У РД «Просвіта» відбулася щорічна виставка великодніх композицій

19 Квітня 2017, 16:30
5500

У вівторок, 18 квітня, в РД «Просвіта» пройшла щорічна виставка великодніх композицій, яку організували працівники Рожищенської центральної бібліотеки для дорослих та Рожищенського історико-краєзнавчого музею.

Бібліотекарі та працівники клубних установ з усього району представили відвідувачам, а це були учні та вчителі Рожищенської ЗОШ №2, неймовірне різноманіття писанок, оздоблених, як традиційними орнаментами, так і декорованих зовсім по-новому, а ще були крашанки, духм`яні пасочки та святкова атрибутика.

З Великоднем, учасників та гостей заходу привітав благочинний Рожищенської округи УПЦ отець Петро Іваничко та заступник голови РДА Інна Сергійчук. Ведуча свята Руслана Масюк розповіла про історію свята Пасхи, пов`язані з ним українські традиції, обряди, прикмети та повір`я, а на завершення запропонувала школярам кілька народних великодніх ігр в яких діти з задоволенням взяли участь.

Загалом все пройшло яскраво, весело, захоплююче та пізнавально.




1

2

2

2






1

1





 

Коментарі
19 Квітня 2017, 21:42
благочинний Рожищенської округи неУПЦ, аУПЦ Московського патріархату отець Петро.
19 Квітня 2017, 22:51
В державних органах церква зареєстрована як «Українська православна церква». <br/>Української Православної Церкви Московського Патріархату» не існує. Є «Українська Православна Церква». І з цим статутним ім’ям вона зареєстрована у відповідних державних установах. Додаток «Московський Патріархат» виник значно пізніше з метою розрізнення від «УПЦ-КП», яка, без приставки «КП» існувати не може, оскільки є новою організацією, що запозичила частину назви від Української Православної Церкви.<br/>ОТОЖ- Благочинний Рожищенської округи УПЦ протоієрей Петро Іваничко.
20 Квітня 2017, 01:47
Митрополит Володимир добивався автономії для УПЦ , але Москва робила, щоб цього не сталося.Всі знають чим це закінчилося для Блажейнішого Митрополита Володимира та його помічника Олександра Драбинко. Він перебуває під держохороною ї періодично змінює місце проживання. Тому в документах не УПЦ, а УПЦ МП!
20 Квітня 2017, 02:45
Слухай тобі нема чим зайнятися? Бачив скільки людей Паску святило в Михайлівському храмі і скільки в парку? То нащо та дурна мова? КП в Рожищі меншість, а до УПЦ належить в 3 рази більше рожищан!!!!!! Це церква наших прадідів, дідів, батьків і молоді. Так що вкусися)))))
20 Квітня 2017, 03:17
1) Цікаво, а скільки людей систематично відвідує храм (хоча б раз в тиждень)?<br/>2)На мою думку &quot;масовка - принадлежність&quot; більше показує на релігійність та обрядовість ніж на живу віру. Істиність віри визначається постійністю, а також виконанням в житті того, в що ти віриш!<br/>3) Віра не передається від діда, прадіда (це не матеріальний спадок), а отримується напряму від Бога через власну віру у Його Слово. В Біблії написано, що людина народжується в гріхові, а не у &quot;вірі&quot;. Цар Давид говорить:&quot; в безаконні я зачатий та в гріхах мене мати породила&quot;!
20 Квітня 2017, 10:33
дивує лише ОДНЕ. виставку відвідали не віряни , а учні та вчителі другої школи. к в старі-добрі совкові часи. школа поряд , а учням що небудь , аби не уроки. одним словом МАСОВКА. аж ніяк не захід.театр одного глядача , ну і звісно фото звіт
20 Квітня 2017, 13:37
на скільки я знаю цей захід органузовували директор музею та директор бібліотеки
20 Квітня 2017, 14:06
