Ми тут, бо дістало! У Києві відбувся всеукраїнський з’їзд партії «ЗА МАЙБУТНЄ»

04 Вересня 2020, 19:03
5726

Всеукраїнський з’їзд партії «ЗА МАЙБУТНЄ» – очікувана подія. Делегати заходу одностайно прийняли амбітне та необхідне рішення – брати участь у місцевих виборах 2020 року. Урочисте зібрання на столичному Співочому полі стало доказом того, що в регіонах команда «ЗА МАЙБУТНЄ»  представлена гідними лідерами, справжніми професіоналами, які беруть на себе відповідальність і вміють приймати стратегічні рішення.

Головні цілі, які об’єднали прихильників партії це закінчення війни на сході України, боротьба з масовою міграцією, повернення цінних кадрів до рідної країни, налагодження стану економіки задля соціального забезпечення населення, якісного реформування освітньої та медичної галузей. Головний вектор розвитку політичної сили базується на зовнішньо – економічних та соціальних критеріях покращення життя громадян.

«У нашій партії є чіткі позиції не тільки по економіці, а й по державному управлінню, зовнішній політиці, освіті й медицині, але я вкотре наголосив: програма нашої партії – це не просто документ для виконання. Ми будемо писати її разом із усіма нашими партійцями – від обласних центрів до невеликих містечок чи сіл. Ніхто й ніколи не буде давати вказівок, кого на місцях брати в депутати чи як відстоювати інтереси громад. Наша політична партія не створена «під місцеві вибори», ми йдемо, щоб змінити країну!», – зазначив лідер партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ігор Палиця.

Головний принцип партії «ЗА МАЙБУТНЄ»  – економічний прагматизм. Саме це допоможе створити робочі місця і наповнити бюджети, зазначив Ігор Палиця під час Всеукраїнського з’їзду.

«Ми багато сперечались з приводу цього питання: економічний патріотизм, економічний протекціонізм. Як чітко сформулювати? І ми зрозуміли – тільки прагматизм. Наша партія після перемоги буде захищати кожного українця, який в цій країні хоче займатись бізнесом – починаючи від малого підприємця, закінчуючи середніми підприємцями і великими підприємствами. Тільки економічний прагматизм, захист людей та їх бізнесу, може створити в цій державі робочі місця і дати поштовх розвитку», – зазначив він.

Ігор Палиця зауважує, що партія відстоюватиме зниження податків для економіки України.

«Ми повинні і головне – здатні стати конкурентоспроможними у світовій економіці. Це для нас завдання номер один», – наголосив політик.

 

Медицина і освіта – це два основні чинники, що приведуть нас у майбутнє

 

Медицина сьогодні на межі виживання, вона потребує реальної підтримки. Про це заявив відомий лікар-кардіохірург, керівник Інститут серця Борис Тодуров під час Всеукраїнського з’їзду політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ».

«На жаль, медицина досі не перейшла на нові «економічні рельси». Ми досі користуємося ще радянським ресурсом. Останні роки медицина нагадує реанімаційного хворого, який лежить в комі. За останні шість років були прийняті кілька законів, була створена структура НСЗУ. Але все це було не порятунок медицини, а її остаточне знищення. Зараз більшість наших міських та районних лікарень на межі виживання. На жаль, люди, які п’ять років тому почали ці реформи, вони не мали на меті її розвивати медицину. Вони мали на меті зачистити державну медицину під міжнародні медичні корпорації», – пояснив Тодуров.

Він закликав підтримати місцеві лікарні та медичні освітні заклади.

«Мені імпонує партія «ЗА МАЙБУТНЄ». Мені імпонують речі, які ви озвучуєте. Тому я прийшов сьогодні на з’їзд звернутися до вас з проханням. У нас є 15 областей, в яких є медичні університети, що потребують вашої підтримки. Підтримайте вже існуючі клініки, морально,організаційно, законодавчо – щоб вони не загинули. Щоб ми справді мали майбутнє», – зазначив він.

 

Сьогодні в Україні існує серйозна демографічна криза, – В’ячеслав Камінський

 

На превеликий жаль, цифра народжуваності маленьких українців не досягає навіть до трьохсот тисяч. Це у два рази менше, ніж було 10 років тому, повідомив доктор медичних наук, професор, член-кореспондент Національної акаде́мії медичних нау́к України, Директор Київського Міського Центру Репродуктивної та Перинатальної Медицини В’ячеслав Камінський.

«Це дуже серйозний перехід, – каже він. – Це сюрприз навіть для таких людей, як я. Те, що в таку категорію потрапила половина країн світу, стане величезним сюрпризом для людей. Сьогодні в Україні існує серйозна демографічна криза».

За його словами, основне завдання держави й лікарів у цій ситуації – допомогти тим сім’ям, які з певних причин не мають дітей, а це понад 1 млн українських сімей, а також переконати сім’ї, які народили першу дитину, народити другу та третю. З боку держави це мають бути різні соціальні програми, зокрема підтримка багатодітних родин, з боку медицини – професійний підхід, безпечне акушерство й пологи, формування в населення поважливого ставлення до вагітності, до багатодітних сімей, пропаганда здорового способу життя.

 

Нам з вами робити вибір: будувати свою країну чи слухати поради тих, хто не планує в ній жити

 

«Нас намагаються принизити, нав’язати свої правила, вказати нам на «своє місце» та сформувати для нас свій порядок денний. Нам з вами робити вибір: ми будемо будувати свою країну, або будемо дослухатись до порад тих, хто не планує в ній жити, - зазначила лідерка жіночого крила партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова. – Я впевнена, що ми оберемо будувати. Саме тому я тут, у команді «ЗА МАЙБУТНЄ» , серед людей, які мають зробити політику більш людяною».

Бути людяною – це коли мама з візочком, людина похилого віку або людина з інвалідністю не має проходити три кола випробувань аби потрапити у службу соцзахисту населення або в суд, через відсутність пандусів. Це коли пенсіонерка не рахує останні копійки аби заплатити за комунальні послуги, а обирає санаторій для відпочинку. І багато інших питань.

Ірина Суслова також додала, що хтось може сказати, що все це нереальні речі та зобов’язання. Але ті, хто були в політиці, розуміють, що це абсолютно реально і можливо зробити. Адже, цивілізованість будь-якої країни визначається не геополітичним вектором, а тим, як, і в яких умовах проживають найнезахищеніші верстви населення.

«В умовах шаленої бюджетної діри нам буде не просто. Але ми можемо йти маленькими кроками до великих цілей, а не декларувати свої наміри. Я бачу тут потужну команду, яка спроможна це зробити», – зазначила лідерка жіночого крила партії.

 

Тільки припинивши чвари, можна досягти результату, – Ігор Палиця

 

Лідер партії Ігор Палиця вважає, що потрібно скористатися запитом на нову політичну силу, в якій є досвідчені фахівці-управлінці, адже політики розривають державу, щоб стати князями кожен на своїй території.

«Наш шлях – об’єднання. У Волинській обласній раді, яку я очолював, вдалося згуртувати депутатів і переконати працювати спільно в коаліції, а не ділити гроші на округи. Завдяки цьому були реалізовані великі проєкти – збудовані й відкриті медичні заклади, об’єкти інфраструктури. Не можна більше чекати, бо дуже багато втрачено. Втрачено 29 років і 10 мільйонів українців. Маємо об’єднуватися заради людей, які нам повірять, і заради України», – зазначив Ігор Палиця.

Саме команда професіоналів разом із людьми – тими, хто їх підтримує, може змінити країну, починаючи з найменшого населеного пункту. В цьому впевнений міський голова Рожища В’ячеслав Поліщук.

«Найголовніша ідея партії і те, що мене зачепило, це були слова Івана Франка: «Щоб ґаздою, не слугою, перед світом бути» і це повинна розуміти громада міста Рожище, – каже мер. – Зараз, коли Рожище об’єднується в громаду, я переконаний, що цей вислів ми продовжимо втілювати в життя і будемо господарями на ввіреній території».

Депутатка Рожищенської районної ради Оксана Філіпчук підтримує цю ідею та додає: для розвитку громади потрібна команда, взаєморозуміння та умови для залучення коштів для ОТГ.

«Важливо створювати сприятливі умови для інвестицій, щоб кошти не тільки залучались, а й повністю використовувались на ті об’єкти, які важливі для громади – школи, дитсадки, медичні та соціальні заклади, – підкреслює Оксана Філіпчук. – Під час з’їзду, на тут виступили діти, які сказали, ким бачать себе в майбутньому і вони бачать себе тут, в Україні. Я хочу, щоб мій район, моє місто розвивалося, щоб нашим дітям було комфортно жити. І я готова змінювати майбутнє».







Анна ВОЛОЩУК

23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром