Рожищан навчатимуть створювати органи самоорганізації населення

08 Квітня 2017, 12:00
1650

У середу, 12 квітня, о 15:00 в залі засідань Рожищенської міської ради відбудеться навчальний семінар «Органи самоорганізації населення. Нове значення при проведенні реформ».

Захід організовує Волинський ресурсний центр розвитку місцевої демократії у партнерстві з міськрадою за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Подія має на меті допомогти ініціативним рожищанам створити будинкові, вуличні чи то пак квартальні комітети - органи самоорганізації населення. А також надати більше інформації про інструменти використання ОСНів тим рожищанам, які уже створили такі органи.

У Волинському ресурсному центрі працює юрист-консультант. Він може надати відомості щодо застосування та впровадження, передбачених українським законодавством, інструментів місцевої демократії. Контакти для консультацій: 095-64-54-655 або 78-59-65.

До переліку питань, які будуть озвучені на семінарі, входять такі пункти:

- Місце органів самоорганізації населення в системі органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад. Вигоди для влади від діяльності ОСН. Вигоди для громади від створення ОСН.

- Приведення установчих документів діючих органів самоорганізації населення у відповідність до нового Податкового законодавства (як не втратити статус неприбутковості).

- Повноваження ОСНів та можливості їх використання для розвитку території. Успішні практики України та Волині.

- Можливості делегування місцевої радою додаткових повноважень для ОСН. На прикладі діяльності громадських інспекторів із благоустрою у громадах України.

- Місцеві програми підтримки органів самоорганізації населення (практика міст Волині). Проблеми та перспективи розвитку системи підтримки ОСН на рівні місцевих рад.

- Додаткові можливості розвитку громади та залучення додаткових фінансових ресурсів через створення ОСН. 

Запрошуємо усіх охочих та активних рожищан навчитися управляти власними будинками, квартали та вулицями, адже це місце там, де ви мешкаєте і проводите найбільше часу. 

Господарювання починається з нас!

Для участі у семінарі, просимо зареєструватися за телефоном 095-64-54-655 або або повідомити про своє бажання взяти участь на електронну пошту: [email protected].


Дата: середа, 12 квітня

Час: 15:00

Місце: зал засідань Рожищенської міської ради (вулиця Незалежності, 60, Рожище, Волинська область, 45100).

Захід відбуватиметься в рамках реалізації проекту «Волинь – територія розвитку місцевої демократії», що реалізується Асоціацією підтримки та розвитку ОСББ та ОСН за підтримки програмної ініціативи «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження».

Коментарі
10 Квітня 2017, 19:56
чого створювати органи самоорганізації населення? Ці так звані органи створюються тоді, коли влада бездіє, коли влада не виконує своїх функцій. То для чого нам тоді і влада і органи самоорганізації населення? Ну якась утопія!
11 Квітня 2017, 21:01
наша влада діє????
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024