«Волинь» розбила «Металурга»: рожищанин Богдан Кобзар забив дебютний гол

30 Липня 2020, 12:25
Богдан Кобзар 4869 Джерело: FC Volyn Lutsk
Богдан Кобзар

«Волинь» виграла у запорізького «Металурга» і продовжує боротися за ТОП-3, щоб потрапити в УПЛ

Луцька «Волинь» без проблем здолала запорізький «Металург», відігравши матч у експериментальному складі. «Хрестоносці» забили «козакам» п’ять сухих голів.

Після поразки у Винниках від «Агробізнесу» (0:3) Андрій Тлумак провів значну ротацію основного складу: відразу п’ятеро інших гравців вийшли на матч. При цьому тільки Волошинович відбував дискваліфікацію, решту футболістів за матч ганьби тренери посадили на лаву – Літовченка, Цюпу, Михалика і Хагназарі.

«Волинь» зіграла у такому стартовому складі: Леванідов  Мартинюк, Сімінін, Приндета, Конкольняк  Сад, Рябов  Чачуа, Кожанов, Климець – Куліш.

«Металург» також мусив змінювати склад, зважаючи на щільний графік матчів – запоріжці потерпають від коронавірусу і змушені дозаявляти нових виконавців, аби замінити тих, хто пішов на карантин. Вони щойно у неділю зіграли матч із «Черкащиною» і виїхали на матч до Луцька.

Лучани дуже швидко вийшли вперед – на 11 хвилині Станіслав Куліш обігрався з Денисом Кожановим і вивів кращого бомбардира команди віч-на-віч із Владиславом Леонідовим – 1:0.

«Волинь» не неслася вперед з усіх сил, але спокійно забила ще раз. Зі штрафного прямим ударом із 32 метрів відзначився Амросій Чачуа – 2:0, а на останній хвилині з хорошої позиції не забив Куліш. «Металург», як міг відповідав, хоча великі сили в атаку гості не відряджали.

Другий тайм розпочався з пенальті у ворота «Металурга» за гру рукою. Вирок арбітра виконав Кожанов і цей гол став 17-м для Дениса у цьому сезоні (він наздогнав минайця Анатолія Нурієва).

Гості пішли забивати гол престижу і в центрі поля з’явилися вільні зони. Але господарі почали марнувати нагоди. Утім, найкраща нагода забити була в «Металурга». Вихід сам на сам блокував кіпер лучан.

Утім, забивали в цьому матчі тільки лучани. На 74 хвилині свій другий гол за «Волинь» забив півзахисник Валерій Сад – його вивів на рандеву з воротарем Хагназарі – 4:0.

«Металург» «поплив» і дебютним голом відзначився 18-річний рожищанин Богдан Кобзар.

Наразі «Волинь» залишається у гонці за Прем’єр-лігу, але ситуація, як і раніше критична – четверта позиція і матч в запасі у винниківського «Руху», який йде п’ятим. Відзначимо, що в інших матчах 27 туру основні суперники «Волині» очок поки не втрачали. «Рух» тільки на 78 хвилині забив «Кременю». По одному переможному голу забили «Минай» і «Агробізнес». У четвер, 30 липня, «Інгулець» зіграє проти «Оболоні-Бровара» в Києві.

«Волині», як і раніше, необхідно і всі свої матчі вигравати, і сподіватися на «осічки» суперників. Наступний матч команда Тлумака о 17.00 3 серпня проведе у Щасливому проти аутсайдера «Черкащини».

3

Читайте також:

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024