Рудня: відбувся святковий концерт до Великодня

21 Квітня 2017, 19:56
4275

Днями в БК села Рудні відбувся святковий концерт «Великодній дзвін, хай єднає всіх».

Ведучі Максим Клімчук та Світлана Михальчук розповіли глядачам про останні дні земного життя Ісуса Христа, про Його мученицьку смерть, Воскресіння та про давні традиції святкування Великодня в українському краї.


Надзвичайно проникливим та чуттєвим репертуаром дивував дитячо – вокальний ансамбль «Світанок».  Зі сцени лунали чудові піснеспіви у виконанні Катрусі Лесюк, Анастасії Журби, Ангеліни Носко, Іринки Арестович, Іринки Михальчук, Даринки Скрипчук, Таїсочки Кашуби, Валентина Кіктєва, Богдана Конюха, Анастасії та Мирослава Шинкаруків, Анастасії та Софійки Козачуків. Діти славили Бога та дарували насолоду присутнім.



Учасниками гуртка художнього слова глядачам були представлені інсценізації: «Воскресіння Христове» та « Веснянка грає – світ Великдень так справляє». Сценки вразили неперевершеною професійною грою дітлахів, які у своїх виступах торкнулися великого чуда Воскресіння Христа, повсякденних життєвих випадків, вічних Божих істин та древніх українських традицій.


Відкритість і талант дітей справили неабияке враження на глядачів, які щиро подякували юним артистам бурхливими оплесками.

Костюми для сценічних образів, виготовлені майстринею своєї справи, жителькою  Рожища  Марією Гейне, дивували усіх своєю витонченою фантазією та феєричністю.


З величним святом Світлого Воскресіння Христового, жителів та гостей села привітали  священик Свято-Дмитрівського храму отець Дмитрій Теравський, пресвітер церкви християн віри Євангельської Петро Глинюк та священик Свято-Михайлівського храму Олег Куліш. Кожен з них, у своїх словах побажав усім християнам віри, миру, любові, милості, доброчинності до ближніх та звільнення від рабства гріха до довгих-многих літ життя з Богом.




 Також подарунком для глядачів були музичні композиції «Він воскрес» та «Моліться люди, всі до Бога» у виконанні церковних хорів.

Захід закінчився «Молитвою за Україну», яку виконала солістка БК села Рудня Людмила Козачук.

У вестибюлі закладу можна було ознайомитись з чудовою виставкою дитячого малюнку «Сонячна Паска» та робіт творчого об’єднання «Джерельце»,  яку підготувала завідувач  бібліотекою Галина Забокрицька.




Чудову композицію «Великодній кошик» представила депутат сільської ради з Ольганівки Марія Козачук.

По завершенні свята усіх присутніх пригощали запашною паскою та крашанками.  Кожен пішов додому в гарному, святковому настрої , вірою та любов’ю в серці.

Олена Зінчук

 
Коментарі
22 Квітня 2017, 20:10
Молодці!
23 Квітня 2017, 12:45
молодці так тримати і отець Олег молодець..святкує українська громада і благословив український священник
23 Квітня 2017, 21:17
Просто скільки вже можна Теравського показувати, треба свіжі лиця)))))
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024