Христос воскресе из мертвых, смертию смерть поправ и сущым гробех живот даровав. УПЦ МП. Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що в гробах , життя дарував. А так прославляють Бога в УГКЦ, УАПЦ, УПЦ КП, вже не говорю за літургію і євангелію! Де краще зрозуміють прихожани , їхні діти ,внуки???
20 Квітня 2017, 15:38
якщо в московську патріархію ходить більше людей то прапор з червоною зіркою де серп і молот ім в руки і на чолі з московськими попами вперед на донбас домовлятися за мир в украіні співаючи ХРІСТОС ВОСКРЕСЕ а ми украінці славимо БОГА на нашій рідній прадідівській мові ХРИСТОС ВОСКРЕС ВОІСТИНУ ВОСКРЕС ВОСКРЕСНЕ УКРАІНА КОЛИ НЕБУДЕ В УКРАІНІ РУСКОГО МІРА
20 Квітня 2017, 15:47
Не згідна з вами. Хто увесь рік ходить до церкви, той все прекрасно розуміє, для таких саме церковно- слов'янська додає урочистості і божественності службі, а хто тільки Паску святить і воду на Водохреще бере, то він і по- українськи не дуже вслухається в службу, таким аби першим в черзі бути і скоріше додому попасти. Тим більше, що Євангеліє ( а не євангелія) в нас читається по- українськи і проповідь теж. Все прекрасно зрозуміло, служба практично та сама з неділі в неділю, зі свята в свято, тому все розумієш, а що ні, то поцікавився, перепитав у батюшки і зрозумів. І вище наведена вами фраза теж не є незрозумілою, фактично питання може викликати тільки слово &quot; поправ&quot;, але раз його зміст встановив для себе і вже знаєш. Так що не нагнітайте, хай рожищани відвідують ту церкву, куди їм лежить душа....
20 Квітня 2017, 18:54
...
21 Квітня 2017, 00:00
до Рожищанки. бо нафіга себе обтяжувати ? треба побігати , запросити , переконати. коротше - попотіти. а тут все поряд. школа , &quot;Просвіта&quot;. нічого не міняється. старих кадрів і так все влаштовує. все одно скоро кінець місяця , а там дивись і зарплата.............. ляпота
21 Квітня 2017, 00:29
Альо!!! Чудік до чого тут Просвіта? Просто виставка там проходила. А організовувала хранителька книг за 7200грн. та музей)))) а винна просвіта. А з другого боку, що поганого, що покликали школярів ? Діти прийшли, подивилися, порпалися ...
21 Квітня 2017, 00:30
*погралися
21 Квітня 2017, 01:52
Як вже ви задовбали своїми обсиральними коментами, кого небудь за що небудь, аби обгадити. Уйміться вже!!!!!
21 Квітня 2017, 11:09
а чого виставка проходила не в музеї ? не так помпезно ? &quot;Просвіта&quot; тут справді нідочого. малося на увазі те , що організаторам не прийшлось особливо то і напрягатись ,бо все поряд. чого не запрсили третю школу приміром. бо далеко. де якась інформаційна реклама врешті ? відповідь - а навіщо ? коротше кажучи - зробили що небуть і як небуть. це все говорить про фаховість організаторів.( ні ума , ні фантазії)
21 Квітня 2017, 14:00
Тут з вами погоджуюся стовідсотково. Інформування дійсно не було жодного і залучити можна було хоча б по одному класу з інших шкіл. Розподілити за часом, щоб діткам не було тісно й душно.
21 Квітня 2017, 19:07
Зато проінформовані бібліотекарі і клубники, які кожен рік це роблять самі для себе! Хто ж як не вони!!!!!!З таким підходом до роботи, шановна &quot;хранителка книг&quot; ви довго не протримаєтесь!!!!!!!!!!!!!
21 Квітня 2017, 22:14
А чого не було запрошено з організацій, індивідуальних майстрів-писанкарів? А колись були! Директор музею живе за принципом. Стук, грюк аби з рук. А в кращому , пристосуватися до когось. От і показала свою рорботу. Га ? Змініть її на молодогоь Янішевського тоді щось зміниться.
22 Квітня 2017, 19:02
А яка композиція була у двох директорів- організаторів?....Було на що дивитись....
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024