Відбулась літературна імпреза «Із мого серця квіти виростають»

27 Березня 2017, 19:22
2481
Тиждень дитячого читання триває. Цього разу шанувальники творчості Лесі Українки зібралися в бібліотеці на літературну імпрезу «Із мого серця квіти виростають».
Йдеться на сторінці Бібліотеки для дітей міста Рожище в соціальній мережі ВКонтакті.
Ім’я славетної Лесі міцно пов’язане з історією Волинського краю. Дух поетеси, її ім’я мовби літають серед вулиць, парків і скверів древнього міста над Стиром. Ніби виспівують солов’ї у косачівському саду в Колодяжному. Старий ліс на Волині, дика і таємнича місцина надихнула Лесю на створення її геніальної «Лісової пісні», якій в березні виповнюється 105 років з часу надрукування. 
 



Ведуча заходу звернула увагу на цікаві, маловідомі факти з життя та творчості поетеси, розповіла про лауреатів премії імені Лесі Українки за найкращий твір для дітей, про нову відеогру «Forest song», про український мультфільм «Мавка. Лісова пісня», який визнали кращим із проектів на найбільшому анімаційному форумі Європи у Бордо.
 

 
Враженнями про літературно-мистецьке свято «Лісова пісня» поділилася гостя Ліна Михайлівна Овадюк. Творчість Лесі Українки надихнула її на створення чудових вишиванок, а портрет улюбленої поетеси вона вишила бісером. 
Література про талановиту, звичайну і разом з тим виняткову, сильну духом і дуже сучасну Лесю була представлена на книжковій виставці «Квітнуть мрії поетеси». Діти познайомились із красивим візерунковим почерком Лесі Українки , з творами українських письменників про нашу землячку. Свій власний вірш про Лесю Українку прочитала Іда Михайлівна Войтюк а також поділилась враженнями про улюблений твір «Лісова пісня». Канікули з книгою тривають…
 


 
 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024