Вийшла книга про історію Дубища та Єлизаветина

29 Липня 2020, 09:15
7408

Списки краєзнавчої літератури у Рожищенському районі поповнилися ще одним виданням. Цими днями у луцькому видавництві «Вежа» вийшла друком книга під назвою «Дубище-Єлизаветин. Історія волинських сіл у фотографіях, описах та документах».

Авторами видання є краєзнавці Леонід Козярчук та Сергій Янішевський. Про вихід книги вони повідомили Район.Рожище.

Книга описує історію сіл Дубище та Єлизаветин через призму спогадів мешканців, фотографій, а також архівних документів. Починаючи від найдавніших часів і до сьогодення історія охоплює події, що відбувалися та долі людей краю. Крім того, у книзі представлені свідчення й про культурну та духовну спадщини населених пунктів, розвиток у сучасності.

Читайте також: Сільськими дорогами: село, назване на честь монарха

Дубище та Єлизаветин – сусідні населені пункти, що тісно між собою пов’язані. Історія одного сягає сивої давнини часів князя Любарта, історія іншого зовсім нова і пов’язана з німецькими колоністами Волині. Усе це приховують сховища архівів та сторінки численних справ, що там зберігаються.

Велику роль у книзі грають людські долі, що пов’язані тісною ниткою з селами. У залишених спогадах прослідковується історія населених пунктів крізь призму драматизму тодішніх реалій. Саме люди стають тією частинкою, яка суттєво доповнює архівні джерела та заповнює білі плями на сторінках історії населених пунктів.

Матеріали для книги збирав Леонід Козярчук впродовж 10 років, коли працював над книгою «Сторінки історії містечка Рожище».

У новому виданні на 250 сторінок формату А4 крім власне текстової інформації зібрано 489 ілюстрацій та 14 таблиць. Книгу можна придбати безпосередньо в авторів. 

Читайте також: Десять цікавих фактів з історії Рожищенського району, яких ви могли не знати

Коментарі
30 Липня 2020, 19:46
Прошу написати контактні телефони авторів книги. Дякую за велику роботу.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024