонували мені висунути свою кандидатуру. Я вирішив дослухатись до порад, так і став депутатом районної ради», – пригадує чоловік.

Говорить, що спочатку було велике натхнення, аби щось робити. Скрізь був безлад, тому потрібно було оперативно діяти та вирішувати справи. Але виявилось, що це буде не так просто.

«Мінімум два роки пішло на те, щоб вникнути в цю діяльність, зрозуміти усю процедуру і тонкощі роботи. Це забирає багато сил та нервів. Бути депутатом – невдячна праця, бо усім не вгодиш! Але коли людям подобається, то це найвища нагорода! Тоді хочеться працювати з новою силою і бажанням», – говорить пан Юрій.

У чоловіка безліч ідей, аби покращувати життя громади. Коли у Верховній Раді розглядали закон про обіг землі сільськогосподарського призначення, то чоловік разом з однодумцями їздив на мітинги та протести, щоб відстоювати інтереси суспільства.

«Треба прибирати безлад, що є у нашій системі. Здавалося б, що я вже у віці, тому навіщо це мені? Але якщо внуки запитають мене: «Діду, а чому ми так погано живемо?» Що мені їм відповісти? Тому хочеться змінювати нашу систему на краще, аби не червоніти перед дітьми, щоб не було соромно дивитися в очі внукам!» – говорить чоловік. 

 

Чому саме «Об’єднання «Самопоміч»?

 

«У мене було багато партійних пропозицій, але я обрав «Об’єднання «Самопоміч», бо розділяю їх бачення. В інших партіях я не зустрічав такого діалогу з людьми. Інколи люди можуть говорити дивні та незрозумілі речі, але серед цієї мови може бути така ідея чи порада, що ти б сам не здогадався, не подумав підійти до розв'язання питання з такого боку. Треба прислухатися до громади, співпрацювати разом», – каже Юрій Богун. 

У вільний від роботи час чоловік полюбляє рибалити та збирати гриби у лісі. Проводить час із сім’єю та друзями. До речі, родина повністю підтримує його у всіх починаннях, лиш дружина інколи хвилюється, але з розумінням ставиться до його діяльності.

«Моя сім’я для мене на першому місці! Але мені подобається допомагати та піклуватися про інших. Колись по вулиці Промисловій була проблема з газом. Люди зібралися та запропонували мені бути головою кооперативу, щоб розв'язувати подібні питання. На щастя, ми вирішили ту проблему. Я досі завдячую людям, які допомагали у цьому, бо як говорять: «В єдності – наша сила!» І досі приємно, коли ідеш вулицею, а люди вітаються до тебе, запитують щось. Тоді відчуваєш таке, що не передати словами. Заради цього і варто продовжувати діяльність, щоб допомагати суспільству», – говорить чоловік.

Читайте також: 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024