Нестерпний сморід: жителі Рудні потерпають від неприємного сусідства

13 Липня 2020, 13:27
Приміщення, де утримують свиней 12096
Приміщення, де утримують свиней

Вже не перший рік жителі однієї з вулиць села Рудня Рожищенського району страждають від неприємного запаху, який йде від сусідів. Вони утримують поголів'я свиней, які й стали причиною смороду.

Про проблему Район.Рожище розповів житель села Рудня Олександр Андрієвський.

За словами чоловіка, минулого року він разом з іншими сусідами зверталися у Руднянську сільську раду з проханням допомогти розв'язати проблему, яка особливо загострюється під час літньої спеки.

Тоді комісія з питань благоустрою та санітарного стану території Руднянської сільської ради на чолі з головою комісії, головою сільської ради Світланою Якимлюк провела обстеження присадибної ділянки Анатолія Віжевського, на якого скаржилися сусіди.

Так, у вересні 2019 року перевірка виявила стійкий їдкий запах відходів життєдіяльності свиней поруч із присадибною ділянкою. Зафіксували два хліви, де розташовувалось 14 загорож, в яких перебувало до 50 свиней (свиноматок та поросят).

«Санітарна захисна зона для утримання такої кількості свиней не дотримана, хліви розташовані на відстані 10-20 метрів від житлових будинків сусідів», – йдеться у акті комісії від 9 вересня 2019 року.

Власникові господарства дали один місяць для того, аби усунути проблему. Однак через місяць чоловік комісію на подвір'я не пустив, натомість надав документи про те, що утримує лише п'ять свиноматок, та підписи деяких сусідів, які не мають до нього претензій. 

Водночас комісія зауважила, що протягом місяця відведеного часу, чоловік не шукав приміщення за межами села, куди б міг перемістити свиней. Також на той час він не реєстрував документів про відкриття підприємницької діяльності.


У коментарі Район.Рожище сільська голова Світлана Якимлюк розповіла, що тоді усі результати перевірок надіслали в Держпродспоживслужбу та до Державної екологічної інспекції, однак жодних відповідей від цих установ не надходило.

Власник господарства Анатолій Віжевський розповів виданню, що нині утримує десять свиней і не розуміє, чому сусіди скаржаться на сморід. Чоловік визнає, що неприємний запах може бути, однак не більше, аніж в інших господарствах, наприклад під час чи після викачування каналізації.

Натомість Олександр Андрієвський скаржиться, що через сморід не може перебувати на вулиці свого подвір'я разом із синами, один із яких має інвалідність.

Господарство Анатолія Віжевського
Господарство Анатолія Віжевського

Господарство Анатолія Віжевського
Господарство Анатолія Віжевського

Житель села Рудня Олександр Андрієвський разом з дітьми.
Житель села Рудня Олександр Андрієвський разом з дітьми.

Коментарі
13 Липня 2020, 17:00
<p>То та к**ва, сидить в сільській раді і має 20 тисяч зарплати а вирішити нічого не може. Питання до селян нащо ви її тримаєте? Написали б звернення що не справляється з обов'язками і хай шурує до того бізнесх**а свиней доглядати.</p>
13 Липня 2020, 18:07
в гноївці їх обох .... такі ...
13 Липня 2020, 19:53
Яких 20 тис? Щось ви живете вчорашнім днем! 34 тисячі гривень на місяць!!!! Почитайте декларацію!!! https://rozhyshche.rayon.in.ua/news/266118-reiting-silskih-goliv-ta-starost-rozhishchenskogo-raionu-za-sumoiu-zarobitnih-plat
13 Липня 2020, 21:19
Вибачаюсь, не в курсах точних зарплат. Але ж блін, що тоді вона може вирішити якщо такі питання це складно. Нащо така сільська голова як тільки бюджет може дерибанити а по суті вирішити питання клепи не вистачає. Це ще в Рожищах таке чудо є.
13 Липня 2020, 22:20
Дивують жителі Рудні коли кожен раз обирають ту саму головиху
14 Липня 2020, 00:19
Це є один виродок чи дура,які тупі і не розуміють,хто які питання вирішує,сидить в барі соплі жує,от і гадить всіх підряд і яке тіко знає дивитись у чийсь карман,а само убоге.
14 Липня 2020, 11:47
За що ти такі kурв@, гроші отримуєш? Ще за виконання своєї роботи людям в рот заглядує? Дайте бідній нещасній. Що ти зробило для селе?
14 Липня 2020, 12:02
Всім службам виділили по поросятку і все залагодилось. Перевіряльникам не смердить м’ясо їсти
14 Липня 2020, 12:17
До Тойво. Такими словами можеш обізвати всіх своїх родичів жіночої статі. Сільська голова зробила все, що в її повноваженнях. Якщо ти не з того села, то якого ти розкриваєш свого рота і щось коментуєш?
14 Липня 2020, 12:51
Як я подивлюсь то в рудненської голови нема повноважень і відповідно воно нічого не зробило. Якщо нема повноважень - навіщо тоді такі гроші платити? Чи вона обслуговує сільських депутатів? Нехай дупутати за її послуги з своєї кишенеі платять, а не з сільського бюджету!
14 Липня 2020, 13:37
Хіба це зарплата? Це не гроші на теперішній час! Подивіться на Київ! Та її з руками скрізь заберуть і зарплату платитиумуть в три рази більшу. За ці копійки Вам ніхто працювати не буде!
14 Липня 2020, 16:04
А як називати людей які нічого не роблять отримують гроші і кричать що роблять. Якби біля житла тої голови отаке б зробили вона б сраку швидко підняла і зачухалась щоб вирішити питання
14 Липня 2020, 23:13
Це пишуть людиська з розумом свиней,або алкоголіки,бо розумна людина таким словами писати не буде.В силі дві церкви,а таке враження,що в бога тут ніхто не вірить.Читай акти,люди щось робили,відкрий пяні оповитіі<br/>Заздрістю очиська,.Це ж скільки в душі цих людей заздрощів,ненависті,убогості.Виховання ніякого.Якщо такі розумні підіть до головихи,подай те пропозиції як зробити.
14 Липня 2020, 23:22
Ви люди що з мозгами не дружите хто тут пише.То виходить Віжевський не винен,а головиха?Піди Комісія була,тут продслужба повинна розбиратись,це вони повинні визначити як зробити,але начальник продслужби друг Віжевського.Не ховайтися за ніками,підписуйтися чесно,а не обливпїте брудом людину.
15 Липня 2020, 20:53
Потрібно Віжевського до Барвінського підсилити нехай понюхає. І доречні аде Податкова?
16 Липня 2020, 12:01
Толік тобі ще не набридло, що тебе всі з гамном змішали. Скільки можна? Продай ті свині, дай людям спокійно пожити. Що ти з себе робиш дурачка.<br/>А тим дядькам, яким ти платиш в Рожищах окремий привіт.
17 Липня 2020, 02:25
Якщо начальник продслужби друг Віжевського,нічого не зробив ,то де заява в поліцію чи прокуратуру,від головихи?Це явна корупція!Виходить що корумповані органи нічого не роблять,а тільки отримують зарплату і хабарі
17 Липня 2020, 10:34
Прочитай документи,там є поліція,він нікого не пустив до хати.ВБув моа міліція.Бапвінський винен,а не головиха.То його робота на теперішній час.Злість на голову піди в кпбінет і вискажи.
19 Липня 2020, 23:58
Сморід продовжується, і всім службами байдуже. Завдяки таким як ВІЖЕВСЬКИЙ , БАРВІНСЬКИЙ може купувати дорогі автомобілі. Судити їх всіх...
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024