Жителям села Сокіл обстежують зір сучасним тонометром

25 Вересня 2020, 15:52
3701

Триває будівництво нової амбулаторії у цьому населеному пункті й уже в найближчі дні розпочнеться капітальний ремонт дороги.

До Вячеслава Рубльова ще минулого року звернулися з проханням медики із села Сокіл допомогти придбати сучасний електронний тонометр для вимірювання очного тиску. Завдяки фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» вдалося реалізувати цей проект.

«Цей тонометр допомагає нашим жителям обстежувати й виявляти захворювання очей і ми за нього щиро вдячні. У нас є старий апарат, але він незручний та недосконалий. Цей новий індикатор набагато кращий. Прилад допомагає хворим на глаукому, адже їм треба кілька разів на рік вимірювати очний тиск», – розповіла виконувачка обов’язків завідувачки Сокільської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Валентина Ласкава.

«Ми перевірили як реалізовано ще один проект фонду «Тільки разом» – придбання електронного апарату для вимірювання очного тиску. Це дасть можливість виявляти на ранній стадії хвороби очей і оперативно їх лікувати», розповів Вячеслав Рубльов.

У розмові із народним депутатом місцеві жителі попросили допомогти відкрити аптеку. Щоб придбати ліки, людям доводиться жахливою розбитою дорогою добиратися у Рожище. Домовилися, що селяни підготують відповідне звернення із підписами й парламентар  втрутиться у ситуацію.

«Тут повинен функціонувати аптечний пункт. Такий проект ми почали реалізовувати на Горохівщині – підписали тристоронню угоду між підприємством «Волиньфармпостач», ФАПами та медичними працівниками, які будуть забезпечувати ліками жителів», - зазначив Вячеслав Рубльов.

Народний депутат також додав, що з державного бюджету вже виділено 100 мільйонів гривень на капітальний ремонт дороги до Сокола. Кілька років поспіль намагалися вирішити цю проблему й ось нарешті справа зрушилася. Після тендерних процедур розпочнуть роботу. Вячеслав Рубльов також побував на будівництві амбулаторії у селі Сокіл  тут вже завершили зводити стіни й триває утеплення фасаду.







 

19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024