Рожищенським школярам розповіли про справедливість і законність

25 Березня 2017, 15:53
1590

У Рожищенському НВК №4 спеціалісти провели правоосвітній захід.

З метою підвищення рівня правової спроможності учнівської молоді, виявлення рівня їх поінформованості щодо їх прав та обов'язків, роз'яснення чинного законодавства з питань кримінального та адміністративного права 20 березня працівниками відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Волинській області спільно з працівниками Рожищенського бюро правової допомоги проведено правоосвітній захід у Рожищенському НВК №4 “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія”.

Інформаційно-правову годину на тему: “Законно й незаконно, справедливо й несправедливо” у рамках реалізації в області всеукраїнського проекту “Я маю право” провели головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти головного територіального управління юстиції в області Леся Романенко та в.о. начальника Рожищенського бюро правової допомоги Сергій Лясковський, - повідомляють в управлінні юстиції Волинської області.

Проведення інформаційно-правової години фахівцями права викликав, можна сказати, певний ажіотаж у керівництва навчального закладу, оскільки на захід були запрошенні учні усієї гімназії. Щоб залучити до заходу учнів, Леся Романенко з ними провела невелику “розминку” у формі “запитання - відповіді” з цікавих фактів у галузі історії та юриспруденції.

Учні гімназії були активними у грі, чим продемонстрували глибокі знання з питань історії та права.

Під час проведення заходу викладачів та учнівську молодь було ознайомлено з роботою органів юстиції у захисті прав та законних інтересів громадян, ролі правової освіти у підвищенні рівня їх правової обізнаності. - Саме на це, відзначила Леся Романенко, - і націлений проект Міністерства юстиції “Я маю право”, який проводитиме просвітницьку роботу серед громадян щодо прав, які їм гарантовані.

Про роботу Рожищенського бюро правової допомоги у роз'ясненні прав кожної людини та надання їм безоплатної юридичної допомоги, розповів учасникам заходу Сергій Лясковський. За його словами, діяльність Рожищенського БПД спрямована, у першу чергу, на забезпечення потреб громадян у якісній безоплатній правовій допомозі.

У процесі спілкування з викладачами та учнями юристи надали вичерпну інформацію про роботу органів юстиції та діяльність новоствореного бюро правової допомоги, до яких вони можуть звернутися за правовою допомогою.

Для присутніх були також розповсюдженні методичні матеріали — брошури: “Про права дитини” та “Безоплатна правова допомога”, які спеціально були підготовлені до цього заходу спеціалістами головного територіального управління юстиції в області та Рожищенського бюро правової допомоги.

Учні та вчителі висловили вдячність організаторам заходу та запросили їх ще раз відвідати навчальний заклад.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024