Дмитрівка: люди самоорганізувалися та працюють на благо свого села

30 Квітня 2017, 14:50
4612

«Якщо хочеш, щоб щось було зроблено – зроби це сам», - саме це прислів’я з часом стало правилом не лише для окремих людей, але й для цілих громад.

Прийшло усвідомлення того, що якісь місцеві, не дуже суттєві, другочергові за мірками органів влади питання, ефективніше вирішувати самотужки – маленькою громадою, для якої ці питання є якраз дуже важливими.

Так громада Дмитрівки, перестала сподіватися на те, що про їх село згадають та почнуть дбати. Згуртувалися, провели в селі збори, вибрали ініціативну групу та намітили основні проблеми, які, по міри можливості будуть вирішувати.

А проблем, як виявилося чимало: дороги не ремонтуються, освітлення нема,   благоустрій села бажає кращого, дитячих майданчиків катма та багато іншого. Але почали з дороги, яка сполучає село з райцентром.

Так в п’ятницю, 28 квітня, дмитрівчани, заручившись підтримкою друзів-баптистів з Рожища, провели чистку самосійних деревних чагарників та створених людиною сміттєзвалищ на придорожній території відрізку Рожище-Дмитрівка.

Мають надію, що облавтодор виконає свою обіцянку та проведе грейдерування дороги, яка, не секрет, є в жахливому стані.

Звісно, за день не справилися, бо роботи таки багато. Тому 1 травня знову продовжать працювати на благо рідного села та запрошують до справи всіх небайдужих односельчан.

Як кажуть дмитрівчани: «Потяг рушив до спільної мети, колією розвитку та відновлення». Безумовно, жодна краплина поту ініціативних людей, жоден мозоль не залишаться не віддяченими – це добре відомо кожному, хто виріс у селі. І незабаром Дмитрівка відродиться та буде гарним, ошатним та привабливим селом Рожищенського району. А їм є чим пишатися – чудові краєвиди та працьовиті й хороші люди. 



1


















 

Коментарі
30 Квітня 2017, 18:08
Які молодці! Тільки тоді буде в Україні порядок, коли люди зрозуміють, що не варто надіятись на когось, а лише на самих себе. Це приклад для всіх інших сіл району, якби ж в селах так активно працювали , як розводять плітки, то у нас би вже давно європа була б.
30 Квітня 2017, 18:20
Молодці! Як приємно, що у нас є такі ініціативні молоді люди, які не надіються ні на кого, окрім себе. За ними майбутнє! Завдяки їм наші села стануть дійсно розвиненими та красивими! Хай Бог вас благословить та додає сили! Прикро, що про таке гарне село всі сільські голови "забували".
30 Квітня 2017, 20:30
Бог в поміч.МОЛОДЦІ. А голова так і вам помагав як і нам в 5 ранку сніг горнув. Зарплату получає а сам не знає що люди роблять добру справу. ХАРАШО СИДИМО..........
30 Квітня 2017, 20:35
Заберіте його хай хоч голяки посоває трохи слуга народу
01 Травня 2017, 02:23
Дякуємо всім за підтиимку і добре слово))
01 Травня 2017, 11:17
Хочаб хтось зрозумві, що потрібно брати ініціативу в свої руки. А надіятись на владу - марна справа коли владі нема чого ввірвати. От, якби не дерева пиляли, а сільський б'юджет - голова села тут як тут.
01 Травня 2017, 23:50
О таак. Бюджет, звичайно, такий, що є над чим попилятися)) Я вам підкажу - якщо людина знає такі факти і не є дегенератом, і розумово повносправна, то вона, як патріот, звичайно заявить про це неподобство у правоохоронні органи. А на рахунок ініціативи - то весь цивілізований світ так живе і не вважає це чимось надзвичайним, окрім отруєних совком осіб, які тільки можуть чекати поки хтось щось для них зробить.
02 Травня 2017, 01:07
а дрова не продаєте я куплю і гроші будете мати для громади
02 Травня 2017, 11:58
Кажете на рахунок ініціативи - "то весь цивілізований світ так живе." Цікаво. Покажіть фото де в цивілізованому світі дерева пиляють жителі села цим самим виконуючі роботу комунальників. Де ями в селі латають люди, які проживають в селі та місті, .... можна довго перераховувати. Чекаю фактів :) Ви любите факти і не є дегенератом.
02 Травня 2017, 13:42
Не перекручуйте, ви писали про розпил бюджету - вам написали, що в такому випадку роблять НОРМАЛЬНІ люди. Ви я бачу любите факти, при цьому, не цураєтесь оперувати плітками (відносно бюджету). Відносно совка в вашій голові - тут помилки нема, вам навіть ліньки скористуватись гуглом, щоб самому(самій) подивитись як організовують заходи з прибирання в ЦІВІЛІЗОВАНОМУ світі. Почитайте хоча б саме відоме: https://watchers.news/2012/01/13/lets-do-it-world-clean-up-2012/, http://norwayhouse.org/dugnad/ , а то так і залишитесь невігласом.
02 Травня 2017, 18:01
Шановний ви нічого не переплутли? Де фото " Покажіть фото де в цивілізованому світі дерева пиляють жителі села цим самим виконуючі роботу комунальників. Де ями в селі латають люди, які проживають в селі та місті, .... " а ви за прибирання ... Цікаво яке ви відношення маєте до голови села?
02 Травня 2017, 20:03
САЛДАТ СПИТЬ А СЛУЖБА ЙДЕ ТАЙ ЗАРПЛАТА
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024