Європарламент проголосував за надання безвізового режиму Україні

06 Квітня 2017, 18:18
1641

Відповідне голосування відбулося в рамках пленарного засідання Європарламенту в Страсбурзі. Про це повідомляє УНІАН.

Європейський парламент підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим. Як передає власний кореспондент УНІАН, відповідне голосування відбулося в рамках пленарного засідання Європарламенту в Страсбурзі. «За» проголосували 521 депутат ЄП, «проти» - 75, утримались – 36.

Як відомо, Єврокомісія запропонувала видалити Україну з додатку II законодавчого акту № 539/2001 зі списком країн, громадяни яких мають мати візи для перетину зовнішнього кордону, та внести її у список, на які ці вимоги не поширюються. 

Після голосування в Європарламенті рішення має бути підтверджене на засіданні Комітету постійних представників країн-членів Євросоюзу (COREPER) з подальшим затвердженням Радою ЄС. Далі текст законодавчого акту має бути підписаний президентом Європарламенту і представником головуючої у ЄС країни (Мальта) з подальшою публікацією в Офіційному журналі ЄС. 

Рішення набуде чинності через 20 днів після публікації. 5 квітня в Європарламенті відбулося обговорення питання безвізу, під час якого було констатовано, що Україна у виконанні вимог для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом "навіть перевершила очікування" у плані втілення реформ. 

Про це під час дебатів заявив польський депутат від групи "Європейська народна партія" Міхал Боні, який виступав від імені депутата Марії Габріель (Європейські народники, Болгарія). Він зауважив, що доповідач Комітету з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Марія Габріель, яка відповідає за питання лібералізації візового режиму для громадян України, дозволила йому виступити від її імені. 

Боні нагадав, що 28 лютого завершилися міжінституційні переговори між Європарламентом, Радою ЄС і Єврокомісією щодо ухвалення рішення з візової лібералізації для України. Це рішення було підтверджене Комітетом постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) та Комітетом Європарламенту з питань громадянських свобод.

Коментарі
06 Квітня 2017, 23:02
Піпєц новина - європ..дараси за 4 роки проголосували,лягаю спати голодним,євроінтеграцією ситий. Нам хліба не треба безвіз подавай!)))
06 Квітня 2017, 23:29
Ще б цих під. . .В з чиновницьких кабінетів куди вивезли і можна країну будувати.
06 Квітня 2017, 23:44
Оце ж і новина, економія аж 35 євро на візі, і за це Майдан стояв?
07 Квітня 2017, 00:51
Звичайно, перевершила . Абонентплату ще б за вдихнуте і видихнуте повітря ввели, то точно безвіз дадуть. Стільки дебільних реформ заради того безвізу. Краще стане тисячам, а страждають від дурних нововведень і абсурдних подорожчають мільйони.
07 Квітня 2017, 01:04
То невже такий поганий, вредний і тупий Яник був?
07 Квітня 2017, 01:21
Мені одному здається, що при янику газ і долар були прийнятними по ціні і курсу відповідно?))
07 Квітня 2017, 01:59
то треба перехреститись.
07 Квітня 2017, 18:35
Хрестіться тепер, причому не від уявних страхів, а від щасливих реалій сьогодення
07 Квітня 2017, 19:26
Мовчить Дулюк, мовчить і Віра, і Бурий, мать його, мовчить, <br/>лиш Нікончук - така холєра - дуріє далі і КРИЧИТЬ!!!...<br/>Що скажуть нам оці особи, які за &quot;правду-матку&quot; &quot;в бій ідуть&quot;?<br/>Чи допоможуть накормити, одіти діток і обуть?<br/>Де Європейське благо нині, яке обіцене було?<br/>І що хорошого державі їх горлопанство надало?<br/>Нічого з того, що чекали, ми не побачимо, на жаль...<br/>Усе пішло в далекі далі, ген-ген за обрій, в синю даль!<br/>Щоправда декому ці зміни прийшлися дуже до душі:<br/>Одня сімя торгові центи будує мовчки, в тишині.<br/>У тишині для нас із вами - для себе ж любих для утіх<br/>Для задоволення потреби поглузувати з нас усіх!<br/>А інший сидячи удома аж зо сто тисяч назбирав,<br/>А так кричав, що ледь не луснув, коли Масалова зганяв!<br/>Оці пройдохи, люди добрі, диктують нам як треба жити,<br/>А глянеш на їхні сподвиги, то вовком хочеться завити<br/>Від усвідомлення того, що яке їхало,<br/>Таке й знайшло!
08 Квітня 2017, 01:57
Бачу ти триндиш не менше ніж Нікончук.А твої які сподвиги? Пісюлькін
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024