«Люди кажуть»: чи справді усі працездатні й талановиті виїхали з України. АУДІО

27 Вересня 2020, 10:14
Фото ілюстративне 1345
Фото ілюстративне

Радіо СіД FM спільно із виданням Район.in.ua запустили новий радіопроєкт «Люди кажуть».

«Люди кажуть» має формат розважально-пізнавального шоу, у якому ведуча Вікторія Жуковська озвучує популярний міф, надає максимальну кількість фактів щодо нього, експерт додає фахову думку, а українці, які живуть в інших країнах, розповідають про власний досвід.

Щопонеділка о 19:40 на «СіД FM» нова тема. Також послухати передачу можна у форматі подкасту.

У новому випуску «Люди кажуть» обговорили, що спонукає людей покидати домівки і їхати у пошуках кращої долі за кордон.

Для початку ми поцікавилися у містян, чи справді усі працездатні й талановиті виїхали з України.

«Працездатні, можливо, виїхали. Талановиті, думаю, що лишилися. Маю серед своїх знайомих багато класних митців, які творили дуже нереально круті речі. Але через неприйняття суспільства в плані фінансовому, вони просто здавалися і йшли на звичайні роботи... Якесь таке дурне враження і бачення складається, що десь там точно буде ліпше», – розповідає містянка.

Ми запитали в експерта з трудової міграції Павла Кравчука, менеджера з аналітичного центру «Європа без бар'єрів», скільки є українців виїхало/їздить працювати за кордон, чому з України втікають працьовиті та працездатні, чи трудова міграція всередині у європейських країнах теж досить поширене явище та як зупинити відтік мізків з України.

«В Україні дійсно з'явився дефіцит за певними спеціальностями, певними напрямками у певних регіонах у зв'язку з трудовою міграцією. І роботодавці зіткнулися з необхідністю конкурувати за працівників, зіткнулися з необхідністю підіймати зарплатню. В принципі, роботодавці були готові платити працівникам у сільському господарстві гроші у порівнянні з тими, які вони заробляли у Польщі, але за умови, що ці працівники працюватимуть на таких умовах, як у Польщі – шести/семиденний робочий тиждень, дванадцятигодинний робочий день. Це не працює. Люди психологічно готові їхати за кордон і працювати там 6 днів на тиждень по 12 годин, але не готові працювати так вдома», – пояснює Павло Кравчук.

Щоб дізнатися усю правду про те, чи справді усі працездатні й талановиті виїхали з України, слухайте новий випуск подкасту «Люди кажуть».

Коментарі
27 Вересня 2020, 14:39
Дуля старший найкраще розкаже про веееликий патріотизм і куди краще на роботу поїхати за межі України.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024