Рожищенські поліцейські затримали серійного викрадача велосипедів

09 Серпня 2020, 14:04
6474

У липні 38-річний лучанин у райцентрі Рожище викрав шість велосипедів та мобільний телефон.

Оперативники Рожищенського відділення поліції затримали зловмисника, а викрадені речі вилучили. За фактами крадіжок слідчі відкрили кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Про це повідомили у секторі комунікації поліції Волинської області.

Під час досудового слідства правоохоронці з’ясували, що чоловік скоював крадіжки велосипедів та хотів продавати їх через мережу Інтернет. Він промишляв, здебільшого, у громадських місцях по центральній вулиці Рожища. Слідчі оголосили йому про підозру за частиною 2 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Суд обрав для лучанина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб. Усі викрадені велосипеди та мобільний телефон вилучили та повернули власникам. До слова, чоловік уже мав раніше проблеми із законом та притягувався до кримінальної відповідальності.

Санкція статті передбачає арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк. Триває слідство.

Поліція застерігає жителів області бути обачними та вживати всіх можливих заходів щодо збереження власного майна, аби не стати жертвою крадіїв. Зокрема, не залишайте велосипеди у громадських місцях та сходинкових площадках без нагляду, обладнайте їх захисними велосипедними замками. Відповідальне ставлення до власного майна є запорукою його викрадення збереження.


Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024