Прогулянка Тростянкою: запах акації, діти та чепурна церква

08 Червня 2020, 09:14
6298

Вікіпедія пише: «Тростянка – село в Україні, у Рожищенському районі Волинської області. Населення становить 303 особи».

В епоху глобалізації*, гуглення та масової інформації ми робимо висновки, побачивши та прочитавши картинку. Ціль моєї розповіді – донести, що людину не можна пізнати завдяки фото в Instagram, Facebook. Відповідно, так і село, і місто, і історію неможливо дізнатися чи вивчити завдяки Вікіпедії.

Країни, міста, села, дім – маленьку батьківщину де живуть знайомі, друзі, рідні, однокласники; вулиці де ми виросли, розвалини, які також є частиною цілого, поля та ріки – все це наш світ.

Тростянка – це маленьке село Рожищенського району із притаманними для Волині синіми вікнами. Місце де пахне акацією в спекотний червневий день, де люди відпочивають від турбот у святкову Трійцю.

Тростянка – це чепурна дерев’яна церква з синім із зірками дахом; це вівці які паряться на сонці та лелеки або як говорять у нас – боцьони, шукають поживу в пшениці.

Це – маленькі діти, що грають у місцевому парку та крамниця, в якій існує зошит, всім знайома тітка продавчиня й альтанка коло магазину. Зелень, поля, ліси, старі будинки попередньої епохи та сучасні фортеці під назвою «дім». Любіть природу та свій край!

*Глобалізація – процес поєднання культур, політичної та економічної інтеграції.






















Віка ШВАРЦКОП

Коментарі
08 Червня 2020, 23:45
Людина постаралась, написала про звичайне маленьке провінційне село, яке ніби і недалеко від Рожища та Луцька, і водночас трохи не близько. Село схоже на тисячі українських сіл до яких незабаром прийде повна децентралізація. Короче, хтось пише про рожищенський край, а дві падли дизлайки поставили. Ну ніяк тим курва рожищенцям недогодиш.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром