У Рожищі свій роман презентував автор найкращої книги про АТО

06 Листопада 2015, 18:59
1985

Сьогодні гостем Рожищенської районної бібліотеки для дітей став письменник Євген Положій, який презентував свою книгу «Іловайськ», повідомляється на офіційній сторінці книгозбірні.

Видавництво «Фоліо» приурочило випуск видання до річниці трагічних подій під Іловайськом 10 серпня – 3 вересня 2014 року, що ввійшли в історію під назвою «Іловайський котел». Книга складається з 16 новел. В основі кожного оповідання − спогади бійця, що став учасником найжахливішої трагедії за всю війну на Донбасі.



Зауважимо, «Іловайськ» увійшов у десятку кращих українських книг про АТО, отримав відзнаку «Коронації слова-2015» і був відзначений як краща книга про антитерористичну операцію на цьогорічному Львівському форумі книговидавців.

У залі емоційно обговорювали події під Іловайськом, учасники АТО, які теж були на заході, висловлювали свої думки та почуття. Багато було запитань до самого автора, який у своєму романі «хотів, аби почули і живих, і мертвих, і тих, хто безвісти пропав, − усіх, хто був у тому котлі».

Всі охочі отримали автограф письменника й ознайомилися з матеріалами виставки однієї книги «Іловайськ. Точка болю...».

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024