У школах району проходять тренінги «Твоє професійне майбутнє»

13 Травня 2017, 10:55
3010

В рамках профорієнтаційного квесту «Твій вибір» продовжується робота з учнівською молоддю.

Так, для учнів випускних класів загальноосвітніх навчальних закладів Рожищенського району, зокрема в Мильській, Літогощанський, ЗОШ №2 м. Рожище протягом тижня проведено інтерактивні мотиваційні заходи у формі профорієнтаційних уроків, диспутів тренінгів «Твоє професійне майбутнє».


Заходи відбулися за участю спеціалістів Рожищенського центру зайнятості, координатора навчального центру IDEA (підрозділ ГО «Волинські перспективи») за підтримки Microsft YouthSpark» Наталії Литвини, педагогічних працівників навчальних закладів .

Метою заходів є активізація пізнавально-мотиваційної сфери випускників, розширення обізнаності у світі професій та свідомого професійного вибору у сучасному світі професій.


Увагу молоді привернуто до необхідності посилення власної активності щодо пізнання своїх природних професійних задатків та співставлення з вимогами до обраної професії.

З дітьми проведено експрес-тестування, розглянуто барометр професій, надано практичні поради щодо можливості реєстрації на молодіжних сайтах в Інтернеті для кращого пізнання себе та своїх можливостей.


Під час зустрічі заступник начальника відділу надання соціальних послуг Валентина Трачук розповів присутнім про стан ринку праці району, послуги центру зайнятості та про можливість навчання молоді в Центрах професійно- технічної освіти Державної служби зайнятості.

