Маски та пляшки з водою: яких правил повинні дотримуватись у школах Рожищенщини

29 Серпня 2020, 09:10
5416

З 1 вересня усі заклади загальної середньої освіти району розпочнуть навчання у звичному режимі, але із дотриманням протиепідемічних заходів.

Про це повідомили на сайті Рожищенської райдержадміністрації.

Учасники освітнього процесу повинні вживати таких правил:

  • дотримання соціальної дистанції,
  • масковий режим,
  • температурний скринінг,
  • дезінфекція приміщень.

У  закладах освіти збільшать кількість входів. У класах – відстань між партами. На підлогу у коридорах нанесуть спеціальну розмітку. На час карантину у школах не будуть проводити масові заходи, а актові зали адаптують до потреб навчання. Деякі заняття будуть проводити на відкритому повітрі.

До роботи не будуть допускати працівників закладу з температурою понад 37,2. Заходити  у приміщення школи потрібно буде в масці. Під час перерв учні, крім 1-4 класів, та працівники повинні ходити в масках, на уроках маски дозволяється знімати. Зміна масок кожні три години.

Для мінімізації пересування учнів у приміщеннях закладу навчання буде проводитись в одному класі, переходити в інший кабінет учні будуть лише на деякі предмети при поділі на групи, до спортзалу та кабінету інформатики.

Медогляд учні 1 класу проходять обов’язково у сімейного лікаря до 1 вересня. Учні 2-11 класів мають пройти медогляд протягом року, не обов’язково до 1 вересня.

Забезпечення питного режиму в школі не буде, тому кожна дитина має мати пляшечку води.

Школа забезпечить в кінці дня очищення та дезінфекцію твердих поверхонь, а також провітрювання протягом дня приміщень.

«Треба розуміти, що це тимчасові обмеження і за час пандемії ми вже звикли до обмежень та соціальної відповідальності. Важливо, щоб перед початком навчального року батьки обговорили важливість дотримання протиепідемічних заходів із дітьми, пояснили їм правила особистої гігієни, використання антисептику, носіння масок, і що важливо – співпрацювали з учителями», – йдеться у повідомленні.

Батьки перед виходом із дому повинні поміряти температуру у дитини, оцінити стан її здоров'я та стан здоров'я самого себе. Ні в якому разі не відпускати дітей до школи з температурою, сильним головним болем, нежитем чи кашлем. Завчасно телефоном повідомити про це класного керівника.

Що ж до урочистостей з нагоди 1 вересня та свята першого дзвоника, то формат проведення має бути визначено кожною школою індивідуально.

Кожний заклад освіти розробить тимчасовий порядок організації освітнього процесу навчального 2020-2021 року та розмістить на дошках оголошень та вебсайтах шкіл.

«Пандемія триває, а це означає, що всі учасники освітнього процесу повинні працювати у нових умовах. Бути уважними, відповідальними, гнучкими, дотримуватись всіх правил, щоб убезпечити себе і своїх рідних від захворювань», – застерігають освітяни.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024