У Рожищі комунальники ведуть боротьбу з небезпечним шкідником

10 Липня 2020, 15:24
5846

Протягом тижня працівники підприємства «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» об’їжджають місто, аби виявити та ліквідувати павутинні гнізда на деревах, які створює американський білий метелик.

Про це повідомили на сайті міської ради.

Ще минулого року американський білий метелик з’явився та завдав чималої шкоди рожищенським садкам й паркам. Несприятливі умови на деякий час призупинити їх розмноження. Але нині, з настанням теплої погоди, на деревах з’являються павутинні гнізда, які свідчить про присутність шкідника.

Тому дуже важливо проводити частий огляд своїх садів, що дасть змогу на ранніх стадіях виявити та знищити гусінь.

Гілки з гніздами потрібно обпалити факелами або зрізати, зібрати у пакети та знищити ще до розповзання в пошуках корму. Також на заражених деревах потрібно видалити відмерлу кору та обмазати стебла вапном.

«Просимо рожищан відповідально поставитися до боротьби з небажаним карантинним шкідником: оглядати свої дерева та не соромитися сказати сусідам або особам, які орендують приміщення, що на території побачили павутинні гнізда», – йдеться у повідомленні.

До слова, нехтування заходами зі знищення карантинних організмів передбачає адміністративну відповідальність.



Коментарі
10 Липня 2020, 19:10
Ну так хто привіз той хай і кропить, або виділяє гроші для доблесного міського голови і він вже кропить. Може навіть лівака вийде заробити і на цьому. Не здивуюсь якщо в міському бюджеті з'явиться стаття витрат на боротьбу зі шкідником а по факту люди самі будуть кропити як і минулого року 30 тисяч вбухали
10 Липня 2020, 20:06
цей шкідник називається золотогузка і був завезений в Америку з Європи
10 Липня 2020, 23:49
Почали кропити , коли гусінь давно розповзлася по інших деревах.
11 Липня 2020, 01:14
А хтось бачив, скільки цієї гадості біля мостика, як іди до 4 школи... Скоро там небуде жодного дерева з листям....
12 Липня 2020, 14:53
Коли прочитав заголовок, подумав : &amp;quot; невже додумаються розвозити по всьому місту ? &amp;quot;<br/>Відкриваю статтю і, що я бачу ?<br/>ДОДУМАЛИСЬ !!!<br/>Як назвати цих СПЕЦІАЛІСТІВ ?<br/>Хоча після їхньої САНІТАРНОЇ обрізки дерев на весні , іншого і не уявлялось !
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024