За розбій і викрадення документів уродженець Немира отримав умовний термін

23 Червня 2020, 16:33
3372

Луцький міськрайонний суд розглянув обвинувальний акт від Луцької місцевої прокуратури про обвинувачення уродженця села Немир Рожищенського району, який під час пограбування побив неповнолітнього.

Про це йдеться у вироку суду від 11 червня.

Обвинувачений 21 лютого близько 15:40, перебуваючи в приміщені квартири, керуючись корисливим мотивом та метою відкритого викрадення чужого майна, вчинив напад на неповнолітнього, поєднаний із застосуванням насильства.

Чоловік завдав два удари долонями рук в ділянку голови хлопця та три удари ногою в область живота та грудної клітки, внаслідок чого спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, яка згідно з висновком судово-медичного експерта, належить до категорії легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров'я.

Підсудний викрав банківську картку, проїзний квиток, ключі та паспорт громадянина України на ім'я потерпілого. Також він забрав мобільний телефон Xiaomi Redmi 6A, чим спричинив потерпілому майнової шкоди на загальну суму 875 гривень.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів визнав повністю. Збитки відшкодував. У вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати.

Потерпілий претензій до обвинуваченого не має, не наполягав на суворому покаранні.

Суд визнати чоловіка винним у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 187 та частиною 3 статті 357 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на три роки. Одночасно суд звільнив обвинуваченого від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового терміну у два роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов'язки.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024