Лісники кажуть, що вирізували дуби в рожищенському лісі – законно

23 Квітня 2017, 08:15
4856

Знайшлися лісники, причетні до вирубки дубів, про яку ми писали у публікації «Хто і навіщо спалює дубові пні у рожищенських лісах?».

Ними виявились працівники ДП Ківерцівське лісове господарство, в підпорядкування якого і входить Рожищенське лісництво. На місці, де ще два дні тому лежало більше десятка колод дуба, тепер лишилися тільки знаки від них. Натомість пеньки продовжують тліти.



22 квітня у суботу на місце вирубки прибув начальник ДП Ківерцівське лісове господарство Анатолій Іщик у супроводі майстра лісу і керівника Рожищенського лісництва Олега Вороб'я. Почалась суперечка з представниками ГФ «Народна самооборона міста Рожище».

З'ясувалося, що серед прибулих є люди, які 20 квітня спалювали дубові пні і гілля і, лишивши відкритий вогонь у лісі, зникли на червоному Volkswagen. Це, зокрема, майстер лісу. Сьогодні він приїхав на автівці Державної лісової охорони.


Інший чоловік, керівник ДП Ківерцівське лісове господарство Анатолій Іщик прибув на автомобілі Great Wall (у декларації лісівника такої техніки нема). Анатолій Іщик переконував, що ці дуби зрізали ще минулоріч.

керівник ДП Ківерцівське лісове господарство Анатолій Іщик
керівник ДП Ківерцівське лісове господарство Анатолій Іщик

На питання, де ділися зрізані колоди дуба, керівник відповів, що його вже переробили на підприємстві у Ківерцях. Що ж до пнів, які продовжували тліти на очах у господаря лісу, то він сказав просто: «Зараз потушимо». Чому це не зробили досі Анатолій Іщик відповів, що вогонь був під контролем. Він також пообіцяв у понеділок надати всі документи, що стосуються згаданої рубки, разом ще раз перерахувати згорілі пні.

За словами пана Анатолія, розпочато слідство, в рамках якого свої висновки щодо ситуації надасть в тому числі і Держекоінспекція.

 

