Штучно занижені ціни та маніпуляції: що потрібно знати волинянам про новий ринок газу

30 Вересня 2020, 15:50
2316

Конкурентний ринок газу для населення в Україні почав розбудовуватися ще у 2015 році. Проте лише 1 серпня 2020 року уряд скасував механізм гарантованого постачання газу населенню за регульованими цінами.

Тепер вартість блакитного палива напряму залежить від цін на європейських біржах, а на ринку газу з’являються нові газопостачальні компанії. Як наслідок, перед споживачем постає вибір: залишитися зі своїм поточним постачальником, або ризикнути й спробувати інший варіант – інформують у ТОВ «Волиньгаз Збут».

 

Нові компанії пропонують золоті гори і якісний газ. Яка ситуація насправді?

Ліцензію на постачання газу побутовим споживачам в Україні отримали близько 700 компаній. Втім активними є всього лиш кілька десятків. Нові гравці ринку переважно манять клієнтів обіцянкою, що ціна на газ у них буде нижчою. Однак потрібно врахувати: вартість газу змінюється щомісяця. Не факт, що нижча ціна в одному місяці залишатиметься такою ж надалі.

«Споживач повинен проаналізувати складові цінових пропозицій, які, на перший погляд, виглядають дуже привабливими. Ціна на газ формується за чітким алгоритмом. Тому на ринку з чесною конкуренцією вартість блакитного палива у різних постачальників не повинна суттєво відрізнятися. Наразі ми бачимо демпінгові пропозиції. Постачальники штучно занижують ціни, щоб заманити нових клієнтів. На ці пропозиції не варто спокушатися. Адже такий продавець газу не довго зможе працювати «в мінус», – зауважує директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

Деякі нові постачальники обіцяють споживачам блакитне паливо кращої якості. Це теж суцільна маніпуляція. Увесь газ, незалежно від того, хто його постачатиме, буде надходити з однієї й тієї ж газової мережі. Щобільше, споживачам блакитного палива так само потрібно буде сплачувати дві платіжки – за транспортування газу і за використані куби.

І основне. Перед тим, як прийняти рішення про перехід до іншого постачальника, варто врахувати, що більшість з них наразі не має достатньо відділень для обслуговування клієнтів. Може так статися, що для вирішення певних питань клієнту потрібно буде їхати в інше місто чи область.

Читайте також: Понад три тисячі волинян можуть залишитися без субсидії в опалювальний період

 

Надійний постачальник блакитного палива для кожного волинянина

Якщо ж ви бажаєте вирішувати газові питання швидко, а то й не виходячи з дому, залишайтеся з «Волиньгаз Збутом». За п’ять років роботи компанія зарекомендувала себе як надійний та зручний постачальник, що завжди йде назустріч своїм клієнтам.

«Ми розвинули найбільшу мережу онлайн сервісів, відкрили Центр обслуговування клієнтів, куди споживачі можуть звернутися з газовими питаннями. Майже в усіх районах Волині працюють відділення «Волиньгаз Збуту», а в Луцьку функціонує дві каси, де споживачі можуть без комісії сплатити за газ, – резюмує директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

 

Довідка: ТОВ «Волиньгаз Збут» – стабільний постачальник природного газу на території Волинської області з 2015 року. На сьогодні послугами компанії користуються 250 тисяч побутових споживачів, понад 1 200 промислових підприємств та більш як 200 бюджетних установ. ТОВ «Волиньгаз Збут» має безстрокову ліцензію на постачання природного газу.

Читайте також: Як придбати газ на зиму за акційними цінами

Коментарі
02 Жовтня 2020, 14:28
Ну а за транспортировку спожитих 15 кубів газу виставлено рахунок в 175 гривень на транспортировку це нормально, це не золоті гори для волиньгаззбуту?
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024