Березолуки: провели бесіду «Зупинимо туберкульоз разом»

24 Березня 2017, 18:55
2899

24 березня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) по всьому світу відзначають День боротьби з туберкульозом. Цього дня 132 роки тому (1882 р.), німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про відкриття мікробактерії (збудника) туберкульозу.

Йдеться у дописі бібліотеки села Березолуки в соціальній мережі Facebook.



Метою Всесвітнього дня є поінформувати про глобальну епідемію туберкульозу якомога більше людей і дати зрозуміти людству, що чинити опір цій хворобі можна і треба. Як показали проведені дослідження,сьогодні має місце недостатня інформованість населення з питань профілактики, лікування та боротьби з туберкульозом. Щоб зупинити та перемогти хворобу усі мають зрозуміти, що без обізнаності про туберкульоз, боротьба з ним приречена на невдачу.

Сьогодні бібліотекар Лілія Захарчук, фахівець із соціальної роботи Лариса Мельник та завідувач ФаПом Надія Новосад завітали з бесідою «Зупинимо туберкульоз разом » до школярів Березолуківської школи та розповіли про це підступне інфекційне захворювання.




Розповідати молоді про симптоми, перебіг і наслідки туберкульозу сьогодні потрібно. Школярі, які були присутні на заході, дещо про туберкульоз вже знали. Але, зізналися, що хотіли б почути більше і будь-яка інформація піде на користь.

Впродовж заходу старшокласники не тільки дізналися про хворобу, а й ставили запитання. Разом подивилися тематичне відео: науково-популярний фільм про туберкульоз.



«Інформованість набагато краща. Принаймні можна сказати, що Ви станете обережнішими, оскільки вже знаєте, як можна заразитися цією хворобою, знаєте ознаки захворювання. Тож, відповідно, уважніше будете слідкувати за станом свого здоров’я і, звичайно, зможете відрізнити туберкульоз від звичайної простуди», – зазначила бібліотекар.



 

Коментарі
24 Березня 2017, 21:56
ЛАРИСА ти МОЛОДЕЦЬ..
24 Березня 2017, 21:59
ЛАРИСА ти МОЛОДЕЦЬ..
24 Березня 2017, 22:00
ЛАРИСА ти МОЛОДЕЦЬ..
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024