Рожищенську автостанцію виставили на продаж

23 Червня 2020, 09:10
Автостанція у Рожищі 7264 Джерело: фото Ірини Клімович
Автостанція у Рожищі

Приватне акціонерне товариство «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» має намір закрити деякі автостанції, а три вже виставило на продаж.

Про це у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost розповіла голова правління ПрАТ «Волинське обласне пiдприємство автобусних станцiй» Інеса Корнейчук.

За її словами, карантин відобразився для підприємства величезними збитками через втрату пасажиропотоку. Значна частина пасажирів навіть після відновлення руху громадського транспорту залишилася із нелегальними перевізниками, ще частина людей – просто перестала їздити через втрату такої необхідності.

Підприємство «ВОПАС», переконує Інеса Корнейчук, опинилося у боргах перед багатьма міжнародними та внутрішніми перевізниками. Мало того, навіть коли автостанції не функціонували, доводилося сплачувати великі суми різноманітних податків.

«Під постанову, яка передбачає допомогу держави, ми не підпадаємо. Кредитів нам ніхто не дасть. Велику суму дають під заставу. Тоді автостанцію треба оцінювати і давати під заставу. Але ми не маємо впевненості, що все запрацює і ми зможемо виплатити. Ніхто податків не відміняв. Ми зверталися в райдержадміністрації, щоб зменшили плату за землю за ті місяці, коли ми не працювали. Але нас ніхто не почув», – каже посадовиця.

За її словами, у підприємстві зайнялися скороченням штату.

«Але це можна тільки через два місяці. І то треба великі виплати мати для тих, кого звільнять. Хтось вже сам розраховується», – розповідає Інеса Корнейчук.

Вона зауважила, що деякі автостанції в області планують закривати. На продаж вже виставили автостанції у Цумані, Локачах і Рожищі.

«Нам хоча б одну зараз продати. Треба терміново, бо великі зобов’язання перед міжнародними нашими перевізниками. Зараз дуже складний час для нас», – резюмувала жінка.

Читайте також: 

Коментарі
23 Червня 2020, 14:15
Вот і хана місту прийшла, уже совкове наслєдіє кончатільно продають, ура товаріщі Рожищеньці, ви тепер без всього остались, з диркою в кармані.
23 Червня 2020, 14:52
Зберігайте спокій, таварісч. Чим швидше додерибанять совкове наслєдіє - тим раніше почнуть будувати Нову Україну. Томос, Мова, Матня - це лише перші кроки до найпотужнішої держави в якій проживає сама сонцесяйна земна нація - хохли.
23 Червня 2020, 15:03
Мудре та своєчасне рішення. Децентралізація впевнено крокує вперед. Нафуя в селі Рожище Луцького району автостанція? Міськраду і РДА теж продати, райлікарню зачинити і розібрати на цеглу та панелі.
23 Червня 2020, 15:18
У нас по місту і так панелі валяються, щось хтось будував і по якимось причинам закинув, валяються як барикада для машин, ніхто підняти не може, переробити чи щось з ними зробити, тупий народ, без влади сам ні до чого не здатний
23 Червня 2020, 16:28
Де валяються панелі? Маю транспорт. Приїду заберу.
23 Червня 2020, 17:59
Не треба нас нікуди забирати, ми самі до тебе прийдемо серед ночі.....
23 Червня 2020, 20:56
Давним-давно роздерибанили ваше “совковоє наслєдіє”. Приватна фірма продає свою станцію. Таке враження,що на ваш хутір того року інтернет провели і ви дізнались що УРСР здохла
24 Червня 2020, 11:01
Як ви здогадались що на наш хутір того року провели інтернет?? Інтернес це сила! Тепер на хуторі всі бабці знають що в молодості мали точку G, Україна це йевропа, а рожищенські активісти це великі патріоти і націанально свідомі громадяни.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024