Судили студента, який викрав у Рожищі авто

15 Серпня 2020, 12:50
6728

Ківерцівський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо студента Волинського коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського, який викрав у Рожищі авто.

Про це йдеться у вироку суду від 11 серпня.

Підсудний 15 травня 2019 року близько четвертої години ранку, діючи за попередньою змовою з двома особами, щодо яких кримінальне провадження виділено в окреме провадження, перебуваючи на узбіччі дороги в місті Рожище на вулиці Жуковського, відчинивши за допомогою кухонного ножа передні ліві дверцята автомобіля «ВАЗ 2107», проникли до авто, відштовхали його на певну відстань та шляхом пошкодження замка запалювання та проводки запустили його двигун і поїхали ним у місто Луцьк.

Зловмисники заподіяли потерпілому, згідно з висновком судової автотоварознавчої експертизи, майнову шкоду на суму 19 361 гривню.

7 серпня між прокурором Рожищенського відділу Маневицької місцевої прокуратури та обвинуваченим за участю захисника укладена угода про визнання винуватості.

Суд ухвалив затвердити угоду про визнання винуватості та визнати чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України, призначивши узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі терміном на п'ять років. 

Одночасно суд звільнив засудженого від відбування призначеного основного покарання, якщо він протягом одного року іспитового терміну не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.

Також чоловік заплатить в дохід держави судові витрати, пов'язані з проведенням судових експертиз, у розмірі 1570 гривень.

Коментарі
15 Серпня 2020, 21:41
Пфф... , ВАЗ ножом відкрив, як це корито взагалі завелося?
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром