Рожищенське сміття «прославилося» на всю Україну

14 Травня 2017, 14:18
3595

Потерпає від сміття територія між селами Сокіл і Духче.

Про те, що не лякають людей ні штрафи, ні забруднене довкілля, зняв сюжет канал ICTV– пише Волинь online.

Мешканці тамтешніх сіл засипали відходами гектар лісу. У сільській раді кажуть, що люди викидають відходи вже близько 10 років, деякі навіть проросли травою. При цьому самі живуть всього за кількасот метрів від офіційного сміттєзвалища. Але везти туди – лінуються, кидають собі під ніс, – каже голова села Сокіл Олег Бондарук.

Не лякають їх ні забруднене довкілля, ні штрафи: за викидання сміття у недозволених місцях можна заплатити від 340 до майже 1,5 тисячі гривень.

Та зазвичай піймати порушників непросто, зізнаються екологи. Адже непотріб звозять переважно автомобілями, швидко викидають і тікають. Сільський голова, аби прибрати територію з місцевого бюджету виплатить 10 тисяч гривень. Вже й навіть відповідний транспорт найняв, однак за день з непотребом не сприватися, мінімум на це тиждень піде. Але як переконати людей не смітити, чиновник не знає. Каже, що в людей, мабуть, менталітет ще «совковий» залишився.

 

Коментарі
15 Травня 2017, 10:30
Соколяни-хазяї хренові
15 Травня 2017, 15:02
причому тут Рожище до сільського сміття, трохи думайте шо пишите.
15 Травня 2017, 15:17
"Рожищенське" тому що в Рожищенському районі. Тут не написано, що в Рожищі.
16 Травня 2017, 13:25
до речі в рожищі і сеператистів багато))вчора їду в автобусі а баба говорорить що ми насправді малоросія а України нема ...уявляете???)))
17 Травня 2017, 23:04
Проблема сміттєзвалищ - це проблема України!<br/>Власне проблема між Духчем і Соколем - постала давно, район Рожищенський вкурсі того що робиться також ГОЛОВНИЙ ЕКОЛОГ. Це проблема навіть не цього сільського голови - так як воно було підняте ще раніше. На цю проблему немає грошей сільська рада , а район за цього тракторця в годину бере 200грн оренди + бензин? але ж наших податків підтримується ця техніка?? Це ненормально, це ГАНЬБА.<br/>Ці проблеми потрібно вирішувати, а куди дівати ці відходи? Якби усе було зроблено толково - треба було дати оголошення та запросити на толоку молодь села, усіх ДЕПУТАТІВ сільських, усіх державних службовців, також школу. І привчати молодь села до порядку! Адже це наше майбутнє! <br/>На даний момент усі живуть під лозунгом КОЛИ ВЖЕ ЩОСЬ ПОЧНУТЬ РОБИТИ !<br/>А не потрібно чекати - потрібно почати із себе!!!<br/>Давайте будемо проводити щороку ТОЛОКИ - восени на навесні!<br/>Коли школярі і дорослі приберуть навколо своїх територій - і будуть знати що їм через декілька місяців знову прийдеться прибирати - ТО МАБУТЬ КОЖЕН БУДЕ ЗАДУМУВАТИСЬ над тим чи викинути туди сміття, сусіда зупинить, дідусю і бабусі скаже, чи даже батькам.<br/>Це буде більш дієво чим знімати такі відео - і показувати на усю країну.<br/>Хочеться щоб показули висновки, що змінилось, наскільки краща ситуація стала на місці, які дії вводяться владою на місці проблеми. <br/><br/>ЛЮДИ ДАВАЙТЕ БУДЕМО З ЛЮБОВЮ ВІДНОСИТИСЬ ДО СВОГО ОТОЧЕННЯ!<br/>ЦЕ НАШЕ ЖИТТЯ І НАМ ТУТ ЖИТИ, НАШИМ ДІТЯМ,ВНУКАМ!<br/>ДУМАЙТЕ ЩО РОБИТЕ!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39