Секретарів Рожищенської міської ради привітали з професійним святом

26 Квітня 2017, 18:32
3378

У середу останнього тижня квітня відзначають своє професійне свято ті, хто займає нехай і не найвищу, але досить важливу посаду – секретарі. Саме без чіткої й налагодженої роботи секретаря функціонування будь-якої організації неможливе.

Йдеться на сайті Рожищенської міської ради.

Ні для кого не секрет, що професія секретаря є найбільш затребуваною. Знаменита актриса Джейн Фонда якось сказала: «Офіс може працювати без шефа, але ніколи - без секретаря!». Тому секретарі заслужили на те, щоб мати в календарі своє професійне свято.

Будь-який офіс починається з приймальні. Зателефонувавши у Рожищенську міську раду ви почуєте привітний голос секретаря. Ви запитуєте необхідну інформацію – вам завжди допоможуть та нададуть її.

2
Марія Мельничук
Марія Мельничук

Людина, з якою ви спілкувались – Марія Мельничук. В міській раді Марія Олексіївна виконує одну з найвідповідальніших функцій. Вона секретар міського голови. Ось уже понад дванадцять років до обов’язків пані Марії входить забезпечення роботи керівництва та міської ради в цілому, відповіді на телефонні дзвінки, робота з документацією, організація прийомів відвідувачів, саме вона збирає членів виконкому та депутатів на засідання, комісії та сесії, виконує доручення міського голови.

«Найголовніше в роботі секретаря – це відповідальність і уважність, – розповідає Марія Олексіївна, яка має близько 25 років стажу на посаді секретаря. – Якщо людина володіє цими якостями, вона з легкістю досягне досконалості у роботі. Я люблю працювати як з документами, так і з людьми. Вже працюю при третьому міському голові і нічого погано не можу сказати ні про одного з них. З кожним знаходила спільну мову».

Слухаєш Марію Олексіївну і розумієш, що саме таким і має бути секретар керівника – усміхнена, порядна, виважена людина, яка здатна не тільки допомогти у вирішенні питання, а своїм добрим словом полікувати душу.

У святковий день бажає колегам міцного здоров’я, успіхів, кар’єрного зростання та особистого щастя в житті.

Ірина Гундир
Ірина Гундир

Півтора роки на посаді секретаря ради працює Ірина Гундир.

Секретар ради – це людина, яка організовує роботу сесій, постійних комісій, допомагає депутатам в роботі, веде документообіг. Це основні функції, але обов’язків, насправді, набагато більше. Адже Ірина Олегівна, окрім офіційної роботи теж є депутатом міської ради. Тому намагається визначати в місті плюси та мінуси, знайти недоліки та спробувати намітити цілі по їх усуненню.

За словами Ірини завжди здається, що обійнявши певну посаду вдасться зробити все і одразу. Але насправді в місті багато питань поточних і неочікуваних. І щоб зробити якісь значні зміни, потрібно налаштуватись на довгу і плідну роботу та запастись терпінням.

- Співпраця з депутатами хороша, адже вони не є конфліктними. Завжди вдається дійти спільного рішення. Великий мінус депутатської роботи те, що це не є основним місцем їх роботи, це громадська діяльність і на неї є обмаль часу. Тому на сесіях ми намагаємося по максимуму розказувати про найближчі плани. Адже саме депутати мають донести до своїх виборців про якісь зміни, нововведення, роботи, які виконуються міською радою. Депутати часто телефонують і запитують, де можна отримати певну допомогу, вирішити проблеми, з якими до них звернулися громадяни. Відразу видно, хто працює на своєму окрузі, а хто ні.

Найважче для Ірини Олегівни те, що постійно змінюється законодавство. Особливу увагу треба приділити закону «Про запобігання корупції», адже треба враховувати всі конфлікти інтересів, які виникають в роботі депутатів.

- Дуже добре, що у нас є співпраця із секретарями. Наприклад, питання виконавчого комітету тісно переплітаються з питаннями ради. Тому часто на допомогу приходить секретар виконкому Оксана Данилюк.

