У Рожищі відбулося свято під гаслом «Україна - це Європа»

12 Травня 2017, 09:30
3790

Наша держава за  часів Київської Русі, Галицько-Волинського князівства була  повноцінною сильною Європейською країною. Пізніше за влади Литви, Польщі українські міста, в тому числі і Рожище,  користувалися Магдебурзьким правом.  Але так історично склалося, що  ми на тривалий час відійшли від шляху Європейського розвитку.

Та попри все, наші цінності, прагнення завжди були направлені у бік Європи. Тому цілком закономірно, що українці з нетерпінням чекали підписання угоди з Євросоюзом про безвізовий режим. Як зазначив президент України Петро Порошенко, ця  історична подія означає наше остаточне повернення до єдиного європейського цивілізаційного простору.

1

Дуже символічним є те, що останні правові кроки в цьому напрямку відбувалися саме в травні, коли в Україні відзначають День Європи.

11 травня Рада Європейського союзу затвердила законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України. З цієї нагоди, в рамках відзначення дня Європи на стадіоні «Колос» в місті Рожище зібралося чимало людей.

1

Право підняти прапор України було надане Власті Кузаві – учениці 9 класу ЗОШ села Топільне, переможниці обласної олімпіади з географії та Владиславу Зайчику – учню 11 класу Рожищенського НВК №4, призеру обласної олімпіади з інформатики.

Право підняти прапор Євросоюзу отримали Антоніна Семенюк – учениця 9 класу Рожищенської ЗОШ №3, переможниця обласної олімпіади з біології та Роман Паламар – учень 7 класу Рожищенської ЗОШ №2, призер обласної олімпіади з інформаційних технологій.


З вітальними словами до присутніх звернулися Інна Гайворонська – голова районної державної адміністрації, Андрій Музика – голова районної ради та В'ячеслав Поліщук – міський голова.

Для вручення грамот та пам’ятних нагород учасникам першого відкритого фестивалю з рекреаційних видів спорту ведуча Наталія Марценюк запросила голову районного «Союзу організацій інвалідів України» Віктора Марюка.



Музичні вітання гостям та учасникам заходу дарували дипломанти І премії фестивалю-конкурсу "Зірковий Грамофон Талантів" 2017 у місті Львові чудовий рожищенський дует у складі Людмили Семери і  Лілії  Мартинюк та  не менш талановитий дует учениць Рожищенської ЗОШ №3  Анни Гнатюк і Мирослави Боярин.

Завершилося свято флешмобом учнів Рожищенської ЗОШ №1 під керівництвом Олега Шварцкопа директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.









1

 

Коментарі
12 Травня 2017, 14:47
Яка велика радість для дітей. Вони дуже щасливі, що їх зігнали на свято. Я у радянські часи. А заробили на святі організатори, включно з головами. Сміх !
12 Травня 2017, 15:17
Свято для "галочки". Якщо планувалося якесь дійство, потрібно було розмістити оголошення, щоб прийшли бажаючі. А вони зігнали школярів і просто "масштабне" свято провели. Учням, звичайно, добре, що не довелось сидіти на уроках)))
12 Травня 2017, 21:02
гляньте на 3 фото:<br/>- Гайворонська виступає яро!- Гайворонській пох. вона вже сандалі милить!<br/>- Музика і Поліщук поопускали голови, бо соромно за стан бігової доріжки та й заразом всього стадіону і району!<br/>- хоть дітям добре, хоча навчальний процес має бути!
13 Травня 2017, 22:15
Все чудово, але для такої гучної назви статті і свята, не вистачає світлин із рубрики &quot;Де живе бардак ..&quot;
13 Травня 2017, 22:27
Український ліс-кругляк - це європа,захмарні тарифи - це європа,щось задорого нам обходиться євроінтеграція шановні рожищенці)))
14 Травня 2017, 02:40
Ой спАсІбА!!!!! СпАсІтЄль!!!! Очі відкрили, &quot;роднєнький&quot; ви наш!!!! От поки не написали, просто пелена була перед очима!!! УчІтЄль!!!!
15 Травня 2017, 00:12
Я чому не питають згоди у батьків, коли беруть дітей &quot; примусово&quot; на такого роду заходи??????? На вулиці холодно було, а дітей заставили зняти куртки, хоча самі вчителі стояли одягнені!!!!! Як наслідок, багато дітей захворіло. То тепер Шварцкоп має ліки видавати, як організатор флешмобу????
16 Травня 2017, 20:14
звичайно Україна це Європа але щось в нас не по європейськи .ще дуже багато в Рожищі нафталіну..ось ці діти то європа)))
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024