Чи варто триматися за примарну «соломинку» псевдо-віщунів?

25 Квітня 2017, 10:00
4301

Рубрика «Духовні бесіди» на Район.Рожище продовжує висвітлювати проблемні питання, пояснювати релігійні поняття та інше.

Мабуть, у кожного з нас є багато запитань до священиків, але далеко не завжди трапляється нагода знайти на них відповіді! Нині кожен з вас може запитати у священнослужителя все, що стосується релігії, свят, Біблії, Законів та іншого.

При формулюванні запитань просимо дотримуватися норм християнської етики.

Слід коротко та чітко сформувати своє питання та вказати його тематику – в такому разі ви отримаєте вичерпну та швидку відповідь. У випадку, якщо питання має великий обсяг або є дуже особистим – надсилайте повний текст на електронну пошту: [email protected] з поміткою «Духовні бесіди».

Дуже сподіваємось, що рубрика допоможе знайти відповіді на важливі для вас запитання, які виникають у кожного читача.

Сьогодні ж про тих, хто нібито передбачає долю і займається «зціленням» нам розповідає пастир ЄХБ міста Рожище Вадим Бандура.


Провидці, гадалки, цілительки, ясновидці, екстрасенси, біоенергетики… Ці люди сьогодні пропонують чудо послуги, обіцяють виправити всі проблеми, передбачити майбутнє, привернути щастя, любов, захистити від зла… 

Коли людина опиняється в критичній, безвихідній ситуації, хворобі, розчаруванні, біді, їй природно шукати допомогу. Де ж знайти допомогу, щоб насправді ще більше не зашкодити собі?

Вигадка чи пастка?

Дехто до подібних послуг ставиться з іронією, мовляв: «вигадують все». Є і такі аферисти, але насправді, зв’язки з цими людьми є дуже небезпечні. Багато людей і досі не розуміють, що духовний світ насправді існує. Диявол і його слуги постійно хочуть спотворити, знищити людину, як найкраще творіння Бога і воюють проти всього святого, що творить Господь, бо знають що час їх діяльності обмежений, а кінець - озеро огняне. Їх ціль відвести людину (християнина) від віри в Бога, використовуючи різні хитрі методи.

«Бо постануть христи неправдиві, і неправдиві пророки, і будуть чинити великі ознаки та чуда, що звели б, коли б можна, і вибраних».(Від Матвія 24:24)

Бог раніше попереджував ізраїльський народ, щоб вони не займалися окультизмом ні в якій формі. Він називав це гидотою і наказував карати людей, що ним займалися.

«Нехай не знайдеться між тобою такий, хто переводить свого сина чи дочку свою через огонь, хто ворожить ворожбу, хто ворожить по хмарах, і хто ворожить по птахах, і хто чарівник, і хто чорнокнижник, і хто викликає духа померлого та духа віщого, і хто питає померлих. Бо гидота для Господа кожен, хто чинить таке, і через ті гидоти Господь, Бог твій, виганяє їх перед тобою.»(Повторення Закону 18:10-12)

Особливо поширені сьогодні такі магічні обряди, як зливання воску, викачування яйця, спалювання рожі, зливання вроків, обкурювання, відроблення, передбачення майбутнього, ставлення у храмах свічок зі злими намірами з метою помсти, бажання смерті. Зв’язки з такими людьми, їхні послуги, шкодять не тільки власній душі, а й отруюють душі інших людей, і не раз своїх власних дітей, для яких хочуть здоров’я, доброго заміжжя чи успіху в підприємницькій діяльності і ін.

Часто вони використовують у своїй практиці образки, хрестики, свічки, прикриваються Богом і тим самим притягують простих, довірливих людей. Кажуть, що Бог дав їм такий дар, що мають благословення від священнослужителя і роблять безкорисне добро людям, на деякий час «привертаючи здоров’я», а забирають душу і віддають її дияволу в подяку за поміч.

« І не дивно, бо сам сатана прикидається ангелом світла! Отож, не велика це річ, якщо й слуги його прикидаються слугами правди. Буде їхній кінець згідно з учинками їхніми!»(2 до Коринтян 11:14,15)

Чи можливо мати дар цілительства від Бога?

Буває, що людина може мати дар цілительства, і він дається Духом Святим. Відрізнити власника дару Божого можна за наступними ознаками: він має особливо близькі відносини з Богом, багато молиться, постить, живе по Слову Божому, благочестивий, смиренний, любить ближніх.

Допомогу він надає безкоштовно: «Даром отримали — даром давайте.» (Матв. 10:8) Робить це добро не собі на славу, а Богові. По ділах людини, видно її серце і мотиви. А контактувати з духами і ворожити така людина не буде.

Окультні зв’язки – це сітка диявола

Окультні зв’язки – це гидотні гріхи, внаслідок яких злі духи отримують можливість впливати не лише на тіло, але й на душу людини. Вони використовують всі можливості, щоб нанести як можна більше шкоди і розрушити всі захисні системи особистості.

Існують свідчення людей, які користувалися допомогою «цілителів» і справді були вилікувані, але через деякий час з ними почали відбуватися дивні речі: снилися різні страхіття, чулися голоси, були припливи гніву та жорстокості, відвідували думки про самогубство і інші паранормальні явища. Дехто навіть потрапляв у психічну лікарню.

Насторожує те, що багато християн, звертаються сьогодні до окультизму. Це може бути будь що: гадання, гороскопи, медитація, носіння талісманів, оберегів, читання окультної літератури,  перегляд фільмів жаху, виконання язичницьких обрядів і багато іншого.

Справжня допомога лише у Бога

Якщо ви зверталися за подібними послугами, треба щиро розкаятися перед Богом і просити Його захисту і допомоги. Для цього потрібна молитва, піст, читання Слова Божого і відречення від цієї поганої справи. Якщо є негативні наслідки від окультних зв’язків потрібно звернутися до священнослужителя.

«Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої(1 Івана 1:9).

Бог любить кожну людину і готовий допомогти. Ісус звертається до кожного з нас: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою! Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, і знайдете спокій душам своїм.».(Від Матвія 11:28,29)

Задумаймося, в кого ми віруємо? Хто є нашим Богом? Кому поклоняємося? До кого приходимо за допомогою?  

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024