Коментарі
23 Квітня 2017, 12:14
Це повна катастрафа.... пподивіться що вони з Чебень зробили з сіл навколишніх.... люди це катастрофа.... будимо своїм внукам дерева по малюнку показувати....обьєднуймося..... нічого думаю скоро їхні вирубки бистро закінчаться....
23 Квітня 2017, 15:19
та відправити тих всіх лісників на колиму.......
23 Квітня 2017, 18:50
та повиганяти всіх тих лісників к чортової матері...крадуть безбожно..а як дядько сухостоя зрубае то нерозплатиться до кінця життя........
23 Квітня 2017, 21:26
ви погляньте на його лице він вас всіх десь має смак бабла гасить честь і совість більшість хто біля корита такими стають
23 Квітня 2017, 23:31
Подивіться шановні громадяни на цю брехливу пику,я б з ним вийшов раз на раз.А самообороні бажаю мертвою хваткою вчепититсь у цього невігласа))
24 Квітня 2017, 00:59
Шановні автори статті , для початку потрібно навчитися розбиратися в марках автомобілів,так як це не Mitsubishi a Great Wall ,по-друге в декларації не вказаний ,тому що це автомобіль службовий, ця інформація є публічною і її отримати ви можете без перешкод. По-третє перш ніж розповсюджувати недостовірні відомості і говорити про &quot;незаконні дії&quot; , варто звернути увагу , що ви самі тим що поширюєте дескридитуючу інформацію порушуєте норми ЗУ &quot;Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні&quot;,а саме ст.3 в якій вказано, що &quot; Забороняється використання друкованих засобів масової <br/>інформації для:заподіяння шкоди честі і гідності особи; &quot; Відповідно до ст.41 цього ж ЗУ&quot; За ці порушення винні особи притягаються до дисциплінарної, <br/>цивільно-правової, адміністративної або кримінальної <br/>відповідальності згідно з чинним законодавством України. <br/><br/> До відповідальності за зловживання свободою діяльності <br/>друкованих засобів масової інформації нарівні з авторами <br/>інформаційних матеріалів, що порушують цей Закон, притягаються <br/>журналіст редакції, її редактор (головний редактор) або інші <br/>особи, з дозволу яких ці матеріали було поширено. &quot;<br/>Тому дана інформація повинна бути спростована добровільно ,або це відбудеться в судовому порядку!<br/>Всім іншим хто коментував дану статтю ,варто ознайомитися з нормами Кримінального кодексу, де за погрози встановлена кримінальна відповідальність.
24 Квітня 2017, 01:15
А різати дуби під час сокоруху це по закону.? Чи закони в нас різні?
24 Квітня 2017, 01:20
Погрожувати вам дійсно непотрібно вас просто треба садити
24 Квітня 2017, 01:35
Щодо сокоруху , ви можете скинути посилання на підтвердження своїх слів? В якому нормативно-правовому акті сказано про те що ви запитали? Єдине щодо даної тематики, де було згадано про сокорух, це Постанова КМУ &quot;Про затвердження Правил рубок, пов'язаних з веденням лісового господарства, та інших рубок&quot; і там було сказано саме про !!! Видалення живих гілок на деревах більшості порід <br/>проводять ранньою весною, до початку сокоруху. На березі, кленах, <br/>тополі, бархаті амурському гілки обрізують після появи листя на <br/>деревах. Забороняється видалення гілок у кінці літа і на початку <br/>осені під час масового розсіювання спор грибів. Щоб запобігти <br/>заселенню свіжих зрізів склівкою, обрізування гілок тополі слід <br/>проводити пізно восени.!! Про рубки нічого не згадувалося, хоча це не важливо , тому що дана постанова втратила чинність!<br/><br/>Проблемою нашого суспільства є його недосвіченість і безтактність , тому поки це продовжуватиметься, більшість буде пустословити і кидати каміння в чужий город, оскільки бачать та знають все крім себе самого. Тому для початку було б непогано зайнятися самоосвітою і собою в цілому, чогось досягнути, а потім влаштовувати дискусії та висловлювати свої пропозиції. Може тоді , завдячуючи таким як ВИ, мудрим ,розумним , досвіченим у всіх сферах функціонування державного апарату, наша країна і зміниться.
24 Квітня 2017, 02:18
Де ви взяли оце &quot;незаконні дії&quot;? І де в Законі Про друковані ЗМІ йдеться про інтернет-видання? Мабуть, ви на першому курсі юрфаку. Вчитись, вчитись і ще раз вчитись!
24 Квітня 2017, 02:59
Щодо незаконних дій , то це стислий опис двох статтей на дану тему , оскільки із того посилу і виставлення цієї новини в негативному ракурсі , враження складається таке , що саме це мав на увазі автор , акцентуючи увагу на тому ,хто коли і на якому автомобілі приїждажв!<br/>Я так розумію ви на останньому курсі ?<br/><br/>Із п.12 постанови ВСУ 27.02.2009:&quot;12. Належним відповідачем у разі поширення оспорюваної інформації в мережі Інтернет є автор відповідного інформаційного матеріалу та власник веб-сайта, особи яких позивач повинен установити та зазначити в позовній заяві (пункт 2 частини другої статті 119 ЦПК ) .<br/><br/>Якщо автор поширеної інформації невідомий або його особу та/чи місце проживання (місцезнаходження) неможливо встановити, а також коли інформація є анонімною і доступ до сайта - вільним, належним відповідачем є власник веб-сайта, на якому розміщено зазначений інформаційний матеріал, оскільки саме він створив технологічну можливість та умови для поширення недостовірної інформації.<br/><br/>Дані про власника веб-сайта можуть бути витребувані відповідно до положень ЦПК в адміністратора системи реєстрації та обліку доменних назв та адреси українського сегмента мережі Інтернет.<br/><br/>Якщо недостовірна інформація, що порочить гідність, честь чи ділову репутацію, розміщена в мережі Інтернет на інформаційному ресурсі, зареєстрованому в установленому законом порядку як засіб масової інформації, то при розгляді відповідних позовів судам слід керуватися нормами, що регулюють діяльність засобів масової інформації.&quot; <br/><br/>Тому потрібно вникати в конкретні обставини справи , дані про які легко можна дізнатися .Хто був на місці події , фотографував , якщо журналіст , то якого видання , який я розумію і є автором статті . <br/>І питання для останнього курсу юрфаку , хто має статус журналіста на сьогодні в Україні ?
