Рожищани долучилися до акції «Перша хвилина миру»

08 Травня 2017, 17:35
2401

У Рожищі відзначили День пам’яті та примирення проведенням символічної акції «Перша хвилина миру».

Сімдесят два роки минуло з тієї тривожної ночі, коли замовкли останні постріли гармат Другої світової війни, прийшов мир, настала тиша, за яку заплачено життям мільйонів людей. 


8 травня рожищани, які зібралися біля пам`ятника Борцям за волю та незалежність України у Другій світовій війні, приєдналися до європейської традиції відзначення Дня пам’яті та примирення проведенням символічної акції «Перша  хвилина миру».

Ведуча Наталія Марценюк нагадала, що капітуляція Німеччини була підписана саме 8 травня пізно ввечері і формально саме в цей день завершилася війна у Європі.



Подвиг воїнів Другої Світової війни - вічний. Ідучи на поле бою, кожен з них розумів, що він захищає свою країну, боронить собою світ і вони знову й знову тамуючи біль та страх йшли у наступ  і перемагали.

Загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання.



Панахиду за загиблими у Другій Світовій війні відслужив благочинний Рожищенської округи Української Православної Церкви, настоятель Свято-Михайлівського храму, отець Петро.

2

Акція «Перша хвилина миру» завершилася покладанням квітів до пам`ятника Борцям за волю та незалежність України.



 

Коментарі
10 Травня 2017, 12:30
чому не пишите що це Московського патріархату, а просто Української Православної Церкви все ж таки це патріархат Москви чи в них змінилась назва?
10 Травня 2017, 12:34
Офіційна назва УПЦ, без вказування патріархату.
10 Травня 2017, 14:38
офіційна назва УПЦ щоб вводити людей в оману а служать на російській мові і перед виборами агітація проходила на підтримку промосковських депутатів воно ж зрозуміло що це не задарма я була прихожанкою цієі церкви так що потрібно це визнати і російську мову від церковнословянськоі можна відрізнити коли уважно слухати іпрочитати літературу
10 Травня 2017, 19:14
і як ця агітація проходила в Рожищі??? Конкретні факти які?? Я була, є і буду прихожанкою цієї церкви, і ніколи ніякої агітаціі від священиків там не чула, навіть натяку на агітацію. Так що не треба пустословити і оббріхувати. То чому ж ви взагалі в цей храм ходили, якщо вам там не подобалося??? Чи лжепатріоти мізки прочистили і туману навели?? Служать на церковнословянській а не російській, на ній Псалтир читається, і служба нею ведеться, а Євангеліє читається взагалі по українськи. Ви певно 10 років ходили, слухали, слухали, а на 11-ий рік до вас дійшло, що мова не українська, певно, так уважно слухали)))
10 Травня 2017, 19:55
Так ви не Ольга, ви Іуда. Ходили в ту церкву, сповідались там, певно, під час проповіді головою кивали, пасочку там святили, а потім бах і погана московська церква... І гайда обсирати
11 Травня 2017, 00:45
Та якщо і служать на російській, то й що???? Та більша частина громадян Украіни спілкуються російською, більша частина депутатів та інших можновладців, більша частина видань у нас російських, так нічого і не змінилося, то що ???? Чому до них претензій немає, а тільки до церкви??? Скільки можна терти цю тему??? Так, це церква винна, що в нас війна, церква винна, що в нас безтолкові і корумповані політики, нереальні ціни, зубожілий народ, кінець кінцем, що у нашому місті в посадках і лісосмугах сміття, бездомні собаки, погані дороги, і в отому подвійному вбивстві в Рудці теж церква винна???????? У всіх нещастя нашої держави винна УПЦ??? А інші всі святі!!! Отото логіка....
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024