Послугу «муніципальна няня» вдосконалили: подробиці

06 Жовтня 2020, 11:27
3167

Кабінет міністрів схвалив проєкт постанови, що вдосконалює процедуру призначення компенсації послуги «муніципальна няня».

Проєкт постанови пропонує також підтримку працюючих батьків та опікунів, які мають дітей віком до 3 років. У тому числі дітей з інвалідністю, а також батьків та опікунів, які є особами з інвалідністю, йдеться в повідомленні представника Кабміну у Верховній Раді Василя Мокана.

З його слів, запропоновані зміни передбачають надання компенсації послуги «муніципальна няня»:

  • за умови зайнятості кожного з батьків, опікунів дитини, за винятком отримувачів, які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю або хворою на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні захворювання, онкологію, діабет та інші хвороби, що потребують паліативної допомоги, якій не встановлено інвалідність, а також отримувачів, у яких одночасно народилося троє і більше дітей.
  • коли один або обидва з батьків, опікунів не зайняті та є особами з інвалідністю І або ІІ групи.

Компенсація не може бути більшою, ніж сплачена батьками муніципальній няні вартість послуги з догляду.

Розмір компенсації з догляду за дитиною з інвалідністю становить 2 прожиткових мінімуми для дітей віком до 6 років. Також до оформлення документів, що підтверджують оплату послуги з догляду муніципальній няні, встановлять вимоги.

Читайте також: Стартував XІV Всеукраїнський конкурс спортивної фотографії – 2020

Коментарі
06 Жовтня 2020, 17:51
ПОДРОБИЦІ ?????
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024