Депутати Рожищенської міської ради пропонують блокувати банки з російським капіталом

24 Березня 2017, 12:10
1571

Депутати Рожищенської міської ради одноголосно підтримали ініційоване депутатом-свободівцем Олександром Дулюком, звернення до Президента України Петра Порошенка, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України та ради Національної безпеки і оборони України, щодо блокади банків з російським капіталом.

«Країна-агресор Російська Федерація продовжує бойові дії та окупацію України. Розширення санкцій не дає бажаного результату, а тому необхідним є застосування інших механізмів впливу на нападника, - зауважив в промові Олександр Валентинович. - Одним із найважливіших секторів економіки України є банківський сектор. За останні роки питома вага російського капіталу в банківському секторі України значно зросла. Це робить залежними державні й комунальні підприємства, установи та організації, якщо вони обслуговуються в таких банках».

За словами депутата, у 2016 році чотири російські банки – «ВТБ», «Промінвестбанк», «Сбербанк» і «Альфа Банк» – увійшли до двадцятки найбільших фінустанов в Україні. При цьому на початку 2017 року вісім російських банків охоплювали близько 40% банківського ринку нашої держави. Із них 30% припадає на державні банки Російської Федерації: «Промінвестбанк» – 14%, «ВТБ» – 12% і «Сбербанк» – 4% ринку.

«На переконання фахівців, російські банки займаються перерахунком гривні на окуповану територію Донбасу для підтримки угруповань «ДНР» і «ЛНР», - зауважив Олександр Дулюк.

Депутати одноголосно підтримали дане звернення та вирішили, що настав час розпочати деокупацію української економіки, тому вимагають від Президента України Петра Порошенка, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України та ради Національної безпеки і оборони України, наступне:

– внести зміни до Закону України «Про банки і банківську діяльність», якими передбачити повноваження та обов’язок Національного банку України встановлювати факт наявності зв’язку банків з країною- агресором та відмовляти в наданні банківської ліцензії, а також відкликати її у разі встановлення такого зв’язку;

– провести інвентаризацію рахунків державних і комунальних підприємств, установ і організацій у банках, які контролює Російська Федерація, а також отримати інформацію про все державне та комунальне майно, яке перебуває в заставі в цих банках;

– вжити заходів щодо заборони державним і комунальним підприємствам, установам і організаціям співпрацювати з банками, які контролює Російська Федерація, а також щодо вилучення із застави майна, яке належить державі та територіальним громадам;

– Національному Банку України рекомендувати забезпечити рефінансування українських банків, які готові взяти на себе кредитні зобов’язання державних і комунальних підприємств, установ і організацій в банках, які контролює Російська Федерація, з передачею об’єктів застави під контроль України;

– РНБО негайно ввести секторальні санкції щодо Російської Федерації, які стосуватимуться у першу чергу банківської сфери.

 

Коментарі
24 Березня 2017, 15:24
Депутати перестануть співпрацювати з Мартиняком? Чи в самих рильця в курячому пушку від пана Курчака?
24 Березня 2017, 17:32
Та від.....бись ти, дурню, від того Мартиняка! Він хоч робочі місця створює, дає людям зарплату, податки платить... Що ти зробив корисного в своєму житті? Такі як ти і безробітний Дулюк-депутат, в якого готівкою лежить 92 тисячі гривень (згідно декларації) каламутять і так без того злиденне життя простим українцям. Чим ти ти, нацик, корисний? Чи багато у працюючих рожищан є готівкою майже сотня тисяч? Не компансуйте нам мозок, злодії!
24 Березня 2017, 18:14
Тільки сміх і співчуття можуть викликати такі депутати "патріоти"
24 Березня 2017, 20:32
<p>треба купити білет тим націоналістам різних мастей що баламутять людей..і відправити до білих ведмедів...вже домайданились і дожились до ручкі..</p>
24 Березня 2017, 21:25
От і тєма - рєдактура, проаналізуйте є-декларування про депутатів міськради і напишіть статєйку з коментарями фігурантів)))
24 Березня 2017, 22:25
А якби він написав що немає нічого то ти написав би що він збрехав. Що він тобі на хвіст солі насипав чи що? Все тобі не так . Мабуть десь був контакт що неможеш заспокоітись
24 Березня 2017, 22:27
І взагалі до чого тут мартиняк? Він у рожищах взагалі був?
24 Березня 2017, 23:36
Ти був в нього на підприємстві,чи працював? В нього люди працюють по 16 год. Це називається- експлуатація ! Він голосував за диктаторські закони, а міськрада закуповує в нього курей. Чим ці криваві покупки гірші за співпрацю з москальбанками?<br/>Крім того ця заява,Дулюка ,вигідна держрегулятору -Гонтаревій та Порошенку. Вони закрили з 2014 вже 81і планують ще 10. Ця заява проста відмовка, типу :&quot;Ось дивіться -ради різних рівнів проти росбанків&quot;. Дулюка використали в сліпу. <br/>Депутати-займіться краще комуналкою,щоб вас не використовували як одноразовий гумовий засіб!
25 Березня 2017, 08:24
Жив собі чоловік машини ганяв спирт в Польщу возив , другий на держ службі не одну пару штанів без толку протер , а третій обробив тисячі гектарів землі побудував курники дав кучу робочих мість і сплачує багато податків і тут перші двоє збираються і кажуть третьому та ти неправильно живеш ми всі і навіть вся Україна бідує через таких як ти .
25 Березня 2017, 12:32
Тільки ти забув сказати, що коли він був обраний у ВР то натиснув зелену кнопку і після цього загинуло багато людей. Така людина, як на мене, є моральним виродком і хто підпідтримує таку людину, за гроші чи за посаду -також!
25 Березня 2017, 18:02
слухай нацик ти що зовсім з катушок зїхав ти звідки таке взяв що міська рада курей в мартиняка купує. в міській раді що своя столова є чи курник. таке враження що це проколений потапчук пише.
25 Березня 2017, 22:51
Зайди на сайт міськради. Там є посилання на сайт публічних закупівель е-дата, подивись і не мели дурниць.
26 Березня 2017, 01:22
Зайнялись би краще ділом! У місті дороги зробили, смітники поставили, дит майданчики побудували, А не займаєтесь не ясно чим! От у Рожищі прямо ці всі банки функціонують і Рожищани там депозити на мільйони повідкривали! Займіться ділом
26 Березня 2017, 09:59
Але після того як він нажав зелену кнопку і як ти кажеш загинуло багато людей його тіж люди обрали знову своїм депутатом значить моральним уродом його люди не рахують і в більшості суспільства інші цінності ніж ті що ти хочеш навязати . Для них людина яка правдами неправдами щось побудувала авторитетніша ніж та що пів життя промахала прапором на майдані всіх критикуючи не зробивши в житті нічого .
26 Березня 2017, 17:36
Які цінності можуть бути в холуїв і рабів?Не сміши. )))Тільки поїсти плотно і пос*ати класно в туалеті . Він цих &quot;людей &quot; підкупив і прийшов до влади.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром