Ті, хто повернувся з-за кордону, можуть припинити самоізоляцію достроково

10 Липня 2020, 13:20
Припинення самоізаляції для тих, хто повернувася з-за кордону 6971
Припинення самоізаляції для тих, хто повернувася з-за кордону

Дострокове припинення самоізоляції можливе для людей з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, які перетнули державний кордон або пункти в’їзду на тимчасово окуповані території протягом останніх 14-ти днів.

Якщо ж ви перебуваєте на самоізоляції, але не перетинали кордон протягом останніх 14-ти днів, то вам не вдасться припинити її достроково. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я України.

Де можна зробити аналіз для припинення самоізоляції?

Центр громадського здоров’я України повідомляє, що є визначений перелік лабораторій, які мають доступ до електронної системи ЦГЗ, можуть дати дозвіл припинити самоізоляцію. До цього переліку відносяться:

  • Вірусологічна лабораторія ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» у Луцьку
  • Вірусологічна лабораторія ДУ «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України» у місті Рівне
  • КП «ОЦГЗ» РОР, КДЛ з обстеження населення на ВІЛ/СНІД інфекції у місті Рівне

Як правильно повідомити лабораторію про наміри припинити самоізоляцію?

Для початку необхідно заповнити інформовану згоду на обробку ваших персональних даних. У цьому документі необхідно обов’язково зазначити факт перетину кордону, якщо він відбувся протягом останніх 14-ти днів, і точну дату прибуття на територію України. Також для уникнення небажаних наслідків у формі варто зазначити номер телефону, який було використано для встановлення додатку «Дій вдома».

Якщо результат виявився негативним, що робити далі?

Будь-які повідомлення про негативний результат надіслані на пошту, повідомленням у соцмережах чи телефоном до рогляду не приймаються. Результат негативного дослідження має бути введено лише обраною вами лабораторією до електронної системи Центру громадського здоров’я України.

Також не можуть бути зараховані дослідження, проведені лабораторією, яка не є в переліку, поданому вище.

Дані, що були внесені лабораторіями в електронну систему Центру, автоматично синхронізуються із сервісом «Дій вдома».

Про дозвіл на припинення самоізоляції особу буде поінформовано відповідним повідомленням спеціального сервісу «Дій вдома».

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024