Чи готові до відкриття: у Рожищі перевірять дитячі садочки

24 Липня 2020, 15:20
5958

У Рожищенській міській раді обговорили питання відкриття закладів дошкільної освіти з 3 серпня. Саме цю дату погодила районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

У четвер, 23 липня, у Рожищенській міській раді відбулися збори директорів дитсадків міста, на яких були присутні представниця Держпродспоживслужби Ольга Карп’як та міський голова В'ячеслав Поліщук. Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

У ході зустрічі обговорили рекомендації щодо організації роботи дитсадків в період карантину.

Ольга Карп’як роз’яснила директорам закладів дошкільної освіти усі вимоги Кабміну та рекомендації МОЗ, яких вони мають дотриматися, аби дитячий садок отримав дозвіл на відкриття. Зокрема, акцентувала увагу на створенні умов для дотримання особистої гігієни дітьми та персоналом, забезпечення тісної співпраці з батьками вихованців, їх інформування щодо особливостей роботи закладу в період карантину.

Перше правило – це заборона прийому дітей, які мають симптоми респіраторних захворювань. 

Згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров'я та постановою Кабміну, у дитсадках мають бути виконані такі вимоги:

1. Згідно з постановою Кабміну температурний скринінг дітей мають проводити при вході у заклад та кожні 4 години з занесенням показників у журнал.

2. Діти, у яких виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних захворювань ізолюються з відповідним інформуванням медичного працівника та батьків.

3. Зранку дітей від батьків приймає, а увечері передає вихователь на території закладу, але за межами його будівлі (за несприятливих погодних умов — на вході до приміщення). Батьки або рідні, які приводять чи забирають дітей повинні мати респіратор або захисну маску.

4. На вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками. Використання антисептиків повинно відбуватись виключно під контролем працівників закладу.

5. На період карантину забороняється:

  • використання багаторазових (тканинних) рушників;
  • використання м'яких іграшок;
  • використання килимів з довгим ворсом.

6. На період карантину рекомендується:

  • розробити графік прогулянок та занять аби діти з різних груп не контактували між собою;
  • обмежити кількість дітей в групах до 10 осіб;
  • переформатувати розміщення в кімнатах так, щоб забезпечити фізичне дистанціювання дітей;
  • обмежити заняття та ігри, що передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми та персоналом;
  • мінімізувати кількість дітей, які харчуються одночасно, або одночасно перебувають за одним столом.
  • дезінфекцію поверхонь має проводитися не рідше, ніж кожні 2 години та відразу після закінчення занять;
  • вологе прибирання з використанням мийний та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів;
  • провітрювання приміщень протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям та почергове провітрювання кімнат протягом дня;
  • особи з групи ризику мають бути тимчасово відсторонені від роботи.

Аби виконати затверджені вимоги Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у дитсадках на період карантину кількість дітей в групі буде обмеженою. До дитсадочків першочергово прийматимуть дітей, обоє батьків яких працюють повний робочий день.

Після обговорення робочих моментів, міський голова Вячеслав Анатолійович, запропонував створити комісію щодо перевірки готовності закладів дошкільної освіти до відновлення роботи в умовах карантину.

Отож комісія, до складу якої будуть залучені представники Держпродспоживслужби й відділу освіти та молоді Рожищенської райдержадміністрації, перевірить дитсадки у четвер, 30 липня. І на основі актів обстеження буде прийняте остаточне рішення про їх відкриття. 

Коментарі
26 Липня 2020, 01:00
Звичайно не готові, їм добре так сидять дома з/п плятять зашибісь сидіти <br/>Курей треба з посад повиганяти
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024