Юний талант із Вічинів забрав срібло на міжнародному конкурсі бандуристів

04 Листопада 2015, 10:25
2575

Вічинівський соловейко Дмитро Гринюк став срібним призером Міжнародного конкурсу юних бандуристів «Волинський кобзарик» у номінації «Бандурист-співак». 

Всі, хто знає бандуриста Дмитра Гринюка з Вічинів, захоплюються його талантом і майстерністю. Неперевершена гра на бандурі та дзвінкий голосок здатні захопити кожного слухача. Родзинкою його репертуару є пісня «Запорізький козак», виконанням якої підкорив Дмитро вимогливе журі під час Міжнародного конкурсу юних бандуристів «Волинський кобзарик». А це не так просто, адже в його складі були відомі народні та заслужені артисти України, професори, кандидати наук на чолі з головою правління Національної спілки кобзарів України Володимиром Єсипком.

Як розповів нам директор Рожищенської дитячої музичної школи Юрій Сосовський, конкурс проходив в Луцьку три дні. Першого дня відбувся фестиваль «Родина», другого – змагання між учасниками, а третього на всіх обдарованих діток чекала захоплива екскурсія по старовинному замку Любарта.

Вибороти диплом лауреата ІІ ступеня було для Дмитра Гринюка нелегким випробуванням. Адже в конкурсі взяли участь 170 учасників не тільки з України, а й Росії, Польщі та Канади. Всі конкурсанти були дуже сильними конкурентами. Та наставник талановитого виконавця Марія Сова зуміла відшліфувати талант хлопця настільки, що не перемогти він просто не міг. Тому за свою невтомну працю викладачка також отримала нагороду  – «Подяку за педагогічну майстерність у підготовці до Міжнародного дитячого конкурсу».

Приємно, що вихованці Рожищенської дитячої музичної школи постійно виборюють призові місця. Це говорить про те, що Рожищенщина – край, де народжуються справжні таланти, а педагоги музичної школи вміють їх правильно відшліфувати й розвинути.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024