Валентина Трачук

Коментарі
13 Травня 2017, 20:52
Подаю коментар до статті від 11.05.17 : &quot;Рожище: у районній бібліотеці для дітей виявили закривавлений &quot;труп&quot; та сокиру&quot;. Бо журналісти Район.Рожище заборонили під даною статтею писати коментарі, зрозумівши, що стаття викликала несхвалення серед рожищан.<br/> В багатьох наших не підготовлених воїнів АТО, які пройшли пекло війни,- є посттравматичний стресовий розлад, який проявляється агресією, депресією, психічними розладами, алкоголізмом, суїцидами. Одна з причин даного розладу- не підготовлені психологічно солдати бачили ТРУПИ. І це біда для сімей, для держави. Таким людям потрібна психологічна та психіатрична допомога.<br/> Яка МЕТА в ДИТЯЧІЙ бібліотеці дітям та молоді показувати інсценізований ТРУП, кров, сокиру? Щоб виростали психічно неврівноважені та хворі люди? Щоб для психологів та психіатрів була робота? Щоб аптеки отримували надприбутки з продажу ліків-антидепресантів?<br/>Скажіть, будь ласка, яка мета?<br/>Ми, дорослі, пропагуємо зло, а потім дивуємось чому діти жорстокі, не слухають батьків, вчителів, руйнують дитячі майданчики, б'ють, гвалтують, знущаються, спиваються, здійснюють самогубства і т. п.<br/> І я радію, що свідомі рожищани розкритикували в коментарях &quot;письменницю&quot; в порваних джинсах з &quot;трупом&quot; в дитячій бібліотеці. Але дивуюсь, чому редакція повидаляла критичні коментарі і ,взагалі, заборонила коментувати.<br/> Немає про що писати? Напишіть про твори генія В. Сухомлинського, поради академіка Шалви Амонашвілі, візьміть інтерв'ю-поради в талановитих від Бога вихователів, вчителів, викладачів, психологів, священиків про те, як виховати добрих, милосердних, слухняних дітей, з благородними рисами характеру. Дітей, які будують, а не руйнують; дітей, які потішають, а не ображають; дітей, які поважають, а не зневажають; дітей, які діляться, а не крадуть; дітей, які люблять, а не ненавидять і т.д.<br/> Чомусь з морально вимираючої Європи, яка живе на ліках від депресії, ми запозичуємо все найгірше: фільми-жахи, триллери, вбивчі комп'ютерні ігри, дитячу вседозволеність, статеву збоченість, розпусту. <br/>Давайте творити добру Україну, в якій житимуть наші здорові та добрі діти!
13 Травня 2017, 21:28
Писала вже на Фейсбуці, пишу і тут. Пане Андрію, для чого сюди &quot;приплутувати&quot;, якщо так можна сказати, хлопців-АТОвців, які пройшли пекло війни? Там була справжня війна, справжні смерті та справжні людські втрати. До яких ВОНИ ДІЙСНО НЕ БУЛИ ГОТОВІ! В бібліотеці ж попередили дітей про таку ситуацію. Їх не закликали до якоїсь агресії! Я думаю, що нині більшої агресії можна &quot;підчерпнути&quot; вдома, в школі, в Інтернеті. Щодо інтернету, а ви знаєте, що дитина може користуватися Інтернетом самостійно, без нагляду дорослих лише з 10 років? І чи не дають нині батьки сенсорні телефони з інтернетом до школи, де контроль їх неможливий? А переглядати фільми з елементами насилля можна з 16? Дуже сумніваюся, що 90% батьків настільки оберігаєте дитину і контролюєте її дозвілля. І в результаті - діти не тільки дивляться жорстокі кадри, а й самі знімають їх. Щодо до того що відбулося в бібліотеці: письменниця, до речі, дуже талановита!, дала можливість дітям поринути у світ розкриття злочину. Дітям цікаво приміряти на себе професію слідчого. І в результаті, в ігровій формі, діти, почали глибше розуміти проблему, яка виникає після того, як хтось вчинив такий злочин, розуміють і її наслідки. &quot;Оберігаючи&quot; дитину не там де треба, ви навпаки спонукаєте її шукати цікаву інформацію поза контролем дорослих: в інтернеті вдома, в комп'ютерних клубах та ін. Я впевнена, що діти яким показують і пояснюють - стануть набагато обізнаними, поінформованими, а значить спершу ніж оступитися добре подумають. Я не кажу, що права, не нав'язую свою думку, але наша проблема в тому, що те про що треба говорити, ми замовчуємо, а діти підчерпують те &quot;що руйнує їх психіку&quot; деінде, де воно справді спотворене і викривлене.
13 Травня 2017, 22:26
Який ви молодець. Скільки букв написали, скільки слів, відомі прізвища назвали. Не полінувалися скопіювати коментар і продублювати його. Підійшли до справи дуже серйозно і грунтовно підготувавшись. а ви впевнені, що зараз, коли ви тут розповідаєте світу, як треба жити, ваша дитина (якщо вона у вас є, бо найчастіше проте. як виховети дітей розповідають ті, хто про це не має жодного уявлення) не &quot;мочить&quot; в комп'ютерному клубі яких небуть орків. За вашою логікою треба заборонити всі детективи, багато з яких є класикою світової літератури. Не хочу тут &quot;растекаться мыслью по древу&quot;, але, в усьому цьому, єдиний заклик до агресії це ваш коментар. Він викликає бажання вас, якщо не придушити, то принаймі стукнути так, щоб ви хоча б на деякий час забули, як користуватися комп'ютером і дали всім спокій.
13 Травня 2017, 23:16
Проблема вседоступного для дітей та дорослих брудного збоченого інтернету, дозволених розрекламованих сенсорних телефонів (від продажу яких фірми отримують надприбутки), вічно зайнятих батьків, яким на дітей немає часу, або які потакають дитячим прихотям- це загрозлива епідемія, яка буде відлунюватися ще не один рік і проявлятися масовим відкриттям та розширенням психіатричних лікарень, відділень та домів престарілих. В цьому я з Вами погоджуюсь.<br/>Але унаслідувати європейську псевдодемократію не правильно, бо вони вже пожинають посіяне. Їхні чоловіки не &quot;вилазять&quot; з порносайтів, діти стріляють в батьків, думаючи, що це комп'ютерна гра, а статеві збоченці хочуть виховувати дітей та зачати їх природнім шляхом, але не можуть. Нас це чекає і вже є.<br/>Тому в нашій Україні повинні бути свідомі лідери, які мають вести країну особливим християнським шляхом. А християнський шлях- це не шлях хаосу та вседозволеності,- це шлях порядку та пропаганди здорових християнських цінностей.<br/>Щодо письменниці: її детектив не для дітей та молоді. І, почитавши детектив про трупи, маніяків, смерть, кров, переслідування, небезпеку,- я не думаю, що діти від цього стануть добрішими. Це щось подібне, якби лікар-хірург розповідав, як він розрізає шкіру, м'язи, органи, як бризкає кров. Це не для дитячої психіки.<br/>Так, дітям обов'язково потрібно говорити і роз'яснювати правила гри в доросле життя, але не в такій &quot;трупній&quot; формі.<br/>Завдяки довготривалій брехні російських найманих журналістів в Україні зав'язалась війна, в результаті якої з'явились вдови, сироти, смерті, сльози, страждання.<br/>Тому від журналістів, від їхнього духу пропаганди дуже багато залежить. <br/>Так, одними лише заборонами ми нічого не досягнемо. Так, добро зараз не популярне, людям не цікаве. А люди хочуть лише видовищ, бо хліба в нас є забагато. Але нехай весь світ, вся Україна мислить по-іншому, а ми повинні пропагувати добро на місці, для рожищан. <br/>І, можливо, в майбутньому, президентом України стане рожищанин, який буде вихований на правильних здорових християнських цінностях, підніме багатостраждальний народ з колін, запровадить правильні закони, поверне мам з Італій а татів з Москви, навчить дітей поважати старших, а чоловіків любити своїх дружин а не чужих, ліквідує тотальний алкоголізм і зацікавить людей до праці, за яку вони отримуватимуть достойну зарплату, а пенсіонери житимуть в мирі зі своїми дітьми і їм достатньо буде пенсії. <br/>І допоможуть &quot;зліпити&quot; цього президента журналісти Району.Рожище...
13 Травня 2017, 23:50
Як то кажуть, Ваші слова - Богу у вуха! І Ви праві - люди, навіть ті, які дуже яро коментують, критикують та відстоюють, нібито, християнські цінності, не читають про щось добре, світле, те, що породжує в серці любов. Вони читають про ДТП, різанину, бійки і т. д. Самі ж і породжують новини про насильство, які з'являються на сайтах, шпальтах газет та книжках. І ми з вами не в силі це змінити))) ну звісно, якщо є тисячі в кишені, то тоді можна спробувати. А щодо презентації в бібліотеці, то, знову ж, можливо я і помиляюся, але це не було настільки страшно, як здається з картинки. Чесно!
14 Травня 2017, 00:35
То й не треба було подавати ту картинку, а то моторошно якось слова &quot; бібліотека&quot;, &quot; діти&quot; з трупами асоціювати і таке видовище, як клацнув на публікацію
14 Травня 2017, 01:50
це колись було майбутне..а зараз його немае і небуде....отака правда
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024