У селі Тристень блискавка спричинила пожежу

22 Червня 2020, 12:18
5433

Протягом минулого тижня волинські рятувальники ліквідували 11 пожеж та врятували людину.

Про це повідомили в обласному управлінні Державної служби надзвичайних ситуацій.

19 червня о 16:27 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у дев’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Гетьмана Мазепи в Луцьку. За п’ять хвилин на місце події прибула чергова варта 1-ої Державної пожежно-рятувальної частини у складі двох відділень.

З’ясувалося, що вогонь виник у кухні в квартирі на другому поверсі, допомоги рятувальників потребувала 42-річна жінка, яка не могла залишити помешкання через сильне задимлення.

Вийти з небезпечного приміщення потерпілій допомогли рятувальники й передали її до рук працівників медичної служби. Водночас сили вогнеборців були зосереджені на ліквідації загоряння – на кухні горіли меблі та хатні речі. О 16:41 пожежу локалізували, а о 16:50 – ліквідували.

За попередніми даними, пожежа трапилася внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації газової плити.

Минулими вихідними в області трапилося чотири пожежі через влучання блискавки – у Рожищенському, Турійському та Ковельському районах.

Зокрема, 21 червня о 2:55 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу дерев’яного житлового будинку у селі Тристень Рожищенського району. Загоряння ліквідували співробітники 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини та працівники місцевої пожежної охорони села Доросині о 4:05.

20 червня близько опівночі загорілася цегляна господарська будівля у селі Відють Турійського району. Горіння приборкали рятувальники з райцентру та працівники місцевих пожежних команд сіл Перевали та Луків.

На Ковельщині з цієї ж причини трапилися пожежі у дерев’яних господарських спорудах у селах Козлиничі та Черемошно. Загорання ліквідували рятувальники та підрозділів місцевої пожежної охорони.

21 червня рятувальники 1-ї ДПРЧ міста Луцька провели відкачування води з підвалу бойлерної комунального підприємства на вулиці Дубнівській в обласному центрі, рятувальники 13-ї ДПРЧ селища Маневичі здійснили відкачування води з підвалу житлового будинку в райцентрі на вулиці Мохова.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024