У власність Рожища передали два приміщення й 12 майнових комплексів

25 Вересня 2020, 07:00
Місто Рожище 6853
Місто Рожище

У комунальну власність територіальної громади міста Рожища передали нерухоме майно та земельні ділянки, які раніше знаходились у спільній власності територіальних громад сіл, селища та міста Рожищенського району.

За відповідне рішення проголосували депутати Рожищенської районної ради на сесії 24 вересня. Про це повідомив кореспондент Район.Рожище.

Так у власність громади міста передали два приміщення та 12 майнових комплексів:

  • Рожищенського районного дому «Просвіта»,
  • Рожищенської дитячої музичної школи,
  • Рожищенського районного історико-краєзнавчого музею,
  • Рожищенської централізованої бібліотечної системи,
  • районного будинку дитячої творчості,
  • районної дитячо-юнацької спортивної школи,
  • Рожищенського районного методичного кабінету,
  • Рожищенської центральної районної лікарні,
  • Рожищенської районної друкарні,
  • приміщення Трудового архіву Рожищенського району,
  • приміщення Територіального центру соціального обслуговування,
  • управління соціального захисту населення Рожищенської райдержадміністрації,
  • Рожищенського районного центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді,
  • Рожищенської районної ради. 

Планувалося, що у цьому переліку також буде приміщення, яке реконструюють під амбулаторію № 2, однак депутати Рожищенської міської ради вирішили, що поки не хочуть приймати це майно у власність громади міста.

Депутати районної ради вирішили рекомендувати взяти це приміщення на баланс місту і Копачівській громаді.

Коментарі
25 Вересня 2020, 15:33
Якого милого нелегітимні депутани і бубочка вирішують що приймати,а що ні на баланс. П'ять років мали часу щоб утворити ОТГ і вирішувати дані питання
25 Вересня 2020, 16:54
З чого ви взяли що депутати нелеґітимні? І хто по вашому тоді повинен вирішувати такі питання?
25 Вересня 2020, 17:08
Бубочка одна в тебе в твоїй голові, а друга між ногами. Добре, що слово в інтернеті найшло "нелегітимні". Якраз депутати легітимні, їх вибирали люди. І те що вони зараз не займаються політичними маніпуляціями як ти, а думають за майбутнє району це нормально. Ти чувирло, напиши, що ти особисто зробило для людей, крім забризкування слиною клавіатури. А на рахунок створення ОТГ, згадай коли міська рада запропонувала навколишнім радам створити ОТГ, як Гайворонська їздила по селах, настроювала сільські ради проти цього, розказувала, які жахи їх чекають. Як сільські голови, боячись тиску адміністративного ресурсу та намагаючись подовше втриматися на своїх посадах пішли в неї на поводу. Копачівську ОТГ створили під неї та Савчука, не вийшло. Копачівка не забите село де можна людям їздити по вухах. В Рожищах створюють ОТГ і Гайворонська з Савчуком вже знову тут як тут. Знову думають, що людей можна за лохів мати.
25 Вересня 2020, 17:27
Хмм.. 7 років не могли створити отг і нічого не передавали на баланс нікому. Тут як вибори і під отг вибори так все швиденько з району переплюнули під міську раду і майбутню отг.<br/>Совпадєніє? Не думаю
25 Вересня 2020, 17:47
Все дуже просто. Без ніякого совпадєнія. Просто після виборів, Рожищенського району не буде, все майно перейде у Луцький район. Чи потрібні будуть жителі нашого району зі своїми проблемами в Луцькому і хто їх буде там слухати? Як на мене треба не тільки своє майно в Рожищах на місто передавати, як вони зробили, а і по селах теж все що залишилося районної ради передати на сільські ради у кожних як створених ОТГ Копачівки та Доросинь та селах майбутнього ОТГ Рожище. Щоб жителі нашого району, якого вже не буде, ним розпоряджалися, а не керівництво майбутнього Луцького.
