У Рожищі горіла посуш

08 Квітня 2017, 14:45
1869

У період 1–2 квітня на території Волинської області співробітники пожежно-рятувальних підрозділів ліквідували 13 загорань посуші.

Про це інформує Управління ДСНС України у Волинській області

Зокрема о 14:00 1 квітня надійшло повідомлення про загорання сухої трави та очерету на березі ріки Стир поблизу села Рованці Луцького району. Пожежу на площі 0,9 га ліквідували працівники двох пожежно-рятувальних підрозділів – 1-ої та 2-ої Державних пожежно-рятувальних частин міста Луцька.

Близько 21:00 горіла суха трава та очерет над Стиром і в районі вулиці Ковельської – там невідомі особи підпалили посуш на площі 0,3 га. Ліквідували горіння вогнеборці Частини спеціальної пожежної техніки міста Луцька.

Вулиця Набережна
Вулиця Набережна

Увечері цього ж дня горіло сміття та суха трава на площі 0,1 га на території парку «900 річчя Луцька» в обласному центрі. Пожежу загасили співробітники ЧСПТ міста Луцька.

Цього ж дня рятувальники загасили пожежі посуші у селищах Шацьк та Іваничі, а також поблизу села Шистів Володимир-Волинського району.

2 квітня на площі 1,3 га горіла суха трава та очерет поблизу села Лище Луцького району, на площі 0,5 га – біля села Шменьки Ратнівського району, поблизу села Олександрія Ківерцівського району (0,2 га), у селищі Ратне в районі вулиці Центральної (0,2 га) та в селі Будятичі Іваничівського району (0,03 га).

Вулиця Набережна
Вулиця Набережна

Крім того, у місті Рожище горіла посуш в районі вулиці Набережної, а згодом ще одна пожежа посуші була зафіксована на вулиці Коте Шилокадзе. Усі загорання ліквідовані силами міськрайонних пожежно-рятувальних підрозділів.

Імовірною причиною пожеж в усіх випадках стала необережність з вогнем громадян.

Вулиця Набережна
Вулиця Набережна

Рятувальники закликають мешканців краю дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті й під час господарювання на присадибних ділянках та відкритих територіях і закликають не вдаватися до випалювання сухої трави, сміття. Такі небезпечні дії украй шкідливі для довкілля, а нерідко можуть призвести й до матеріальних збитків, оскільки існує високий ризик перекидання вогню на суміжні помешкання та будівлі, лінії електропередач тощо.

Пам’ятайте, що за  спалювання сухої рослинності передбачена відповідальність перед законом! Пильнуйте, що сірниками не бавилися діти!

Незначні загоряння спробуйте ліквідувати самотужки. У випадку пожежі телефонуйте за номером «101».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024