Судили жителя Копачівки, який дезертирував з військової частини

07 Липня 2020, 15:47
12392

Костопільський районний суд Рівненської області розглянув кримінальне провадження щодо уродженця міста Рожище, військовослужбовця військової служби за контрактом Збройних Сил України, старшого стрільця гірсько-штурмової роти військової частини А3892, старшого сержанта, який вчинив дезертирство.

Про це йдеться у вироку суду від 18 червня.

Обвинувачений, бувши військовослужбовцем Збройних Сил України та проходячи військову службу за контрактом у військовій частині А3892, 27 листопада 2019 року близько 8:00 самовільно залишив розташування військової частини, яка тимчасово знаходилась на полігоні у селі Мала Любаша Костопільського району, та направився за місцем свого фактичного проживання та реєстрації – у село Копачівка Рожищенського району.

Вдома чоловік проводив час на власний розсуд та обов'язки військової служби не виконував, чим вчинив дезертирство.

У судовому засіданні обвинувачений вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав, дав суду показання, що дійсно через особисте розчарування у військовій службі, самовільно залишив місце служби та повернувся до місця постійного свого проживання. У вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо не карати та обрати йому покарання не пов'язане з позбавленням волі.

Обвинувачений раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебуває, є учасником бойових дій, за місцем проживання та проходження військової служби характеризується позитивно.

Суд засудив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 408 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на п'ять років. На підставі статті 75 Кримінального кодексу України чоловіка звільнили від відбування покарання з випробуванням з іспитовим терміном в один рік.

Коментарі
07 Липня 2020, 19:44
Ого що за "герой"?
08 Липня 2020, 01:20
А може дєдовщина чи уставщина? Чи командір мобілку порубав?
08 Липня 2020, 13:32
Краще б за рішенням суду забрали посвідчення УБД.
09 Липня 2020, 12:23
Командир в/ч: человек его заработал. Лучше бы его командир части выяснил, чем сержант разочарован. А то сидят себе в штабе, замы им Ху.....ню в уши заливают, а до простых солдат им и дела нет.
09 Липня 2020, 14:21
Не витримав,може краще психолога посадить ,замполіта ,наприклад?не витримала психіка мабудь,проведіть службоверозслідування що сталося ?може конфлікти будь де?ніхто не знає де він був,в яких гарячих точках ,там є місця що після доби проведеної там починаєш молитися
10 Липня 2020, 00:05
Я також розчарований армією і змучений війною
10 Липня 2020, 01:01
Спочатку з великого бодуна записуються на контрактну службу, а потім розуміють, що служба у самій боєздатній армії Йевропи - зовсім не мед. Від масового безробіття йдуть на службу по контракту до ЗСУ. Якби зарплата і умови служби були добрими, то за такими таварісчами, як дулька і паламар було б не захватити вакансій. Але щось не йдуть на військову службу рожищенські клоуни для яких Україна понад усе.
10 Липня 2020, 01:16
Краще зі шлюхами на меседесі у нічний клуб їхати, ніж на бетері на нічні стрільби. Хто служив, той погодиться що недаремно більшу частину офіцерні шакалами називають. Від охвіцерської честі у них хіба що їхнє незаймане очко залишилось.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024