25 Вересня 2020, 18:15
Дуже слушні та інформативні коментарі. <br/>Хочу лише добавити деякі ньюанси прийняття даного рішення: вчора на сесії, деякі депутати районної ради хотіли заблокувати дане питання, типу: давайте перенесемо на наступну сесію і т.д. і тільки дякуючи чіткій і виваженій позиції голови - Андрія Музики, дане питання вдалося проголосувати. Більше години тривала непотрібна дискусія, яку розпочав вже також кандидат на голову Рожищенської ОТГ, на даний час - керуючий справами районної ради - Анатолій Матвійчук. Не хотілося вас, Анатолій Васильович, вчора питати, бо й так було &amp;quot;дуже гаряче&amp;quot;: а якщо станете головою ОТГ - то як працювати маєте без майна то?? Чи спокуса підставити діючого міського голову така велика, що затьмарює здоровий глузд? А такий гарний мужчина як тако подивишся. І з таким гнилим нутром!
25 Вересня 2020, 18:21
Думай за людей, а не за майбутні вибори
25 Вересня 2020, 19:27
Цікаво,коли керівництво думало за людей.навіть той же Поліщук.Вже селах немає фапів не буде сільськи рад,хто ж буде за людей думати.Зате є бібоіотеки і клюби куди ніхто не ходить.Замайбах рулює.
25 Вересня 2020, 20:00
І тут Поліщук винен! Яке ж він має відношення зараз до села?<br/>Хто вам винен, що не відстояли ФАПів і шкіл? Треба було їхати на прийом до голови РДА, голови ради, в ОДА чи міністерство.. Мер Рожищ станом на сьогодні дбає тільки про місто! І, на мою думку, в межах повноважень та фінансового ресурсу - гарно дбає!
25 Вересня 2020, 20:10
Знаю Поліщука тільки з найкращої сторони. А ваш брєд, що він не думає за людей навіть слухати противно. Пише людина, якій аби просто написати якусь гадість, поділитися своєю негативною енергією ще з кимось. Недарма кажуть, що підлі люди мусять викидати кудись свій негатив, бо інакше їм щось робиться, вони можуть самі в своєму гамні захлинутися. Сіла людина за комп'ютер, на лавку біля будинку, пішла до сусідів, вийшла на базар, а в голові тільки одне, кого б це сьогодні обісрати. О, дивися прастітука пішла, а в нашого сусіда син наркоман, а твій кум хату почав будувати, то вже грошей стільки накрав, що немає де дівати. Люди, схаменіться, живіть повноцінним життям, а то онукам, як спитають, що ти робив ціле життя, зможете розказати тільки як насрали у сусіда під дверима.
25 Вересня 2020, 20:36
то розкажи ще один нюанс по прийняттю рішення.про те, що приміщення військомату з гектарами землі не потрібні майбутній ОТГ. бо так захотіли міські депутати.і якраз воно і перейде у власність Луцького району.. що буде з ним далі _ здогадуйтесь. виважена позиція Музики?ХА ХА ХА .Якраз Матвійчук А.В. вказав що безглуздо віддавати приміщення комусь. Воно мало би бути в Рожищенській ОТГ. але ні ....міська рада проти. того і була дискусія.
25 Вересня 2020, 21:20
При чому тут амбулаторія, говориться про приміщення, яке буде належати луцькій районній раді. Ніщо не заважатиме їй виселити звідти і пмсд і військомат. Власник є власник.
25 Вересня 2020, 21:44
Бубочка не утворив ОТГ, Гайворонська винна,Бубочка не зробив дороги ,то повноваження Музики.Так навіщо взагалі ця Бубочка на Палиці при владі,щоб премії собі виписувати і піаритись на просапаних клумбах чи политому гімном стадіоні?
