Топільне: вшанували загиблих у Другій світовій війні

11 Травня 2017, 12:32

В селі Топільне відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні розпочали у місцевому храмі Різдва Пресвятої Богородиці панахидою за загиблими.

Після чого отець Віталій Катеринчук освятив нові пам’ятні плити, які встановлені біля підніжжя обеліска і містять імена усіх односельчан, загиблих у роки Другої світової. Далі усі присутні пам’ятною ходою пройшли до братської могили, де похоронені воїни, які захищали Топільне в часи лихоліття, що огорнуло Європу 72 роки тому. Отець Віталій відслужив за ними панахиду.

Сільський голова Руслан Присяжнюк привітав односельчан з Днем перемоги над нацизмом. А працівники будинку культури Оксана Пашковська та Оксана Брилевська організували тематичний концерт.

У виконанні народного аматорського фольклорного колективу «Джерела» звучали твори присвячені перемозі та подвигу простих солдатів, виливався в піснях біль матері, яка вже ніколи не дочекається свого сина з воєнних доріг, а обеліск на околиці не дозволить пам’яті людській забути про тих, що під гранітом вічним сном заснули.

Особливо проникливо звучали слова на військову тематику з вуст юних ведучих Жанни Карпук та Дарини Микитюк, адже їх покоління мало б жити в час, який не знає війни, та на жаль нашу рідну землю знову розривають ворожі гармати. Але ми віримо, у перемогу і у такий довгожданий та вистражданий мир для України.