У представників ОДА просили допомогти відремонтувати дорогу і спортивний майдинчик у Рожищі

14 Серпня 2020, 16:51
Зустріч 4657
Зустріч

Проблемні питання Ківерцівського, Луцького та Рожищенського районів озвучили заступникам голови облдержадміністрації Олександру Троханенку та Анатолію Костику очільники райдержадміністрацій під час зустрічі з громадою.

Зустріч відбулася 11 серпня на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Ківерцях. Про це інформує Волинська ОДА.

Як повідомив Олександр Троханенко на початку зустрічі, мета такого зібрання – обговорити проблемні питання кожного району та шляхи їх вирішення. Саме тому присутніми буди також керівники структурних підрозділів ОДА та представники силових структур.

«Такі зустрічі із громадою – ініціатива голови ОДА Юрія Погуляйка. Тож ми тут, аби обговорити питання Ківерцівського, Рожищенського та Луцького районів, у вирішенні яких необхідне сприяння обласної влади. Ми щодня на нараді у голови облдержадміністрації обговорюємо усі питання, які перед нами порушують жителі області. Так, пандемія коронавірусу трішки внесла свої корективи у наші плани та життя, але запевняю, що ми завжди шукаємо шляхи вирішення кожної проблеми, яких в області на сьогодні вистачає», – сказав заступник голови ОДА.

Під час зустрічі говорили про те, що Рожищенський район потребує ремонту дороги «Рожище-Сокіл-Навіз», завершення будівництва спортивного майданчика, купівлі рентген апарату Рожищенській центральній районній лікарні, будівництва спортзалу у школі селі Рудка-Козинська,  забезпечення центрального водопостачання в місті Рожище та реконструкції бігових доріжок та футбольного поля Рожищенської районної дитячо-юнацької спортивної школи.

Про усе це розповів голова Рожищенської РДА Сергій Шкода.

Як стало відомо, дорога «Рожище-Сокіл-Навіз» зруйнована важковаговим транспортом, що постійно курсує до піщаного кар’єру неподалік. Через зруйнований шлях відмовляються їздити перевізники, що створює ряд проблем і незручностей для населення.

«Дорога у підпорядкуванні Служби автомобільних доріг Волині. Нині триває тендерна процедура. Згідно проектно-кошторисної документації вартість ремонту становить близько 100 млн грн. На поточний рік передбачено – близько 75-ти млн грн. Як завершиться тендерна процедура та визначать переможця торгів, приступлять до ремонту автошляху. Щодо місцевих доріг, якими опікується ОДА, то на Рожищенський район передбачено близько 90 мільйонів гривень для експлуатації та ремонту доріг. Невдовзі відповідні роботи розпочнуться по усіх районах», – пояснив директор підприємства «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» Ігор Свиридов.

Купівля нового рентген апарату для Рожищенської ЦРЛ, або ж його модернізація, можлива лише за кошти місцевого бюджету. Таку відповідь дала очільниця управління охорони здоров’я ОДА Людмила Тимощук. Адже усі кошти, які нині є, йдуть на боротьбу з COVID-19. Разом із цим, зазначила, що в ОДА шукатимуть інші варіанти виходу із цієї ситуації, адже здоров’я волинян – найголовніше. Для прикладу, в інших медзакладах в наявності є новіші рентген апарати, які можна передати іншим.

Щодо решти порушених питань, то усі об’єкти потребують чималого фінансування, якого у районі не вистачає, тому звернулися з клопотанням включити їх до переліку, що може фінансувати Державний фонд регіонального розвитку.

Для прикладу, завершення будівництва спортивного майданчика коштує близько 3,5 мільйони гривень, загальна вартість робіт будівництва спортзалу у школі селі Рудка-Козинська на 110 учнів – близько 10-ти мільйонів гривень, а будівництво мереж водопостачання в місті Рожище коштує понад 25 мільйонів гривень.


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024