25 Вересня 2020, 22:40
то з таким підходом нахєр нам совдепівська друкарня з повним срачом як ззовні так і з середини.без опалення і з грибком.коли там останній раз робив керівник ремонт? добре хоч &amp;quot; Батьківщина&amp;quot; двері вхідні поміняла. але то треба.
25 Вересня 2020, 22:50
О, знову коментатор з'явився, який знає тільки одне слово бубочка. Виколупав його із своїх прогнивших мозгів або з іншого свого смердючого місця і тикає його в кожному реченні вважаючи що це прикол. Спілкуюся з людьми, ніхто так ніколи Вячеслава не називав і не називає. Слово тулять тільки на цьому сайті, стежачи за характером постів дві людини, про яких було дуже гарно сказано зверху коментатором Рожище до 123, якому респект. І якщо реально, то причиною не створення ОТГ в Рожищенському районі є дії дійсно Гайворонської, бувшої на той час керівником нашої РДА. Їй і Савчуку не потрібна була ОТГ в Рожищах, вона була не на часі бо шансів загарбати владу в Рожищі в неї не було і тоді як і зараз. Всі сили кинули на Копачівську ОТГ, проект з Копачівкою провалився, Савчук не пройшов і вона вже їм не актуальна. А Рожище прожило б і без навколишніх сіл, в яких свого бюджету не хватає навіть на зарплату кільком чоловікам, які сидять в сільській раді. Села мали б самі бути зацікавлені створити ОТГ з містом, як у інших містах, розуміючи, що спільний бюджет дасть набагато більше можливостей для розвитку села. Міська рада могла взагалі не звертатися до сільських рад про обєднання, але депутати і голова дійсно розуміючи, що територіальної реформа запущена владою і її не зупинити, вирішили самі запропонувати для початку навколишнім радам приєднатися, щоб потім не який дядько в Києві з подачі Гайворонської і Савчука, вирішував які і скільки ОТГ має бути в нас в районі. Але маємо що маємо і дякувати за це треба дійсно Гайворонській. За дороги до 14:08 згадав зверху, а хто коли казав що дороги це повноваження Музики? Це може зявитися в уяві людини, в якої яма на своєму подвір'ї це повноваження нашого президента. Але ще можна сказати, що, наприклад, дорога на Сокіл, дорога на Іванівку в такому жахливому стані, бо сільські голови її не зробили, добре знаючи що це не так, сільські ради навіть при бажанні і маючи гроші не могли б цього зробити, бо ці дороги не їхні.
25 Вересня 2020, 23:04
А я б на місці депутатів міської ради і не приймав би ту будівлю воєнкомату та центру надання первинної допомоги хворим у власність міста. Це ж підсунути реальну свиню майбутньому ОТГ. Це ж не просто кричати ура в нас є будівля, а з передачею на Рожищенське ОТГ перейдуть ті самі проблеми по фінансуванню всього цього гадства яке там намучено. Створити ОТГ і первинне надання допомоги людям зробити в районні лікарні. Крапка
25 Вересня 2020, 23:10
Хотіла запитати і що серйозно у воєнкоматі будуть приймати хворих і треба буде туди добиратися? Чи то жарт такий?
25 Вересня 2020, 23:14
Хай би спочатку районна рада відремонтувала ті будівлі. Бо вони не просто в жахливрму стані, вони зруйновані!!! Чого тільки вартує та аптека, що за Господарем. А гроші ж виділялися з бюджету. Цікаво тільки куди вони йшли. Матуть то варто запитати Музику та Матвійчука.
25 Вересня 2020, 23:20
Я знаю стовідсотково хто називає мера бубочкою. Це Аліна Кривов'язюк. Так вона ще свою онучку називає. Ніби старша жінка, а отак когось гадити. Сумно це все
25 Вересня 2020, 23:30
то воно так і буде.цпмсд так і залишиться в поліклініці, бо так і зробить новий власник. воєнкомат виселять.а що там буде то відомо буде тільки луцькій районній раді . захоче зробить бордель ,захоче продасть.і коштами з отг точно не поділиться. тоді будете дякувати і спихати на папєрєдніків міської ради.
