Хресна дорога вулицями Рожища

10 Квітня 2017, 10:00
3127

У неділю, 9 квітня, відбулася Хресна дорога - традиційна молитва у Хреснопоклінну неділю.

Прихожани  храму  Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП (настоятель отець Василь Шняк), костелу Преображення Господнього (настоятель отець Роман Бурник), Греко-католицької церкви апостола Івана Богослова (настоятель отець Сергій Василів) звершили вже  традиційну  молебень Хресної дороги  вулицями міста Рожище, яка символізує шлях  Ісуса Христа на  Голгофу.

Це Богослужіння складається з чотирнадцяти стацій (подій), що являють собою різні моменти Страстей Христа.

Хода розпочалася спільною молитвою в храмі Рідва Пресвятої Богородиці. Далі віряни, разом зі священиками,  рушили містом до костелу Преображення Господнього. На своєму  шляху процесія чотирнадцять  разів зупинялася:  проголошували   назву  стації, читали  роздуми  над певним моментом Страстей Господніх, згадували  героїв Небесної Сотні, воїнів АТО і після молитви «Отче наш»  та продовжували шлях.

В костелі Преображення Господнього всі разом помолилися, а  священнослужителі  подякували своїм прихожанам.

Зокрема отець Василь зазначив, що дуже втішений тим, що з кожним роком в Молебні Хресної Дороги  бере участь все більше рожищенців. Та висловив сподівання, що одного разу кількатисячне місто з’єднається у спільній молитві і Господь, побачивши таку силу людської віри, зупинить напасті, які нависли над нашою країною.

На останок учасники ходи мали можливість приложитися до хреста, в якому  міститься  частинка того хреста, з яким Ісус ішов на Голгофу.







7

9

8

7


8

 

Коментарі
11 Квітня 2017, 14:55
шо ти мелеш? хоч сам зромувів.
11 Квітня 2017, 17:40
Коменти як терли так і продовжують терти. Назвідь ходь одну причину іза якої ви видалили мій комент?
11 Квітня 2017, 17:42
Не можу везти з тобою дискусію так як редакція не дає змоги інакодумцями висловитись
12 Квітня 2017, 03:26
Малий піп помолись і лягай спати
12 Квітня 2017, 17:31
Це ганьба і богохульство... Де таке бачено? Православні в костел пішли на спільну молитву. Радує тільки, що з кожним роком кількість учасників цього позорного ходу меншає, доходить може до людей. Такими ходами ми самі ще раз розпинаємо Христа!!!! Давайте на другий рік ще баптистів, єговістів, кришнаітів покличемо
13 Квітня 2017, 01:56
ні це не богохульство це молитва БОГ це любов і любов є між православними і католиками тільки московські ПОПИ не мають любові ні до кого тільки до украінських грошей так ірка стояла і дивилась скільки було людей а потім втікла до будинку і дивилась ганьба таким попам і попадям коли читають молитву а вони ховаються від людей але в цьму році було набагато більше людей так що ірка погано дивилася
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024