Волинські нардепи хочуть дозволити санітарні рубки у карпатських лісах

29 Травня 2020, 10:25
3925

Народні депутати з волинських округів В'ячеслав Рубльов (20 виборчий округ) та Ірина Констанкевич (23 округ) – серед 12 ініціаторів законопроєкту, яким хочуть дозволити санітарні рубки у Карпатах.

Законопроєкт зареєстрували 20 травня. Нині його опрацьовують у комітеті.

Ініціатори законопроєкту хочуть внести зміни до Закону України «Про природно-заповідний фонд».

Абзац п’ятий статті 21 після слів «у її межах» хочуть доповнити словами «забороняються рубки головного користування на гірських схилах в ялицево-букових лісах, будь-які інші суцільні рубки у високогірних лісах, у лісах у лавинонебезпечних та селенебезпечних басейнах, в берегозахисних ділянках лісу в Карпатському регіоні України, крім розробки суцільних вітровалів і буреломів, а також пошкоджених хворобами і шкідниками насаджень, і».

«Цей законопроєкт спрямований на вдосконалення заходів щодо ефективного та раціонального використання природних ресурсів в межах господарської зони національних природних парків. Завданням законопроєкту є недопущення втрат ресурсів стиглої деревини, недопущення створення захаращеності у перестиглих лісах, попередження виникнення і поширення лісових пожеж», – йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону.

Восени минулого року Верховна Рада ухвалила закон щодо введення заборони на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону. Документ вдосконалював заходи щодо охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільного вирубування як з підприємницькими, так і з оздоровчими цілями.

Відповідний законопроєкт підтримав 301 народний депутат при мінімально необхідних 226.

Змінами, зокрема, заборонили проведення рубок головного користування в господарській зоні національних природних парків, у заказниках, проведення суцільних рубок головного користування ялицево-букових лісів на стрімких схилах Карпатського регіону; визначили зміст термінів «ялицево-букові деревостани», «суцільні рубки», «рубки формування та оздоровлення лісів».

Коментарі
29 Травня 2020, 14:12
Фурніро - це одна з дочок Цунамі. Сама Фурніро точно лісу не рубає, бо там по суті то й працівників немає. А от Цунамі, то тут історія цікавіше...
29 Травня 2020, 14:29
В Європі знають, що в Україні, крім імбіциломайданутих гастарбайтерів та лісоматеріалів вже ніхухуя немає, ось і хочуть швиденько вивезти до себе деревину.
29 Травня 2020, 15:22
Добре що хоч капусту козловатним даунам залишать
29 Травня 2020, 15:49
В Польшу контрабасом завези ту капусту.
30 Травня 2020, 00:38
А що козли,такі як ти, тут будуть жерти?
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024