25 Вересня 2020, 23:36
Ти дурак, чи притворяєшся? Є цільове призначення. А значить там тільки має бути ПМСД.
25 Вересня 2020, 23:41
я не можу зрозуміти нашо отг брати те майно на собі, щоб вбахувати туди гроші і слухати прокльони від людей які будуть туди добиратися. Можна спитати хто був такий розумний що придумав перенести туди первинку?
25 Вересня 2020, 23:43
ну не я ж крапку ставив.читай комент 12 го. ПМСД є лише балансоутримувачем. згадай аптеку. приміщення було у власності районної ради на балансі адміністрації. і шо тепер? тепер приміщення на балансі міської ради.і цільове призначення ПІД ЦНАП. де гарантії що він там колись буде? так що сам дурень подумай
25 Вересня 2020, 23:51
Дурень ти сам, я тебе не ображав і дітей ми разом не хрестили. Культура з тебе бачу аж пре. Я так розумію вже немаленькі гроші вбахані під програму створення там первинки Ти хочеш сказати що держава так просто це забуде, і не будуть пропихати це дальше такі самі діячі які це все придумали. До одного міця, хай хоч в Луцькому районі буде. За гроші менше думай, більше за людей
25 Вересня 2020, 23:58
Яке з біса цільове призначення аптеки ПІД ЦНАП, як була аптека так і є, те що адміністрація і районна рада собі філософствували як добре було б зробити там цнап, не зробило з аптеки центр надання адмінстративних послуг, і потім бачачи свою неспроможність будь що там зробити просто передали його міській раді.
26 Вересня 2020, 00:00
якщо сприйняли пост як до до сбе,то перепрошую. пост стосувався до 20.36.де прозвучало слово дурак.не я перший. а стосовно грошей дійсно там вбабахано немало .але чи не стане через деякий час амбулаторія нерентабельною? і її по тихому зіллють.змінять цільове і.......
26 Вересня 2020, 00:10
Слова Музики з інтерв'ю на сайті районної ради, опубліковане в газеті Наш Край в грудні 2019 року:<br/> Приміщення колишньої комунальної аптеки перебуває на балансі Рожищенської райдержадміністрації, яка протягом трьох років пробує облаштувати тут ЦНАП, подаючи цей проект на конкурс Державного фонду регіонального розвитку. Але поки що безуспішно. Приміщення аптеки хороше, має вигідне розташування та, однозначно, має служити громаді. Наразі воно пустує, є нарікання від жителів про непорядок на території навколо аптеки.<br/>На сьогодні перед балансоутримувачами поставлено завдання виготовити правовстановлюючу документацію. Якщо неможливо довести його до ладу силами райдержадміністрації, ми з депутатами обговорювали можливість передачі цього приміщення місту, яке в перспективі стане центром об’єднаної територіальної громади і питання ЦНАПу для нього буде дуже актуальним.&amp;quot;<br/>АПТЕКА!!!
26 Вересня 2020, 00:15
Ви ж самі собі суперечите щодо доцільності прийняття абулаторії на баланс, погоджуєтеся, що &amp;quot;грошей дійсно там вбабахано немало&amp;quot;, але пишете що &amp;quot;але чи не стане через деякий час амбулаторія нерентабельною? і її по тихому зіллють.змінять цільове і.......&amp;quot;. Це означає: давайте заберем її на ОТГ, вбахаємо туди ще немало грошей і тоді може через деякий час амбулаторія стане нерентабельною? і її по тихому зіллють. змінять цільове і....... Питання: а нащо це робити, де логіка?
26 Вересня 2020, 00:20
А може навпаки. Дякую скажуть люди, які ближче живуть до вулиці Мазепи.
