Рожищани пишуть Всеукраїнський диктант національної єдності

09 Листопада 2015, 11:30
1638

Працівники РД «Просвіта» та центральної районної бібліотеки для дорослих долучилися до акції з написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, який традиційно відбувається на Українському радіо до Дня української писемності та мови 9 листопада.

Всеукраїнський диктант національної єдності уже 15 років поспіль збирає тисячі українців, як в Україні, так і за кордоном, демонструючи солідарність тих, хто любить і шанує рідне слово і мову. Це не лише перевірка знань української мови, а й заохочення до вживання, популяризації, захисту і сприяння державної мови.

— Я запропонувала своїм колегам взяти участь у так званому мовному флешмобі з написання диктанту, адже це унікальна можливість з’ясувати для себе, наскільки добре знаєш рідну мову, — говорить бібліотекар з відділу обслуговування Неоніла Антонюк. – А також продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків.

Цьогоріч радіодиктант має на меті, окрім традиційного його написання, встановити радіомости із українцями у Австралії, Китаї, Польщі, Росії та Португалії. Тож час пішов… Учасники зосереджено вслухаються у текст, надиктований тисячам українців його незмінним укладачем, автором підручників з української мови та літератури Олександром Авраменком.

Нагадаємо, щоб перевірити свою роботу, слід надіслати диктант протягом двох днів на адресу Українського радіо: 01001, Київ-1, вул. Хрещатик, 26, або дочекатися, поки текст з’явиться на сайті, та перевірити самостійно.

Також до цієї знаменної дати для користувачів бібліотеки організована книжкова виставка «Безцінна спадщина мого народу».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024