У Рожищі реконструювали пам'ятник воїнам-афганцям

03 Вересня 2020, 13:19
6317

Біля пам’ятника загиблих воїнів-афганців у Рожищі вклали бруківку, вимостили плиткою сходи, відшліфували меморіальні плити.

Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Ідею привести територію в належний вигляд подав голова районної спілки ветеранів Афганістану, воїн-афганець Анатолій Шульгач.

«Для нас це не просто скульптурний меморіал, це – вшанування пам’яті земляків-афганців, наших побратимів, з якими ми пліч-о-пліч воювали у ті далекі 80-ті, це символ пекучого болю батьків, які не дочекалися своїх синів з війни, це постійне нагадування про те, що ми не можемо дивитися вперед, у майбутнє, забуваючи при цьому чи нехтуючи минулим. Тому, поки маємо сили, можемо працювати та маємо підтримку в міській раді, вирішили навести лад біля пам’ятника», – каже воїн-афганець.

Пам’ятник воїнам-афганцям збудували 26 років тому, ще у 1994 році. Протягом часу, хоч і проводилися ремонтні роботи, але бруківка «вищербилася», сходи теж частково почали руйнуватися.  

«Звісно, затримка в проведені ремонту була через брак коштів. Держава вже років 15 не виділяє грошей на такі потреби. Тому надіялися лише на підтримку міського голови В’ячеслава Поліщука з яким у нашої Спілки склалася хороша співпраця.  Неодноразово доводилося звертатися до нього з різних питань, чи то господарських, чи з нагоди вшанування пам’ятних дат. Завжди вислухає, допоможе. Так і цього разу В’ячеслав Анатолійович підтримав ідею, а з міського бюджету нам виділили понад 10 тисяч на закупівлю необхідних матеріалів для проведення ремонту», – зазначає голова районної спілки ветеранів Афганістану.

Підприємець з Рудні Святослав Сидорчук допоміг зі щебенем та відсівом, працівники Дільниці благоустрою вивезли будівельне сміття та привезли необхідні будматеріали, а воїни-афганці взялися вкладати бруківку та плитку. Так спільними зусиллями вдалося привести територію біля пам’ятника в належний вигляд.

Як зауважив міський голова В'ячеслав Поліщук, воїни-афганці вкотре довели, що в місті можна змінювати те, що нам не подобається. Не обов’язково це має бути власне подвір’я чи будинок. А завдання влади зробити все, аби допомогти таким людям.

«Як міський голова я завжди готовий підтримати ідеї та ініціативи спрямовані на розвиток чи благоустрій міста. Тому я щиро дякую воїнам-афганцям за відмінну роботу, а особливо, Олександру Березовському, Віктору Мартинюку, Валентину Зелінському, Миколі Вавренчуку та Олександру Данильченку. Окрема вдячність очільнику спілки Анатолію Шульгачу за ініціативу та організацію роботи. У вас хлопці золоті руки та добрі серця!» – додає міський голова.




Коментарі
03 Вересня 2020, 16:44
Треба ж Бубочку ,якось пропіарити перед виборами
03 Вересня 2020, 17:25
&amp;quot;Як зауважив міський голова В'ячеслав Поліщук, ... що в місті можна змінювати те, що нам не подобається. Не обов’язково це має бути власне подвір’я чи будинок.&amp;quot; - чуть не впісявся від сміху.<br/>Цікаво скільки грошей пішло на обмивку цього дійства, мабуть ще 10 тисяч зверху
04 Вересня 2020, 00:06
А памятник К.илокадзе слабо яйцеславу зробити, чи то не в центрі і ніхто не побачить.
04 Вересня 2020, 02:12
А ти, гамнюк, вияви ініціативу та піди поприбирай біля пам'ятника. Чи ти тільки коменти строчити можеш?
04 Вересня 2020, 04:12
Це обов'язок бубочки прибирати коло пам'ятників,він за це гроші отримує +300000.Вивчи матчастину
04 Вересня 2020, 13:06
Не в тій шо треба армії воював Коте Шелокадзе. Звідки випірдишам майдану знати про німецький нацизм від якого, них імбіцилів, врятував Герой Радянського Союзу - Коте Шелокадзе. Ось якби він був недобитком упа, тоді навіть великі рожищенські патріоти могли б зробити піар-акцію, навіть якби небуло б халяви та вигоди.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024