26 Вересня 2020, 00:25
А скажіть будь-ласка, яку суму грошей треба вкласти в ремонт приміщення друкарні?
26 Вересня 2020, 00:29
А ще більше дякую скажуть жителі інших вулиць міста та сіл. Якщо це був жарт то не смішний.
26 Вересня 2020, 00:31
Дякую скажуть мешканці Мазепи? Та, щоб зробити рентген, флюрографію чи інше треба будн їхати в ЦРЛ. А ще сімейник може направити до іших спеціалістів. Так і будуть ганяти дюдину, як гончого пса туди й назад? Не всі такі вумні і мають машини!
26 Вересня 2020, 00:33
логіка в тому що майбутнє приміщення вирішуватиме ВЛАСНИК.на сьогоднішній день це луцька районна рада, яка після виборів вступить в законні права.а вбабахувати гроші треба в друкарню,аптеку,в лікарню,в приміщення колишнього апк,в собез,в музей,в просвіту і так далі по списку. і коли це буде . а ще є села з такими ж приміщеннями. на всіх всеодно не вистачить відразу. і за пару років їх функціонування стане під питанням.чи не так?
26 Вересня 2020, 00:36
Ви серйозно зараз? Роби в приміщенні друкарні косметичний ремонт, хоч собі розміщуй якісь штати майбутньої отг, хоч здавай в оренду, як здали частину під Нову пошту. Це центр міста, в задовільному стані, головне заморочок таких як з первинкою не має.
26 Вересня 2020, 00:41
можна подумати в ОТГ буде одна амбулаторія на Мазепи.а сокільська? там також сімейник може направити навожука в ЦРЛ на рентген. а дороги то нема.тут хоч маршрутки ходять кожних 15 хв. до центра.в доросинівській ОТГ також є амбулаторія , і направлятимуть в ЦРЛ. і ?
26 Вересня 2020, 00:42
Ще раз скажу: Грошей дійсно там вбабахано немало, держава так просто це забуде, і будуть пропихати це дальше такі самі діячі які це все придумали. Брати на баланс, бахати туди ще гроші, створити пародію на первинку з таким місцем розташування, зробити її чи як Ви кажете вона сама стане нерентабельною, потім все рівно зробити первинку в районній лікарні. Дуже логічно.
26 Вересня 2020, 00:46
будь який ремонт в друкарні без опалення то гроші в одне місце.а опалення то зовсім інша тема.хто візьме в оренду ? я б ніколи.на рахунок задовльного стану питання коли Ви там були останній раз? так майже центр міста. а ззовні страхіття.
26 Вересня 2020, 00:48
Нащо робити амбулаторію на Мазепи, якщо можна її зробити в районній лікарні. Спустіться з небес, подумайте про людей.
26 Вересня 2020, 00:51
нерентабельність маю на увазі може створити власник.ну приміром якщо знайдеться зацікавлена особа в придбанні майнового комплексу.земельки там немало.вийшов би непоганий готельно -ресторанний наприклад
26 Вересня 2020, 00:53
Нова пошта взяла, орендує і нічого. Попитайтеся наших підприємців, які брали участь у аукціоні на якому продавали приміщення статистики, теж до речі не євроремонт, які вони гроші готові були викласти на торгах і які пропозиції давали на торгах? Спитайте їх які ще будівлі залишилися по вул. Незалежності де можна щось розмістити. Місто росте і я думаю завжди буде потреба в оренді нерухомості по центральній вулиці.
26 Вересня 2020, 00:54
амбулаторію вже зробили.питання доцільності то до Інни Михайлівни.
26 Вересня 2020, 00:57
а я вам про шо? буде товар , знайдеться і покупець.тільки в чий карман підуть гроші? в випадку на Мазепи, то точно не в ОТГ
26 Вересня 2020, 00:57
Менше за гроші думайте, більше за людей. Ваша схема означає знову ж вбахати гроші, а коли знайдеться зацікавлена особа в придбанні майнового комплексу, зробити нерентабельним і продати. А первинку нерентабельну перенести в районну лікарню, а до того люди хай на Мазепи їздять.