24 Квітня 2017, 03:09
Ваші враження про те, що мав на увазі автор повеселять суддів. Щодо реєстрації сайту як ЗМІ скромно промовчу. А юридичний статус журналіста в Україні мають лише особи, які офіційно є членами однієї з двох професійних спілок НСЖУ або НМПУ.
24 Квітня 2017, 03:16
Що, не звикли читати про себе щось інше, ніж хвалебні оди? Не зволікайте! Подавайте позов. Чим безглуздішим він буде, тим кращий піар виданню забезпечить.
24 Квітня 2017, 03:18
Про враження не було сказано , що хтось когось має веселити, по- моєму була конкретна інформація, яка не відповідає дійсності. І це легко довести . Про реєстрацію сайту як ЗМІ теж я не сказав , тому що даний сайт не є таким . Питання стояло , щодо автора цієї статті , і який статус він має
24 Квітня 2017, 03:23
Факти і тільки факти! Ваша цитата: Щодо незаконних дій , то це стислий опис двох статтей на дану тему , оскільки із того посилу і виставлення цієї новини в негативному ракурсі , враження складається таке , що саме це мав на увазі автор
24 Квітня 2017, 03:28
Видно добре тобі за дуби платять що ти такі опуси пишеш посеред ночі. Правильно, за все в житті треба платити і все відпрацьовувати! Я спати, а ти трудись!!!
24 Квітня 2017, 03:32
Факти чого ? Мої коментарі в даній ситуації не є фактами і ролі ніякої не грають. Це моя власна думка і було висловлене оціночне поняття щодо того , що я прочитав !
24 Квітня 2017, 03:38
Нарешті порозумілися. І щодо ролі ваших коментарів, і щодо оціночних суджень. Ви швидко вчитесь. Ще б змінили свій нік на менш претензійний, то взагалі ціни б вам не було. Адже, щоб називатися юристом, треба теж мати відповідний статус.
24 Квітня 2017, 13:10
Якщо рубали законно, чому тоді втікали?
24 Квітня 2017, 13:21
Цікаво де сказано , що хтось кудись втікав ? По-моєму навпаки !
24 Квітня 2017, 18:03
А по моєму всі ці коментарі мають одну мету - відвернути увагу від ще одного очевидного факту. Якщо автор звичайно не збрехав. Я про те, що самі ж лісівники підпалили залишки деревини та залишили їх тліти. Та вже за самим цим фактом можна проводити як мінімум службове розслідування. Тобто це що ж виходить посадові особи, які повинні не лише самі неухильно дотримуватись лісоохоронного законодавства, а й контролювати своїх підлеглих. Я вже не кажу про звичайних громадян, залишають собі на ніч спокійно вогонь у лісі та ще й стверджують, що він (цей вогонь) був під якимось там контролем. Яким чином вони його контролювали з теплих ліжок? Та це ж театр абсурду. Та так і весь ліс може згоріти. Та з такими захисниками лісу ніяких жуків-короїдів не треба. Це як мінімум поженики та разом з екологом мали би повиносити приписи. А винних посадовців за грубі порушення у роботі та невиконання безпосередніх посадових обов'язків звільнити з роботи. Ото було по чесному. А так все як завжди шуму наробили, а толку....
24 Квітня 2017, 18:41
Ну добре - повеселю вас, раз так просите. Хоча це було б весело, якби було не так сумно. Я ось про що. Коли були продані здоровенні тополі підприємцю Шинкаруку кілька років, то міська рада була в темі. При чому вирізали лише товарну деревину, мотивуючи, що дерева начеб-то аварійні, проте якраз зламані, всохлі дерева та інший непотріб залишили на березі. Також залишили здоровенні пеньки та купи гілля. Підприємець зібрав вершки, добре заробив, однозначно поділився з.... А тепер кажуть міська рада ні до чого. Чому благоустрій та рекультивацію цієї території не зробив Шинкарук? Чому гілки, залишки деревини, пеньки прибирали працівники Дільниці благоустрою за наші з вами кошти? Чому громада має організовувати толоки самостійно, витрачати власний час та ресурси, тоді коли є такі собі підприємці та чиновники, які дерибанять народне добро. Вийшло як завжди: забрали цінну деревину, насрали та поїхали. А мерія так і не оголосила, скільки було заплачено за тополі. А ми б подивилися чи не продешевив основний лісник міської ради? І Самооборона то чомусь мовчить. Але ж ясно чому, бо якби інше прізвище за цим стояло, наприклад, М...ка чи Г.....ка, то тоді таки да, давай нам звіти, давай правду. Бо ми ж активісти. &quot;Активісти - випити й поїсти&quot;,- як кажуть у народі.
24 Квітня 2017, 22:01
ну і рожа на фото!!!!!!! я не крав!!!!!!! все по закону!!! та відправити всіх лісників рожищенщини на колиму!!!!!!................
25 Квітня 2017, 17:17
це не морда в мене така, це так &quot;проффесіонально&quot; мене зняли, фотографи зрозуміють. Хоча зрештою... на свою харю подивися у дзеркало...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024