На відбудову знищеного пожежею будинку у Рожищі потрібно близько п'яти мільйонів гривень

31 Травня 2020, 09:15
5873

Аби допомогти сім'ям, які через пожежу у рожищенському багатоквартирному будинку залишились без даху над головою, відомий волинський бізнесмен, директор компанії «Інвестор» Андрій Разумовський надав будматеріали.

Для погорільців від будівельника вже приїхали 35 кубів газоблоків та клей для них на загальну суму 60 тисяч гривень. Про це повідомили на сайті будівельної компанії.

Цих будматеріалів вистачить, аби відбудувати половину приміщення, площа якого до пожежі становила 400 метрів квадратних.

«Андрій Разумовський став першою міцною ланкою «ланцюга добра». Вірю, що і інші меценати та благодійники відгукнуться на людську біду. Аби 32 людини не залишились стояти самотньо серед попелища рідної домівки, яку знищив невблаганний вогонь. До слова, на своїй посаді голови райдержадміністрації я стикнувся з тим, що пожежа, чомусь, не підпадає під визначення «стихійне лихо». Отож, я не можу з місцевого бюджету виділити кошти для погорільців», – зауважив голова Рожищенської РДА Сергій Шкода.

Для погорільців від будівельника вже приїхали 35 кубів газоблоків та клей для них
Для погорільців від будівельника вже приїхали 35 кубів газоблоків та клей для них

Благодійник Андрій Разумовський каже, що його компанія не змогла стояти осторонь людської біди.

«Ми не могли залишитись осторонь. Я дивився на фото знищеного гуртожитку, і серце краялось. Одразу подумав, а що ж буде з людьми? Отож, порадившись на фірмі, вирішив привезти газоблоки – це основна частина майбутнього нового приміщення. Я довіряю представникам місцевої влади. І вірю, що уся запропонована допомога піде лише на потреби людей», – розповів бізнесмен.

Одна із постраждалих від пожежі Оксана Ткачук каже, не вдалося врятувати нічого.

«Двадцять років ми з родиною проживали у цьому будинку. Ще коли я працювала на фабриці «Динамо», нам запропонували обладнати приміщення під квартири. Ось так люди розжилися на власне житло. І тут така біда. Пожежа трапилась серед білого дня. Вогонь за 12 хвилин знищив дах. А потім вже запалав увесь будинок. Через сильне задимлення ми навіть не могли зайти до квартири, щоб хоч щось врятувати. Потім вже поліцейський знайшов наші наполовину обгорілі документи», – пригадує жінка.

Благодійник Андрій Разумовський каже, що його компанія не змогла стояти осторонь людської біди.
Благодійник Андрій Разумовський каже, що його компанія не змогла стояти осторонь людської біди.

Ще одна постраждала, голова ОСББ пані Надія Колбун сподівається, що до осені вдасться підняти дах на зруйнованому пожежею будинку, адже зараз вона з чоловіком тимчасово живе у квартирі без води, газу та опалення.

«Господарі цієї квартири поїхали жити в село. І нам дозволили тут пожити. Сподіваюсь, що благодійники дослухаються до нашого прохання та допоможуть», – каже жінка.

Народний депутат від 20 виборчого округу, до якого входить і Рожищенський район, В'ячеслав Рубльов зауважив, що для відновлення будинку потрібно близько п'яти мільйонів гривень.

«Ми ведемо перемовини і з іншими забудовниками, виробниками бруківки, лісівниками. Загалом для відновлення цього будинку потрібно близько п'яти мільйонів гривень. Влада на різних рівнях не може стояти осторонь проблем людей. І не «кормити» порожніми обіцянками, а справді щось робити. Так, в країні нелегка економічна ситуація, але вірю, що на заклик погорільців у Рожищі таки відгукнуться небайдужі. А коли люди гуртуються, разом борються з негараздами, то подолати їх можна швидше», – зауважив нардеп Рубльов.

Для відновлення будинку потрібно близько п'яти мільйонів гривень.
Для відновлення будинку потрібно близько п'яти мільйонів гривень.

Нагадаємо, повідомлення про займання на «101» надійшло о 14:47 18 травня. Масштабну пожежу у Рожищі гасили екіпажі рятувальників з Копачівки, Переспи, Ківерців та Луцька. Усього залучили 40 рятувальників та вісім одиниць техніки. Також допомагали місцеві мешканці, вони відрами наповнювали пожежну машину.

Внаслідок пожежі знищено майно на 400 метрах квадратних, 11 сімей залишилось без даху над головою.

За дорученням голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйкакожній сім’ї нададуть допомогу з обласного бюджету в сумі 10 тисяч гривеньТаку ж суму отримають сім’ї і з районного бюджету. Ще 370 тисяч гривень на допомогу погорільцям виділила Рожищенська міська рада.

Також охочі можуть допомогти фінансово на рахунок об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Динамовці». Окрім того, склали список речей, яких потребують люди. Голова Рожищенської районної державної адміністрації звернувся до будівельників Волині з проханням допомогти погорільцям.

Читайте також: У Рожищі на місці пожежі обвалилася стіна, постраждав чоловік

Коментарі
31 Травня 2020, 23:20
Їх судити треба а не відсроювати більшість з них займались самогоноварінням Чим і дали перегрузку на проводку будинку що і стало причиною пожежі. Жалко що за цих дибілоїдів постраждали не вині люди. Ткачукі на рахунок яким ви скидаєте допомогу в перших рядах самогоноварільщиків. Ще допоможіть якомусь наркопритону. Місцева влада краще дорогі по місту зробили а не транжирите бюджетні гроші на згорівші самогоноварільні притони.
01 Червня 2020, 12:06
В людей біда,а комусь смішки!
01 Червня 2020, 14:35
а скільки вони в сімї принесли горя самогоно торгівлею, ви не задумувались. може це кара божа.
02 Червня 2020, 01:11
А чому ти не звернувся в поліцію?
02 Червня 2020, 01:33
5 лімонів, це напевно вже хочуть з новими потужними самогонними апаратами забеспечитись.
02 Червня 2020, 16:00
Це щоб ти міг бігати до них, затарюватись самогоном і пити по 50
02 Червня 2020, 16:27
В таких клоповниках не закупляємо
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024