26 Вересня 2020, 01:02
прислухаюсь до порад, дякую. тільки от луцькій районній раді напевно буде байдуже хто кого куди направить.і не факт що населення Рожищенської ОТГ і їх проблеми будуть їй цікаві. а на рахунок схем ,то тільки припущення
26 Вересня 2020, 01:11
Навіщо тримувати будівлю амбулаторії на Мазепи, витрачати наинеї колосальні суми, якщо в ЦРЛ достатньо місця для усіх? І утримувати требм лише одну будівлю. І ще, ви бачили ремонт в тій амбулаторії? Воно все посипиться в найкоротші терміни! Це всі робилося в стилі аля Гайворонська - я йду і все хай горить за мною. Чекаю віжповіді!!!
26 Вересня 2020, 01:28
Зрозуміло, що є причина по якій міський голова не хоче забирати приміщення на Мазепи. І ми її взнаємо найближчим часом.
26 Вересня 2020, 02:02
Овва, може Ви і нам простим смертним скажете? Мені наприклад, зрозуміло одне, що немає доцільності в передачі і подальшому утримуванню амбулаторії на Мазепи.
26 Вересня 2020, 02:20
Слово “бубочка” вживають всі в місті,просто прихильники полизати бубочку живуть в своєму віртуальному світі
26 Вересня 2020, 02:43
Слово “бубочка” вживаєш тільки ти в своїй хворобливій уяві дивлячись на себе в дзеркало, або спілкуючись з Аліною Кривов'язюк
26 Вересня 2020, 09:42
А що утворяться робочі місця коли буде отг.Ні,люли за що ви сваритесь.70процентів людей з Рожищ нимають роботи.А ви тут за будівлі.Я так понімаю буде ще більше безробитних.
26 Вересня 2020, 10:10
Зі всієї цієї дискусії тепер стало очевидним те, що депутати міської ради не захотіли брати на баланс не майновий комплекс за адресою Мазепи 108, а установу &amp;quot;амбулаторія 2 ЦПМСД&amp;quot; з її проблемами. Як кажуть &amp;quot;баба з воза, коням легше&amp;quot;. Сцикнули, або була вказівка
26 Вересня 2020, 11:04
Ремонт там робився на гроші світового банку, які виділялися під цільове використання, а саме створення кабінетів сімейного лікаря. Станом на сьогодні там треба ще з 10 лямів вкласти, щоб заселити пару сімейних лікарів, які будуть просто міряти тиск і писати направлення в ЦРЛ. Цільве використання там не зміниш, бо світовий банк! Тепер всім ясно?
26 Вересня 2020, 11:09
Цей &amp;quot;благий намір&amp;quot; (створення другої амбулаторії) тягнеться з далекого 2012 року і головування Масалова. <br/>Тоді придумали цю абсурдну ідею, старт медичної реформи і т.д. А Мосійчук замість того, щоб відстояти логічне фінансування майнового комплексу ЦРЛ сказав - ай, нехай роблять, все-рівно нічого не получиться. Тай відкатики посипалися з ремонтиків.. і з депозитів, на яких ці гроші світового банку лежали не один рік.<br/>А станом на сьогодні цей проект повністю абсурдний! <br/>Припустимо погодилися депутати міськради прийняти. Завтра приїжджає представник світового банку і каже: хлопці, а що це таке? ми ж домовлялися про співфінансування? де дах, де фасад, де вікна/двері/зовнішні роботи/благоустрій території? я ж приїхав ленточку перерізати вже! І хто винуватий? Правильно, ВЛАСНИК!
26 Вересня 2020, 11:42
Післямайданівські випірдиши ще більші йолопи і злодюги ніж папірєднікі.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024