Дурив людей, буцімто розмитнюючи автомобілі: шахраєві з Кременця обрали запобіжний захід

07 Липня 2020, 09:11
6360

Слідчий суддя Любешівського районного суду Віталій Глинянчук розглянув клопотання слідчого Любешівського відділення поліції у кримінальному провадженні від 15 лютого про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту щодо підозрюваного, жителя села Кременець Рожищенського району.

Про це йдеться в ухвалі суду від 16 червня.

У провадженні слідчого відділення Любешівського відділення поліції перебуває кримінальне провадження по декількох епізодах вчинення шахрайських дій та незаконного заволодіння транспортними засобами.

Зокрема обвинуваченому 28 травня оголосили підозру про вчинення у період з 7 січня по 4 лютого 2019 року шести епізодів шахрайського заволодіння коштами потерпілих під приводом надання послуг по розмитненню автомобілів, їх ремонту, трьох епізодів незаконного заволодіння транспортними засобами.

Обґрунтовуючи клопотання про необхідність обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, слідчий поліції вказав, що з огляду на тяжкість потенційного покарання існує ризик переховування підозрюваного від органів досудового розслідування та суду.

Підсудний не має постійного місця роботи, неодружений, що свідчить про його слабкі соціальні зв'язки. Підозрюваний притягувався до кримінальної відповідальності. Вказане свідчить про ризик вчинення ним інших кримінальних правопорушень. Крім цього, слідчий звернув увагу, що існує ризик впливу підозрюваним на свідків обвинувачення, який може їх схиляти до зміни показань тощо.

Обвинувачений у судовому засіданні заявив про свою готовність співпрацювати зі слідством. Підозрюваний зазначив, що неофіційно займається ремонтом автомобілів та має намір відшкодувати потерпілим завдану злочинами шкоду.

Підозрюваний просив застосувати щодо нього домашній арешт у нічний час доби. На запитання слідчого судді він повідомив, що у селі Кременець Рожищенського району проживає разом з батьками.

Суддя постановив клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту щодо підозрюваного задовольнити частково. У кримінальному провадженні за частинами першою, другою статті 190, частиною другою статті 289 Кримінального кодексу України обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на два місяці до 15 серпня 2020 року включно, із забороною залишати житло у нічний період доби з 22:00 по 6:00.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024