Як стверджує Ірина Гундир, робочий день секретаря не обмежується часом. Адже інколи доводиться вирішувати питання дорогою додому, консультувати по телефону. Хоча це для неї не є тягарем: «В стократ дорожче почути від людини щире «Дякую» і тоді розумієш, що не марно працюєш», - посміхається Ірина Гундир.

Своїм колегам Ірина бажає терпіння і хорошого настрою, бути стресостійкими. Навіть поділилася рецептом релаксації: спілкуватися з творчими людьми, відвідувати організовані ними заходи та побільше ходити пішки.

1
Оксана Данилюк
Оксана Данилюк

Секретар виконавчого комітету Оксана Данилюк, свого часу закінчила Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки та здобула професію соціолога, викладач соціальних дисциплін. Після навчання працювала в Луцькій школі понад 8 років. Після декрету по конкурсу прийшла на посаду спеціаліста з оргпитань в Рожищенську міську раду. На якій пропрацювала 7 років.

В 2015 році кандидатуру Оксани Данилюк винесли на розгляд сесії, де її затвердили на нову посаду – керуючого справами виконкому, секретаря виконкому.

- Робота секретаря виконкому вимагає  знання не тільки Закону «Про місцеве самоврядування», але й питання, які стосуються опіки, піклування повнолітніх осіб, і приватизації житла, і присвоєння адреси будинку, тобто треба орієнтуватися повністю в законодавстві України, постійно вивчати його. Адже часто виникають якісь спірні питання і треба дійти до спільної, правильної думки, яка підтверджується Законодавством України. Словом, щоб винести проект рішення виконкому, треба орієнтуватися в законодавстві, щоб прийняте рішення було юридично правильним і пізніше не оскаржувалось в судовому порядку.

За словами Оксани Іванівни, у будь-якого секретаря міської ради немає такого поняття, як «прийомний день», тут прийомний день кожного дня з ранку до вечора.

- І я вважаю, що це є правильно і нормально, тому, що наша робота спрямована на вирішення проблем громади і громадян. Щоб рожищани почували себе комфортно і їхні проблеми були почуті та при можливості вирішені позитивно. Звичайно важко, бо паперову роботу інколи доводиться виконувати в позаробочий час. Взагалі вся робота ради спрямована на те, щоб всі питання громади вирішити по максимуму у визначений законодавством термін. Багато рожищан звертаються за допомогою з питаннями, які є не дотичними до нас, але треба допомогти, при можливості самому звернутися в інші інстанції, аби людина не ходила з однієї організації в іншу. Якщо вже вона прийшла в міську раду з питаннями, то має вийти – з відповіддю.

Найважче, за словами Оксани Іванівни, в її роботі те, що в Україні не врегульоване законодавство. Часто-густо один закон суперечить іншому. Проблемою є й те, що в країні є закони прийняті за часів Радянського Союзу, які не змінювалися до цього часу. І поки в державі не буде врегульоване законодавство, доти виникатимуть різного роду проблеми. Бо не завжди люди розуміють, чому не можна вирішити те, чи інше питання посилаючись на один закон.

- Позитив моєї роботи – це постійне спілкування з людьми. Скільки людей, стільки думок. Сам набираєшся досвіду і від старшого, і від молодшого покоління. Секретар має мати терпіння та вміння вислухати. З яким би настроєм людина не прийшла, вона має вийти з кабінету з вирішеним питанням і позитивним настроєм. Бо ніхто не йде в міську раду просто так, йдуть за допомогою і порадою. Тому пріоритетом в роботі є допомогти кожному.

Оксана Данилюк бажає колегам міцного здоров’я, терпіння, натхнення в роботі, позитивного погляду на майбутнє, фінансової стабільності.

Міський голова В’ячеслав Поліщук та всі працівники міської ради від щирого серця вітають секретарів з їх професійним святом – Днем секретаря!

Дякуємо вам за ввічливість, відповідальність, безвідмовність і готовність завжди допомогти.

 

Коментарі
28 Квітня 2017, 21:26
Марії Олексіївні - міцного здоров*я і всього доброго в житті! Дівчатам - навчитися тактовності, культури спілкуваання у цієї скромної жінки. Хай вам всім щастить!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024